Ennakko: Seinäjoella panoksena eurocup-sijoitusten kohtalo

Mestaruussarja jatkuu perjantai-iltana. Ilves matkustaa Seinäjoelle ja kohtaa paikallisen Jalkapallokerhon. Ilves on pakkovoiton edessä pitääkseen kiinni hiuksenhienosta mahdollisuudestaan nousta vielä SJK:n ohi neljänneksi sarjataulukossa.

 

Yhteinen liigahistoria

Ilves oli SJK:ta vastaan tappioton peräjälkeen lähes viisi vuotta, kunnes kesäkuun puolivälissä putki katkesi. Tasaisen ottelun ainokainen nähtiin 78. minuutilla, kun brassipakki Murilo keskitti vasemmalta laidalta ja kolumbialaistoppari Cristian Valencia nousi taka-alueelta korkeimmalle. Voimakas korkea pusku upposi rysään ja pisteet jäivät Seinäjoelle.

Tamperelaisittain heikosti kävi myös heinäkuussa. SJK haki Ratinasta täydet pisteet tällä kertaa englantilaishyökkääjä Jake Jervisin ainokaisella. Pitkälle leijanneen maalisyötön antoi maalivahti Jesse Öst. Tupsukorvien hyvä loppukiri ei aivan riittänyt tasoitukseen.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
16/07/21  Ilves 0 – 1 SJK
14/06/21  SJK 1 – 0 Ilves
22/10/20  SJK 1 – 3 Ilves
15/08/20  Ilves 0 – 0 SJK
07/07/19  Ilves 3 – 0 SJK

 

Taistelua eurosijoituksista

Molemmilla ottelun osapuolilla on vielä ainakin teoreettiset mahdollisuudet sijoittua neljän parhaan joukkoon, joka avaisi myös portit Konferenssiliigan karsintoihin. SJK:lla tämä mahdollisuus on toki moninkertaisesti todennäköisempi, sillä pronssikin on yhä aivan käden ulottuvilla.

Kerho on neljäntenä 41 pisteellään. Edellä on yhden pisteen erolla FC Inter, ja Ilves on puolestaan seitsemän pinnan takamatkalla kuudentena. Ilveksen toiveissa siis on ottaa kauden lopuista kolmesta pelistä pelkkiä voittoja samalla kun SJK:n pitäisi hävitä kaikki omansa.

Viimeisimmässä peleissään tamperelaiset ja seinäjokiset joutuivat pettymään. SJK oli HIFK:n vieraana jo tiukasti kiinni kolmessa pisteessä, mutta 2–2-tasoitus syntyi lisäajan viidennellä minuutilla. Ilves puolestaan taisteli urhoollisesti nimivahvaa HJK:ta vastaan. Lopulta taululle jäivät kuitenkin niukat 2–3-tappiolukemat.

Keltavihreiden loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia, mutta Patrick Loa Loa on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio sysää paineet isäntien niskaan. SJK:lla on mitalitaistelu kuumimmillaan.

Kyllä se todella vaikeaa tulee olemaan, jos meinaamme puhua europaikoista. Taistelemme tietysti loppuun asti, mutta oljenkorsi on ohut. Me voimme pelata ilman paineita omaa peliämme, Kallio näkee tilanteen.

Olemme palautelleet Klubi-matsin pois jaloista. Se peli on analysoitu yhdessä, ja siinä oli pelillisesti paljon hyvää. Huippujoukkueita vastaan se vain on niin, että virheistä rankaistaan isommalla prosentilla. Seuraavaksi on jälleen vastassa hyvä ja kokenut joukkue.

Seinäjoella varttunut Jani Honkavaara valmentaa viimeistä kauttaan SJK:n peräsimessä. Vääjäämättömästä valmentajavaihdoksesta huolimatta Kallio uskoo ammattiylpeyden säilyvän kauden viimeiseen päätösvihellykseen asti. Myös Ilves aikoo imeä kaiken hyödyn jäljellä olevista otteluista.

Jokainen on yksilö ja miettii jutut omalta kannaltaan, mutta en usko heidän pelaajillaan valmentajan vaihtumisen painavan mielessä. Heillä on varmasti kova halu varmistaa europaikka ja mahdollisesti jopa mitali.

Kautta on reilu viikko jäljellä. Nämä ovat niitä paikkoja, kun voidaan oppia paljon ja kerryttää kokemusta kovista peleistä. Toivottavasti vuoden päästä tähän aikaan me olemme se porukka, joka taistelee ylimmistä sijoituksista, Kallio mainitsee.

 

SJK vs. Ilves  pe 22.10. klo 18.30 Seinäjoki

Katso Ruudun livelähetys »  

Lue myös