Ennakko: Vieraskiertue jatkuu Jyväskylässä

Tuco on sijoitellut palloja verkkoon jo kolmesti tällä kaudella

Ensikohtaamisen jännitystä

Ilves ja JJK eivät ole vielä kertaakaan kohdanneet toisiaan Veikkausliigassa. Vuonna 1992 Jyväskylän Jalkapalloklubi -nimellä perustettu seura nousi täksi kaudeksi pääsarjatasolle. Joukkueiden edelliset sarjakohtaamiset olivat Ykkösessä kaudella 2014. Viimeisin keskinäinen ottelu pelattiin kuitenkin vain kolme kuukautta sitten Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuolloin Ilves haki 0-1-vierasvoiton Jani Tanskan puskumaalilla.

Yhteistä historiaa löytyy etenkin yksittäisten pelaajien kautta. Toppari Samu Nieminen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tomi Petrescu edustivat vielä viime vuoden alussa Ilvestä, mutta siirtyivät sarjatasoa alemmas takaisin synnyinkaupunkiinsa. Liikennettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan, kun JJK-taustaiset Eero Tamminen, Iiro Järvinen, Aleksis Lehtonen ja Antto Hilska saapuivat keltapaitoihin. Nuorten lupausten kehittäjänä tunnetun päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit hakevat todellista läpimurtoaan.

Keski-Suomi haluaa pysyä liigakartalla

JJK hakee avausvoittoaan tällä kaudella. Kahdeksan ottelun jälkeen kasassa on kaksi tasapelipistettä. Sarjajumbon heikot tulokset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä moni vastustaja on joutunut tiukoille. Edellisessä ottelussaan keskiviikkona JJK koki harmittavan niukan 2-1-tappion RoPS:n vieraana. Kavennusmaalista vastasi SJK:sta lainattu pirteä hyökkäjä Elias Ahde. Ei pidä unohtaa, että jyväskyläläisiä vaivannut loukkaantumissuma on helpottamassa, joten he tulevat todennäköisesti saamaan aivan uutta nostetta otteisiinsa.

 – Fiilis on tällä hetkellä hyvä – näyttää, että sairastuvalta alkaa hitaasti mutta varmasti palata pelaajia takaisin tositoimiin, päävalmentaja Juha Pasoja toteaa seuran verkkosivuilla.

Kissapedon kunto koetuksella

Neljännes kaudesta on takana ja Ilves on neljäntenä sarjataulukossa. Keskiviikkona VPS kaatui 0-2, kun Emile Paul Tendeng ja Tuco laukoivat joukkueensa vierasvoittoon. Neljästä vieraspelistä on irronnut hienosti kolme voittoa. Sama linja on selkeä tavoite myös lauantaille, mutta nyt kahden vierasreissun välissä on vain kaksi palautumispäivää.

– Ennen maajoukkuetaukoa otteluita on tiiviisti. Tällaisessa tahdissa korostuu oikeanlainen harjoittelu ja lepo. Se joukkue, joka onnistuu palautumisessa ja on pelipäivänä vireämpi, on heti vahvoilla, Jarkko Wiss tietää.

– En liiemmin tuijota ennakkoasetelmia. Emme missään nimessä saa aliarvioida JJK:ta. He ovat pelanneet hyviä pelejä, mutta epäonnisesti pisteet ovat toistaiseksi jääneet vähiin. Heillä on vielä paljon annettavaa, Wiss uskoo.

Tupsukorvien kaikissa kahdeksassa ottelussa pelannut ja kaksi maalia viimeistellyt Youness Rahimi luottaa joukkueen omaan tekemiseen.

– Otteluruuhka vaikuttaa jokaiseen jengiin, mutta meillä on suht koht leveä materiaali. Edellinen kotipelimme ei ollut hyvä, mutta korvaamme sitä tällä viikolla. Meidän pitää miettiä niitä otteluja, jotka olemme voittaneet ja jatkaa omalla rauhallisella tyylillä, Rahimi kertoo härkäviikoista.

Ilves joutuu joka tapauksessa suorittamaan pelaajarotaatiota. Keskikentän ankkuri Marco Matrone kärsii viikon takaisesta poskiluun murtumastaan. Pitkäaikaisloukkaantunet Teemu Penninkangas, Jude Nworuh ja Tariq Kazi ovat myös sivussa.

Jatkuuko Tucon sekä Rahimin maalitehtailu ja saako Ilves jälleen kolme pistettä tuliaisiksi Tampereelle? Katso ottelu suorana IS-Extran tai RuutuPlussan kautta!


JJK – Ilves
La 27.5. klo 17.00
Harjun stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154723410207945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös