Ennakko: SJK – Ilves tiistaina Seinäjoella

sjk

Ilves matkustaa tiistaina Liigacupin otteluun Seinäjoelle, missä isäntäjoukkueena toimii hallitseva Suomen mestari SJK.

Ilves on pelannut Liigacupissa kolme ottelua. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät niukkoihin tappioihin ja viime keskiviikkona Pirkkahallissa joukkue pelasi maalittoman tasapelin RoPSia vastaan. Ilves oli ottelussa vahva ja maalipaikkoja oli vaikka muille jakaa.

”Mielestäni jatkamme edelleen hyviä esityksiä hyviä joukkueita vastaan. Nytkin oli paikkoja viimeistellä tämä ottelu, mutta ei vaan mennyt. Jatkamme hommia. Loimme paljon erilaisia hyökkäyksiä, joista osa on treenikentältä ja osa on pelaajien omaa henkilökohtaista taitoa, halua juosta eteenpäin ja halua mennä eteenpäin. Täytyy huomioida, että meillä alkaa kohta olla kaksi erilaista tapaa pelata. Haastoimme RoPSin heidän tavallaan pelata ja jotain on tehty oikein. Oikeaan suuntaan mennään ja olen luottavainen” kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss RoPS-ottelun jälkeen.

SJK on pelannut niin ikään kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Viime lauantaina joukkue voitti kotonaan PS Kemin numeroin 1-0 (0-0) Roope Riskin lisäajalla syntyneellä maalilla.

”Maali oli tulossa koko pelin ajan, se oli vain ajan kysymys. Meidän pelaajat tekivät paljon asioita oikein, oli hyvä peli, liikutettiin Kemiä ja pidettiin palloa. Ekalla puoliajalla ei vielä päästy niin hyvin paikkoihin, mutta toisella puoliajalla päästiin. Tämä oli kolmas peli viikkoon ja jätkät veti loppuun asti, se kertoo jotain meidän joukkueesta” kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Kohti tiistaita

Ilves ja SJK kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolme kertaa. Toukokuussa SJK oli Seinäjoella parempi numeroin 3-0, heinäkuussa pelattiin Tammelassa maaliton tasuri ja lokakuussa SJK voitti kotonaan numeroin 2-1.

Viime kaudella Suomen mestaruuden voittaneella SJK:lla on jälleen kasassa kivikova nippu. Maalivahtina on viime kaudellakin loistanut Viron maajoukkueliimanäppi Mihkel Aksalu. Puolustukseen hankittiin maajoukkuerinkiin kuuluva Jarkko Hurme, keskikentälle taiturimainen Aleksei Eremenko Junior ja hyökkäykseen palasi vaarallinen Riski. Joukkueella on heittää jokaiselle pelipaikalle monta laatupelaajaa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella keskikenttämies Eero Korte, hyökkääjä Jonne Hjelm ja puolustaja Martti Haukioja. Korte tekee jo juoksuharjoitteita joukkueen mukana ja hänen olisi tarkoitus olla pelikunnossa maaliskuussa. Hjelm on ollut mukana taktisissa harjoituksissa ja hänenkin kuntoutuminen on hyvässä vauhdissa. 16-vuotias Haukioja puolestaan loukkasi hieman olkapäätään B-junioreiden SM-karsinnassa ja on pois. Lisäksi maalivahti Antti Kuusinen on ollut kuumeessa ja puolustaja Antti Koskisella on ollut pieniä nivusvaivoja, joten he ovat vielä kysymysmerkkejä tiistain suhteen. Viime keskiviikon Liigacup-ottelussa debytoinut ghanalaistestimies Latif Mohammed on myös tiistaina mukana Ilveksen kokoonpanossa.

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt ja erinomaisesti alkuvuoden otteluissa pelannut keskikenttämies Marco Matrone kuului vielä viime kaudella SJK:n kapteenistoon. Toinen uusi hankinta, vahvasti aloittanut puolustaja Felipe Aspegren, on hänkin pelannut SJK:ssa.

Onhan tämä minulle erityinen ottelu kaikinpuolin. On mielenkiintoista ja hienoa palata näin nopeasti Seinäjoelle. On myönnettävä, että ottelu herättää huomattavasti suurempia tunteita kuin keskiverto Liigacup-ottelu” kommentoi Matrone SJK:n nettisivuilla.

Ilveksen päävalmentaja Wiss kehuu Liigacupia.

”Perjantaina treenattiin hyvällä tempolla, viikonloppu huilattiin ja maanantaina taas harjoiteltiin. Tiistaina Seinäjoella tulemme käyttämään vahvaa rotaatiota verrattuna edelliseen Liigacup-otteluun. Lähdemme Seinäjoelle haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria ja samalla mittaamaan omaa osaamistamme. On mukavaa, että on tämä Liigacup, sillä saamme hyviä kilpailullisia otteluita hyvään tahtiin” kommentoi Wiss.

SJK – Ilves ti 16.2. klo 17:00 Wallsport Areena, Seinäjoki.

—–
Ilveksen seuraava Liigacupin kotimatsi on heti tulevana lauantaina:
Ilves – KuPS la 20.2. klo 14:30 Pirkkahalli, Tampere.
Liput: 10€ / 8€ / 5€. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Plus- ja VIP-kausikortin jo tilanneille on nimilista pääsylippupisteellä.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.
—–

 

Lue myös