Otteluennakko: RoPS vs. Ilves

Marius Noubissi palannee kokoonpanoon RoPSia vastaan

Keskiviikkoiltana Ilves kohtaa Veikkausliigan kärjen tuntumassa porhaltavan Rovaniemen Palloseuran, joka on ollut yksi kauden suurimmista yllättäjistä.

Ilves ja RoPS kohtasivat toukokuussa Ratinan Stadionilla, jolloin Gomo Ondukun maali siivitti tamperelaiset 1-0-voittoon. Nyt kun Veikkausliiga on ylittänyt puolimatkan krouvin, ovat molemmat joukkueet pelanneet 17 liigaottelua. Ennakko-odotukset ylittäneet rovaniemeläiset löytyvät sarjataulukon kakkossijalta, tamperelaiset ovat seitsemänsinä.

 – RoPS on pelannut hienon alkukauden. Heidän sijoituksensa sarjataulukossa on varmasti ansaittua. Ei kärkikahinoihin vahingossa pääse. He ovat saaneet joukkueen materiaalista revittyä esiin paljon vahvuuksia. Me puolestamme koetamme iskeä niihin osa-alueisiin, jotka eivät lukeudu heidän vahvuuksiin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

 – Lähdimme aikaisin tiistaiaamuna liikkeelle ja vedimme viimeistelyharjoitukset paikan päällä. Pääsimme vielä stadionillekin, vaikka siellä on turnaus menossa. RoPS:n apuvalmentaja Pasi Tuutti on auttanut siinä, että meille löytyy tilaa. Hieno ele, jonka otimme lämmöllä vastaan, Wiss lähettää kiitokset. (Tuutti toimi ennen Rovaniemelle siirtymistä Ilveksen talenttivalmentajana.)

Viime lauantaina RoPS jäi 2-2-tasapeliin FC Hongan vieraana. Filip Ivanovski ja Simo Roiha vastasivat sinipaitojen maaleista. Ilves puolestaan pelasi 1-1-tasapelin FC Interin isäntinä. Laitahyökkääjä Ilari Mettälä viimeisteli Ilves-uransa ensimmäisen maalin.

 – Mielestäni pelaajat itsekin tiedostivat videopalaverissa, että mitä Inter-pelissä tapahtui. Menetimme otetta pelistä vastustajan tasoituksen jälkeen. Siitä toivottavasti otetaan opiksi ja joukkueessa on hyvä fiilis. Kaikki odottavat jo seuraavaa peliä. Luvassa on tärkeä viimeinen rypistys kotimaan sarjassa ennen euromatsejamme, Wiss viittaa lähestyviin Eurooppa-liigan karsintaotteluihin Slavia Sofiaa vastaan.

RoPS on päästänyt toistaiseksi 11 maalia, joka on pienin lukema sarjassa. Toisaalta myös hyökkäyspää on vaarallinen etenkin nyt, kun kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Alexandr Kokko palasi kesäkuussa Rovaniemelle kahden ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen.

 – Kokolla voi olla vielä pelikunnossa ja -tuntumassa vähän hakemista, mutta kyseessä on niin kovan luokan nimi, että RoPS on saanut selkeän vahvistuksen loppukaudeksi. Sitä voi jokainen miettiä, että millä alueella haluaisi puolustaa Kokon kaltaista pelaajaa vastaan, onko se oman vitosen sisällä vai boksin ulkopuolella, Wiss vihjaa Kokon tehokkuuteen maalin edustalla.

Kuudella maalillaan Ilveksen tehokkain hyökkääjä Marius Noubissi on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa. Toinen kärkipelaaja Niklas Jokelainen leireilee paraikaa EM-kisoihin valmistautuvan U19-maajoukkueen mukana. Laituri Jusif Ali viettää tämän viikon Kroatiassa testileirillä. Kolmas varma poissaolija kokoonpanosta on pitkäaikaisloukkaantunut toppari Baba Mensah.

 – Muutama nuori pelaajamme on hienosti nostanut päätään, mutta kukaan ei saa peliaikaa ilmaiseksi. Kilpailu avauksen paikoista on kovaa ja palkinto pitää ansaita. Peluuttaminen on aina harkittua. Kun kutsu käy, niin odotan pelaajan olevan mahdollisimman hyvässä tikissä. Se vaatii pojilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, Wiss tietää.

 – Valmentajalle tämä on ikävä, hankala ja toisaalta ihana tilanne. On mahtavaa, että meillä on yli kokoonpanollinen pelikuntoisia ja nälkäisiä pelaajia käytettävissä.RoPS – Ilves 
ke 4.7. klo 18.30  Rovaniemen keskuskenttä

Livelähetys »

Lue myös