Ennakko: SJK – Ilves, vierasvoitoille haetaan jatkoa

Kuluvan vuoden vierasotteluistaan pelkkiä voittoja rohmunnut Ilves hakee putkelle jatkumoa. Tällä kertaa vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho, jolta ei nimimiehiä puutu.

Seinäjoen jalkapalloilun ylpeys, SJK, porhaltaa puhtaalla pelillä Veikkausliigassa. Takana on kaksi ottelua, joista ensimmäisessä HIFK kaatui lukemin 1-0. Viime lauantaina FC Inter koki 1-2-tappion. Torstai-iltana Kerho tulee vielä isännöimään HJK:ta ennen Ilves-ottelua.

Suuria panostuksia tehnyt SJK on ensimmäistä kokonaista kauttaan Alexei Eremenko seniorin valmennuksessa. Jo ennestään nimekkääseen joukkueeseen on nyt liittynyt mukaan esimerkiksi mielenkiintoiset keskikenttäpelaajat Moshtagh Yaghoubi ja Sergei Eremenko.

Huonosti ei kulje Ilvekselläkään, sillä kasassa on neljä pistettä kahdesta liigaottelusta. Niin ikään Seinäjoella pelatussa sarja-avauksessa tupsukorvat kaatoivat KPV:n maalein 2-0. Tolppien väliin osuivat Ilari Mettälä ja Iiro Järvinen. Jälkimmäiseen maalisyötön tarjoili Emile Paul Tendeng, joka palasi Ilvekseen edustettuaan viime kauden SJK:ta.

Viime sunnuntaina pisteet tasattiin maalittomana VPS:n kanssa. Ilves ei ole tänä vuonna hävinnyt otteluakaan. Lisäksi oma maali on liigaotteluissa pysynyt puhtaana.

– Nolla maalia omiin on totta kai positiivista. Pelimme lähtee kurinalaisesta puolustuksesta, mutta yritämme samalla parantaa viimeistelyämme, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Myös SJK:ssa on tulivoimaa, jonka kanssa saamme olla tarkkana. Siellä on todella paljon taitavia ja vahvoja yksilöitä, jotka pystyvät kääntämään ottelun kulun nopeasti.

Pääsiäisviikolla joukkue palautuu VPS-ottelusta ja kokoaa jälleen rivinsä. Matias Ojalan kylkilihas repesi sunnuntaina, joten hän ei matkusta Seinäjoelle. Muut loukkaantuneet Samuel Afum ja Santeri Haaralaalkavat jo kuntoutua harjoituskuntoon. Muutama pelaaja hakee pelituntumaa Ilves-2:n riveissä.

– Olen katsellut molemmat SJK:n tähän astiset pelit, mutta oma ottelusuunnitelmamme tarkentuu vasta sitten, kun olemme nähneet heidän kohtaavan HJK:n. Peluutukseen löytyy vaihtoehtoja ja meillä on hyviä kokemuksia Seinäjoen stadionilta.

– Alkuviikon olemme keskittyneet fyysiseen puoleen ja viikonloppuna aletaan painottaa taktisia asioita. Pääsiäinen ei sinällään vaikuta toimintaamme mitenkään. Tämä on futarin arkea, Wiss tietää pitkästä kokemuksesta.

Tendeng palasi kotiin käytyään viime vuonna SJK:ssa

SJK vs. Ilves
22.4. klo 18.30 OmaSP Stadion, Seinäjoki

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...