Ennakko: Seinäjokiset isännöivät tupsukorvia

Ilves kohtaa europelikiireistä toipuvan SJK:n. Vain kolme pistettä erottavat joukkueet ennen sunnuntain kamppailua.

 

KESKINÄINEN HISTORIA

Ilves pelasi kauden toisen Ratina-ottelunsa huhtikuussa SJK:ta vastaan. Seinäjokiset siirtyivät johtoasemaan Josepablo Monrealin nopealla osumalla, mutta kotijoukkueen sinnikäs taistelu johti kolmeen komeaan maaliin Jesse Östin selän taakse. Tuomas Ollila vastasi tasoituksesta, ja Kai Meriluoto kunnostautui kahden maalin miehenä.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
29/04/22 Ilves 3 – 1 SJK
22/10/21 SJK 4 – 2 Ilves
16/07/21 Ilves 0 – 1 SJK
14/06/21 SJK 1 – 0 Ilves
22/10/20 SJK 1 – 3 Ilves

 

VIIMEAIKAISET OTTEET

Debyyttikauttaan SJK:ssa valmentava Joaquín Gómez on kohdannut vastatuulta, mutta tällä hetkellä paatti seilaa tyynillä vesillä. Veikkausliigassa viimeisimmästä ottelusta irtosi kolme pistettä, kun SJK nousi kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja lopulta ohi, kun FC Honka kaatui OmaSp Stadionilla 3–2 luvuin. Samalla mustapaidat nousivat putoamisviivan lähettyviltä yhdeksänneksi.

Viimeisin pelituntuma Gómezin suojateilla on kuitenkin aivan parin päivän takaa Konferenssiliigasta. Jake Jervis iski hattutempun jännitysnäytelmässä SJK:n ja virolaisen FC Floran välisessä toisessa osaottelussa. Jatko-otteluun venyneen koitoksen voittomaali syntyi lopulta Ville Tikkasen jalasta, ja jatkopaikka irtosi 4–3-yhteistuloksella.

Ilveksellä on puolestaan vähemmän mairitteleva tulos alla viimeisimmästä ottelustaan. Maanantai-iltana AC Oulu kävi Ratinassa ryöstöretkellä. Keltavihreitä kauden 2018 edustanut Niklas Jokelainen löysi maalijyvän ja iski kaksi näyttävää osumaa varmistaen oululaisten 2–0-vierasvoiton.

Ilveksen pelaajatilanteessa on pieniä muutoksia. Kuuden maalin mies Kai Meriluoto on kuumeillut viime päivinä, joten hänen matkaamisensa Seinäjoelle on vielä epävarmaa. Varmoja poissaolijoita loukkaantumisten takia ovat Yusif Moussa ja Axel Vidjeskog. Tuore hyökkääjähankinta Adam Larsson on valmiina tekemään debyyttinsä ja tuomaan tehoja joukkueelle.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio peräänkuuluttaa tasonnostoa ja tietyllä tapaa pelin yksinkertaistamista viimeisimmän Oulu-tappion jälkeen.

Valmiina ollaan SJK-otteluun. Olemme käyneet läpi puolustuspelaamista. Aina kun nolla pysyy omissa, niin se antaa mahdollisuuden voittaa otteluita useammin. Tietysti omassa pallollisessa pelissä meidän pitää olla vaarallisempia myös, Kallio kertoo.

Haluamme mennä rohkeammin eteenpäin. Emme voi aina pysäyttää peliä ja syötellä poikittain, kun voitamme pallon. Toki välillä pelissä tulee jaksoja, kun tarvitaan huilia pallon kanssa ja hyvä jos siihen pystytään. Haluamme kuitenkin edetä nopeammin syöttämällä linjojen ohi ja lähemmäs vastustajan maalia.

Seinäjoella odottaa jopa hurmokseen yltynyt kotijoukkue. Voitto FC Florasta pitkän trillerin jälkeen oli hieno tulos koko seurayhteisölle, joka ei ole tottunut eurocup-menestykseen.

Siellä on torstaina ollut iso peli. Toisella jaksolla SJK:lta nähtiin todella hieno esitys, kun he nousivat tappioasemasta rinnalle. Jatko-ottelu tietysti siihen päälle ja vielä pääsy seuraavalle kierrokselle. Varmasti se antaa itseluottamusta, mutta myös pelaajistoon on odotettavissa kierrätystä.

On meidän tehtävämme käyttää hyödyksi SJK:n ottelurasitus. Emme voi itse lähteä kävelemään, eihän heidän mahdollinen väsymyksensä muuten tule näkymään. Tempon pitää olla kova läpi ottelun. Uskon, että olemme siihen valmiita, Kallio päättää.

 

Viime kaudella SJK:ssa maalikuninkuuden voittanut Tuco on päässyt maalin makuun nyt myös keltavihreissä. (kuva: Jimi Soinila)

 SJK vs. Ilves  su 17.7. klo 16.00 Seinäjoki

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös