Otteluennakko: SJK vs. Ilves

Ilves hakee jälleen pisteitä SJK:n kustannuksella

Seinäjoen Jalkapallokerho on ensimmäinen seura, jonka Ilves kohtaa kolmannen kerran liigakaudella 2018. Kahdessa aiemmassa ottelussa tulokset olivat Tammelassa 1-1 ja OmaSP-stadionilla 2-3 Ilveksen eduksi. Kolmas kerta toden sanoo, ja pisteitä lähdetään jälleen naaraamaan vierasreissulta mukaan Tampereelle. Maanantaina tulee täyteen tasan kaksi vuotta siitä, kun SJK:n viimeksi onnistui kellistää keltavihreät.

Hallitseva Pohjanmaan herra

Seinäjoella ei pelätä muutoksen tuulia. Kalenterivuoden 2017 aikana Tommi Kautonen oli viides päävalmentajan pestiä hoitava mies SJK:ssa. Hänen osaltaan liigakausi 2018 jäi vain kahdeksan ottelun mittaiseksi. Neuvostoliitossa syntynyt ja Pietarsaaressa toistakymmentä vuotta valmentanut Aleksei Eremenko senior otti ohjat potkut saaneen Kautosen tilalla toukokuussa.

Kesän aikanakaan voittoja ei ole kertynyt halutulla tavalla. Menestymään tottunut SJK on sarjataulukossa yhdeksäntenä. Muutosta on haettu pelaajistoa vaihtamalla kesän siirtoikkunassa.

Keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan ja hyökkääjä Vahid Hambon sopimukset purettiin elokuun alussa. Uusia hankintoja ovat hyökkääjät Shahdon Winchester ja Denys Oliynyk sekä keskikenttäpelaaja Peter Opiyo. Viimeisimpänä joukkueeseen liittyi toppari Didier Kadio. Seinäjoella vallitsee kansainvälinen tunnelma, sillä kaksoiskansalaisuudetkin mukaan laskettuna pelaajistossa on edustettuna 13 eri valtiota.

Reilu viikko sitten pelatussa Pohjanmaan derbyssa SJK osoitti piristymisen merkkejä. VPS koki 0-2-kotitappion, kun Denys Oliynyk laukoi SJK-uransa kaksi ensimmäistä maalia. 31-vuotias Oliynyk omaa kokemusta muun muassa Ukrainan, Hollannin ja Saksan pääsarjoista. Taitavan laitahyökkääjän kanssa myös Ilves-puolustus saa olla tarkkana.

Levännyt petolauma

Ilves on puolestaan saanut huilata ja keskittyä harjoitteluun jo kahden viikon ajan. Viimeisimmässä ottelussa elokuun alussa pisteet jaettiin FC Hongan kanssa. Tammelassa nähtiin erityislaatuinen peli, jossa tilanteita tuli liukuhihnalta päädystä päätyyn. Ilves oli kahteen otteeseen kahden maalin tappiolla, mutta Eero Tammisen tupla ja Diogo Tomásin loppuhetkien osuma toivat kotijoukkueen tasoihin 3-3.

Kaksi ottelua SJK:ta vähemmän pelannut Ilves on sarjataulukossa sijalla seitsemän. Ylemmässä keskikastissa marginaalit ovat todella pienet, joten mitalitaistelu jatkuu tasaisena. Peräti kuusi joukkuetta on kahdeksan pisteen sisällä pyrkimässä mukaan kärkikolmikkoon.

Ilveksen toipilaslista ei ole lyhentynyt, vaan oikeastaan päinvastoin. Pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Tiemoko Fofana ovat luonnollisesti sivussa. Kolhuista kärsivät Felipe Aspegren, Matias Ojala, Iiro Järvinen ja Roope Huhtala lähenevät pelikuntoa, mutta SJK-ottelu tulee heille liian nopeasti. Vastikään Suomen U17-maajoukkueen mukana PM-kisojen finaalin parhaaksi pelaajaksi valittu Naatan Skyttä on kuumeessa. Lisäksi Mauro Severino on pelikiellossa Ilves/2:n ottelussa hankitun ulosajon myötä.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä on käytettävissään melko kapea pelaajarinki, mutta joukkueen mielialassa ei ole valittamista.

– Toisen epäonni voi olla toisen onni. Loukkaantumistilanteemme on kieltämättä surullinen, mutta vähemmän pelanneille on luvassa näytönpaikkoja ja vastuuta, Wiss puntaroi.

 – Vedimme tänään viimeistelyharjoitukset vähän kevyemmin ja iloisemmalla ilmeellä. Tällä kertaa ei ollut kovinkaan paljoa taktista soveltamista ja prikuulleen ohjattua toimintaa, vaan haimme hieman erilaista fiilistä. Ainakin harjoituskentällä se näytti toimivan ja toivottavasti hyvä meno jatkuu pelissäkin.

Parin viikon tauko otteluista keskellä kautta antaa avaimia niin fyysisen kuin henkisenkin kuormituksen tasapainotukseen.

 – Kun on taukoa peleistä, niin ei ole voittamisen stressiä joka päivä. Saimme vedettyä harjoituksissa toisaalta vauhdikkaampia settejä ja nyt hieman rauhallisempaa.

 – Keskittymisen pitää löytyä taas mukaan Seinäjoelle. Olemme pelanneet siellä monesti hyvän pelin hyvissä olosuhteissa, joten samaa jatkumoa haetaan, Wiss päättää.SJK – Ilves 
ma 20.8. klo 18.30 OmaSP Stadion

Livelähetys »

Lue myös