Ennakko: Ilves taistelee sarjajohtajan paikastaan SJK:n isäntänä


Ilves pelaa heinäkuun ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Tammelaan saapuu nimivahva pohjalaisryhmä, joka koettaa kivuta mukaan kärkikahinoihin sarjajohtajan kustannuksella.

Ilves ja SJK ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti:

02/02/19 Suomen Cup: Ilves 2 – 1 SJK
22/04/19 Veikkausliiga: SJK 0 – 1 Ilves

Sarjan kuudentena majaileva Kerho on vahvasti kiinni ylemmän loppusarjan paikassa. Alla on hegemoniavoitto FC Interistä kotikentällä maalein 2-1. Lue lisää SJK:n historiasta ja nykyvireestä jo aiemmin julkaisemastamme seuraesittelystä »

Sarjajohtaja Ilves voittoputkessa

Tamperelaisen jalkapallon lippulaiva Ilves on läpi kauden keikkunut kärkikahinoissa. Tällä hetkellä joukkue johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa. Maaliero +8 on sarjan paras, eikä tappioita ole kertynyt kaikissa vuoden otteluissa kuin ainoastaan yksi. Muut joukkueet ovat pelanneet yhdestä neljään ottelua enemmän kuin tupsukorvat, joten tasoittavien otteluidenkin valossa tilanne on sangen suotuisa.

Joukkuepeli on ollut kurinalaista ja saumatonta, mutta onnistujia löytyy yksilötasollakin. Kymppipaikalla taituroiva Lauri Ala-Myllymäki valittiin vastikään koko Veikkausliigan kesäkuun parhaimmaksi pelaajaksi. Päävalmentaja Jarkko Wiss valittiin puolestaan kuukauden valmentajaksi. Heidät palkitaan Tammelassa juuri ennen SJK-ottelun alkuvihellystä. Tähdistökentälliseen mahtui tamperelaisista myös keskikenttäpelaaja Jair.

Viimeisimmässä ottelussaan Ilves haki viikko sitten täydet pisteet VPS:n vieraana. 2-1-voitossa maalipuiden väliin osuivat Tatu Miettunen ja Ala-Myllymäki. Ennen sitä Ilves voitti KPV:n kotonaan 4-2, joten pohjanmaalaiset seurat ovat tulleet viime aikoina tutuiksi. Samalla kaavalla voitto myös SJK:sta olisi mannaa tässä pohjalaisputkessa.

Ilves joutuu väistämättä suorittamaan pientä rotaatiota pelaajistossaan. Jo pidempään loukkaantuneina olleiden Aleksi Tarvosen ja Santeri Haaralan lisäksi laitahyökkääjä Ilari Mettälä kärsii lievästä reisivammasta, joka syntyi VPS-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Kuukauden joukkueeseen valittu Jair puolestaan täytti varoitustilinsä, joten hän joutuu kärsimään yhden ottelun pelikiellon. Joukkueen mukana oli tällä viikolla kaksi testihyökkääjää, joista toinen jatkaa näyttöjen antamista vielä muutaman päivän.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss osoittaa kunnian kuukauden valmentajaksi valitsemisesta pelaajilleen. Liigaotteluja ehti kertyä vain kaksi, mutta haasteet olivatkin rasituksen sijaan enemmän ulkopelilliset.

Pelejä ei ollut montaa, mutta olihan se sinällään vaikea kuukausi. Ensin 15 päivän maaottelutauko, jonka jälkeen suoraan cupin finaaliin. Sitten päälle vielä juhannuspyhät. Otimme täydet pisteet kesäkuulta, koska pelaajat olivat ammattimaisia ja valmistautuivat hyvin. Kiitos kuuluu heille, Wiss linjaa.

Kokkolaa ja Vaasaa vastaan meillä oli toki pelillisiä ongelmia, mutta onnistuimme silti kaivamaan halutun tuloksen esiin. Nyt niin sanotusti pohjanmaan liiga jatkuu, kun kohtaamme Seinäjoen. SJK:ssa on paljon taitavia yksilöitä, jotka meidän pitää saada pois pallosta.

Etenkin alkukauden perusteella Ilvestä kuvailtiin kurinalaisesti puolustavaksi, mutta heikosti hyökkääväksi joukkueeksi. Wiss korostaa, että joukkue osaa muutakin kuin vain oman maalin varjelun.

Meitä on sanottu tylsiksi ja tehottomiksi, mutta kolmessa viimeisimmässä liigapelissä teimme yhteensä yhdeksän maalia. Se on paljon, eli kyllä meillä on osoittaa uhkaa myös hyökkäyspäässä. Erityisen tärkeää on, että jaksamme tehdä ahkerasti töitä yläalueella.

Aktiivisella liikkumisella vastustajan rivejä saa revittyä auki. Vaihtelemme hyökkäysmallejamme, mutta aina pitää pystyä huolehtimaan pallosta. Tiettyä voimaakin tarvitaan. Olen tyytyväinen siihen suuntaan, johon hyökkäyksemme kehittyy, Wiss sanailee.

Ehjän harjoitusviikon perusteella pelaajien keskittymiskyky ja valmistautuminen on jälleen hyvällä tasolla. Yhteentörmäyksiltäkään ei aina vältytä, kun pelataan suurella sydämellä.

Pelaajista huokuu voittamisen halu ja välittäminen yhteisestä asiasta. Se on näkynyt aika rajunakin kritiikkinä toisten pelaajien toimintaa kohtaan. Itse koen positiivisena, että vaatimustaso pidetään korkealla. Itseluottamus joukkueella kasvaa ja vertaispalaute kovenee. Valmennuksen pitää vain ohjata energia oikeisiin toimiin, Wiss päättää.

Tulikuumassa vireessä oleva Lauri Ala-Myllymäki on onnistunut seinäjokisia vastaan ennenkin

Ilves vs. SJK, sunnuntaina 7.7. klo 18.30, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös