Ennakko: SJK – Ilves pääsiäislauantaina


SJK – Ilves
La 15.4. klo 15.00
OmaSp Stadion

Ilves matkustaa liigakauden ensimmäiseen vieraspeliinsä. Seinäjoella vastaan asettuu kestomenestyjä SJK.

Ilveksen kannattajat Itäpääty järjestää otteluun kannattajamatkan. Lisätietoja Itäpäädyn Facebook-sivuilta
Matkaan lähdetään klo 11.00 Vanhalta kirkolta.
Hinta reissulle on 15 euroa ja matsilippu 10 euroa. Viimeinen päivä ilmoittautua mukaan on 14.4.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot itapaaty@gmail.com. Päivitys 14.4. Matka on täyteenmyyty.Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.


Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Lauri Ala-Myllymäki ja Tuure Siira tekivät maalit mieheen edellisessä Tammelan SJK-pelissä. Taustalla Jarkko Wissin ja Mehmet Hetemaj’n kehonkieli kertoo paljon.

Lakeus kutsuu kauden ensimmäiseen vieraspeliin

Ilves on vanha ja tuttu nimi Suomen pääsarjafutiksessa, mutta 2010-luvulla Ilves ja SJK ovat kulkeneet lähes käsi kädessä sarjatasolta toiselle. Kakkosesta alkaneet kohtaamiset ovat jatkuneet Veikkausliigaan asti, jossa joukkueet pelasivat ensikertaa vastakkain toukokuussa 2015. Viime kauden kolmesta keskinäisestä ottelusta Ilves voitti kaksi ensimmäistä tuloksilla 0-2 ja 2-1, mutta jälkimmäisin päättyi tylyyn 0-4-tappioon. Tamperelaiset lähtevät nyt pyyhkimään tuon kauneusvirheen pois muistoista.

Kerho muutosten tuulissa

Seinäjoen Jalkapallokerho on toistaiseksi sarjakakkosena yhden pelin Ilvestä enemmän pelanneena. 1-1-tasapeli FC Lahtea vastaan sekä VPS:n voittaminen Pohjanmaan derbyssä 1-3 lukemin oikeuttavat neljään pisteeseen. Liigan hallitseva pronssimitalisti ja cup-mestari lähti tähänkin kauteen vain pokaalit tavoitteenaan. Seura on kuitenkin kokenut paljon turbulenssia talven ja kevään aikana.

Simo Valakari vapautettiin päävalmentajan tehtävistä, ja 53-vuotias Sixten Boström otti ohjat. Peräti neljä pelaajaa lähtivät hakemaan valoisampaa tulevaisuutta juuri Ilveksen riveihin. Tuco, Teemu Penninkangas, Youness Rahimi ja Aleksis Lehtonen ovat löytäneet paikkansa Tampereelta nopeasti. Suuri menetys SJK:lle oli myös maalikuningas Roope Riskin lähtö saksalaiseen Paderborniin. Pitkäaikaisloukkaantuneista Matej Hradecky ja erittäin todennäköisesti Jarkko Hurme ovat sivussa Ilvestä vastaan.

Kovia pelimiehiä Seinäjoelta löytyy toki edelleen. Englantilaishyökkääjä Billy Ions on viimeistellyt jo kolme maalia kahdessa liigapelissä viikon sisään. Hetemaj’n veljesparista nuorempi Mehmet on täyteen kuntoon päästyään Veikkausliigan parhaimmistoa keskikentän pohjalla. Peliä rakentava Johannes Laaksonen on löytänyt huippuvireen. Maanantaina julkistettiin mielenkiintoisten Erfan Zenelin ja Obed Malolon siirtyminen mustapaitoihin.

Ilves ei nuku talviunta

Monissa kausiennakoissa Ilves ja SJK on arvioitu sarjan kärkipäähän. Lähtökohtaisesti kyseessä on siis tärkeä kamppailu tulevia mitali- ja eurosijoituksiakin ajatellen. Kehuihin ei kuitenkaan auta tuudittautua.

SJK:n tapaan Ilves aloitti sarjakautensa 1-1-tasapelillä FC Lahtea vastaan. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueen maalin laukonut Marco Matrone. 19-vuotias hyökkääjä Aleksis Lehtonen sekä vastikään 18 vuotta täyttänyt maalivahti Johannes Luukkanen tekivät onnistuneet Veikkausliigadebyyttinsä. Mika Hilanderin pelikiellon myötä on varmaa, että Luukkanen jatkaa tolppien välissä myös seinäjokisia vastaan. (Katso videohaastattelu alempaa)

Päävalmentaja Jarkko Wiss kehui suojattiaan Lahti-pelin jälkeen: ”Olin todella tyytyväinen Luukkasen otteisiin. Rauhallisen oloinen kaveri otti ne tarvittavat kopit kiinni. ’Johku’ on aiemmin ollut minulla ykkösmaalivahtina nuorten maajoukkueessa. Tällä hetkellä hän on lähellä sitä paikkaa ikäluokassaan muutenkin. Iso hatunnosto.”

”Avausottelun jälkeen koko joukkueen on ryhdistäydyttävä. Nuorten pitää herättää vanhat ja toisinpäin. Meidän täytyy saada hyökkäyspelissä flow päälle. Se tulee edelleen hyvien harjoituskenttätapahtumien kautta. Jos ei tee treeneissä täydellä tempolla asioita, niin ei ne lauantainakaan yhtäkkiä synny. Kokoonpano tulee elämään. SJK kotikentällään on todella kova haaste” Wiss toteaa.

Ilveksen sairastupa tyhjenee yhdellä pelaajalla, kun Iiro Järvinen on selättänyt nuhakuumeensa. Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät kuntoutustyötä loukkaantumisten jäljiltä, joten he ovat poissa kokoonpanosta. Muilta osin Seinäjoelle matkustaa nälkäinen ja piristynyt Ilves-lauma.

Katso ottelu Ruutu Plussan tai IS Extran kautta (linkit avautuvat uuteen välilehteen)

Johannes Luukkasen haastattelu
Video löytyy myös Ilveksen Facebookista

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154596048807945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Seuraava kotiottelu

Ilves-RoPS la 22.4. 16.00 Ratinan stadion. Ennakkolipunmyynti.

<a href="https://twitter.com/intent/tweet?screen_name=ilvesedustus" class="twitter-mention-button" data-show-count="false">Tweet to @ilvesedustus</a><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...