Ennakko: SJK – Ilves lauantaina Seinäjoella

sjk2

Ilves matkustaa lauantaina Seinäjoelle hallitsevan Suomen mestarin SJK:n vieraaksi. Upouudella OmaSp Stadinilla pelattava ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä mitalikamppailun kannalta. Seinäjoelle matkustaa myös Ilveksen kannattajabussi.

SJK – Ilves la 20.8. klo 16:00 OmaSp Stadion, Seinäjoki.
Suora lähetys IS Extrasta TÄSTÄ.
Suora lähetys Ruutu+:sta TÄSTÄ.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja Ilves on voittanut molemmat matsit. Huhtikuun lopussa Seinäjoella peli päättyi numeroihin 0-2 (0-0) Lada Lahtisen ja Emile Paul Tendengin maaleilla. Heinäkuun alussa Tammelassa Ilves voitti puolestaan numeroin 2-1 (1-1) Lauri Ala-Myllymäen ja Tuure Siiran osumilla.

Simo Valakarin luotsaama kotijoukkue SJK on noussut sysimustan alkukautensa jälkeen mukaan Veikkausliigan mitalitaistoon. SJK on pelannut tällä kaudella 22 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on yhteensä 33 sarjapistettä. Viime lauantaina SJK voitti kotonaan RoPS:n numeroin 3-1 (2-1).

”Erittäin haastavat pelit ollut tällä kaudella Ilvestä vastaan. Me emme ole päässeet Ilveksen muodon sisään, eikä olla päästy siten kunnolla vahingoittamaan heitä. Ilves taas on päässyt iskemään erittäin hyvin vastaiskuilla meitä vastaan. Heidän pelinsä on kehittynyt myös kokonaisvaltaisemmaksi. Meidän täytyy vain jatkaa meidän oman pelin kehittämistä ja olla lauantaina vahva molempiin suuntiin” kommentoi Valakari SJK:n nettisivuilla.

SJK:n kokoonpanossa riittää laatua ja leveyttä. Virolainen maalivahtikapteeni Mihkel Aksalu on yksi sarjan parhaista liimanäpeistä ja puolustuksessa ovat mm. Richie Dorman, Abdoulaye Meite sekä uusi andorralainen Marcos Vales Gonzalez. Keskikentällä Mehmet Hetemaj on elintärkeä ja hyökkäyksessä ykköspyssy Roope Riski on tehnyt jo 10 maalia.

Ilves lauantaina

Ilves on pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt kahdeksan kertaa. Kasassa on SJK:n tavoin 33 sarjapistettä. Viime lauantaina Ilves voitti kotonaan HIFK:n numeroin 3-1 (1-0) Mikael Soisalon, Yoro Lyn ja Yunus Sentamun maaleilla.

Keltapaitojen kokoonpanossa on jonkin verran poissaoloja. Puolustaja Felipe Aspegren, keskikenttämies Eero Korte sekä hyökkääjä Lahtinen ovat edelleen sivussa. Lisäksi muutaman pelaajan kohdalla pelikunto ratkeaa vasta lauantain aikana.

”Seinäjoelle lähdetään tsekkaamaan uusi hieno stadion. Tarkoitus ei ole kuitenkaan ihmetellä upeita olosuhteita, vaan ottaa SJK:sta hieno triplavoitto tälle kaudelle. Aiemmissa kahdessa ottelussa SJK:ta vastaa olemme onnistuneet pelisuunnitelmassamme ja pelaajat ovat suoriutuneet omista tehtävistään hienosti.”

”Lähdemme hakemaan rohkeasti vierasvoittoa ja parantamaan sijoitustamme sarjataulukossa” kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

— —
Ilveksen seuraava kotimatsi heti tulevana keskiviikkona:
Ilves – RoPS ke 24.8. klo 18:30 Tammelan stadion.

Lue myös