Ennakko: Ilves – RoPS, elokuun ensimmäinen koitos


Lapin jalkapallon lippulaiva Rovaniemen Palloseura saapuu sunnuntai-illaksi Tammelaan. Joukkuettaan vahvistanut RoPS tarvitsee kipeästi pisteitä välttääkseen putoamistaistelun, joten helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa kummallekaan osapuolelle.


Sarjajohtaja Ilves ja kymmenentenä majaileva RoPS ovat kohdanneet kuluvana vuonna kahdesti. Tammikuussa Suomen Cupin alkulohkossa rovaniemeläiset aiheuttivat tamperelaisille koko kilpailun ainoan pistemenetyksen, kun peli päättyi Pirkkahallilla 1-1. Veikkausliigan merkeissä Napapiiriltä haettiin toukokuussa kolme pistettä 1-0-vierasvoitolla.

Seitsemän viimeisintä liigakohtaamista:
12.5.2019 RoPS – Ilves 0-1 [Fofana]
27.10.2018 RoPS – Ilves 1-0 [Lappalainen]
4.7.2018 RoPS – Ilves 2-0 [Miettunen (om), Lingman (rp)]
7.5.2018 Ilves – RoPS 1-0 [Onduku]
10.9.2017 Ilves – RoPS 3-2 [Tuco (rp), Tuco, Tuco – Roiha (rp), Nurmela]
26.6.2017 RoPS – Ilves 1-0 [Matrone (om)]
22.4.2017 Ilves – RoPS 0-2 [Taylor (rp), Kaita]

Mielenkiintoinen lisä sunnuntain otteluun on se, että toukokuun lopussa RoPSin apuvalmentajasta päävalmentajaksi noussut Pasi Tuutti toimi aiemmin Ilveksen junioreissa talenttivalmentajana.

Lue lisää RoPSin historiasta ja nykytilasta julkaisemastamme seuraesittelystä »

Ilves porhaltaa hyvällä itseluottamuksella eteenpäin. 16 ottelussa on kertynyt 32 pistettä, joka on kaksi enemmän kuin toisena tulevalla ja yhden ottelun enemmän pelanneella FC Interillä. Viime lauantaina jalkoihin jäi FC Honka, kun kissapeto haki Tapiolasta 2-1-vierasvoiton Diogo Tomásin ja Yusif Moussan komeilla maaleilla.

Kolme tulevaa vuotta sisältävän jatkosopimuksen vastikään allekirjoittanut Jarkko Wiss tiedostaa joukkueen vahvan vireen. Ilves ei ole tänä vuonna hävinnyt vielä yhtään ottelua kotona. Voittoa vähempään ei tyydytä myöskään sunnuntaina.

Sarjajohtajana kotikentällä pitäisi aina osoittaa hyvää ylpeyttä ja halua voittaa jokainen matsi. Olemme puhuneet siitä, miten tasainen sarja on kyseessä ja joukkueet ovat viime aikoina pelanneet paljon ristiin. Emme voi antaa muille yhtään siimaa aliarvioimalla RoPSia, Wiss linjaa.

Heillä on ollut vähän vaikea kuukausi Veikkausliigassa, mutta osasyynä on varmaan tietyt loukkaantumiset ja europelien kiireet. Nyt kun nekin ovat ohi, rovaniemeläiset pääsevät jälleen keskittymään sarjapeleihin täysillä.

Viime kohtaamiskerralla vastustajan valmentaja oli vielä Toni Koskela, mutta nyt penkin päästä löytyy ex-ilvesläinen Pasi Tuutti.

Totta kai heidän pelissään on paljon entisen valmentajan pohjaa, ja Pasi on sitä varmasti muokannut omalla tavallaan. Pikkaisen he ovat vaihdelleet kokoonpanoaan vastustajan mukaan, mutta tuskin mitään suuria yllätyksiä tulee. Ilmeisesti siellä on kovasti etsitty vahvistuksia, ja nythän uusi pelaaja Jagoba Beobide liittyi joukkueeseen.

Me keskitymme kuitenkin lähinnä omiin vahvuuksiimme. Samalla pyrimme kehittämään viimeisen kenttäkolmanneksen murtautumisvaihetta. Sitä on treeneissä haettu nyt todella paljon, Wiss kertoo.

Tupsukorvat pääsevät RoPSin kimppuun hyvän terveystilanteen saattelemana, joskin laitapuolustaja Tariq Kazi parantelee vastikään kakkosjoukkueen ottelussa tullutta lievää pääkolhua. Laitahyökkääjä Aleksi Tarvonen on palannut harjoituksiin ja hän hakee täyttä kuntoa loukkaantumisen jäljiltä.

Ilves vs. RoPS, sunnuntaina 4.8. klo 17.00, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös