Ennakko: RoPS – Ilves, pisteputkessa pohjoiseen


Ilveksen huimalle pisteputkelle haetaan äitienpäivänä jatkoa Rovaniemeltä. Viime kauden hopeamitalisti RoPS pyrkii olemaan ensimmäinen joukkue, joka nappaa tamperelaisilta täydet pisteet.

Hopealta haastajaksi

Viime kaudella hopeaa voittaneet rovaniemeläiset eivät ole vielä yltäneet yhtä häikäiseviin otteisiin, vaikka potentiaali mitalikamppailuun on edelleen olemassa. Sarjasijoitus on seitsemän ottelun jälkeen yhdeksäs. Helsinkiläislähtöisen Toni Koskelan johdolla Napapiirillä haetaan etenkin puolustukseen tiiviyttä, sillä omissa on soinut jo 10 kertaa.

Viimeisimmässä ottelussaan RoPS kävi Turussa toteamassa FC Interin paremmuuden. 0-3-tappio ei jättänyt juhlimisen aihetta, mutta sinipaidat ovat aiemminkin syttyneet Ilvestä vastaan uuteen iskuun. Suomen Cupissa tamperelaiset kokivat lohkovaiheen ainoan pistemenetyksensä juuri RoPSille, kun tammikuinen ottelu päättyi Diogo Tomásin ja Matias Tammisen maaleilla 1-1.

Kuusi edellistä liigakohtaamista:
27.10.2018 RoPS – Ilves 1-0 [Lappalainen]
4.7.2018 RoPS – Ilves 2-0 [Miettunen (om), Lingman (rp)]
7.5.2018 Ilves – RoPS 1-0 [Onduku]
10.9.2017 Ilves – RoPS 3-2 [Tuco (rp), Tuco, Tuco – Roiha (rp), Nurmela]
26.6.2017 RoPS – Ilves 1-0 [Matrone (om)]
22.4.2017 Ilves – RoPS 0-2 [Taylor (rp), Kaita]

Ilves piikkipaikalla

Ilveksen kuudesta avausottelusta tuloksena on kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Joukkue on maalieron turvin sarjan kärjessä tasapistein SJK:n ja KuPS:n kanssa, jotka puolestaan ovat pelanneet jo seitsemän ottelua.

Mika Hilander ehti pitää maalinsa puhtaana tällä kaudella 517 ja viime kausi mukaanlaskettuna 563 minuuttia, kunnes takaiskumaali toteutui viime tiistaina FC Honkaa vastaan. Juha Hakola hyödynsi puolustusvirheen ja katkaisi putken. Brassitaituri Jair toi tupsukorvat tasoihin ja peli päättyi 1-1.

Honka-pelissä vaihtoon otetun Lauri Ala-Myllymäen pelikyky on tarkastelun alla, mutta vakavasta vammasta ei ole kyse. Varmoja poissaolijoita ovat Mikael Almén, Matias Ojala, Santeri Haarala, Naatan Skyttä ja Samuel Afum. Loukkaantumisesta kuntoutunut Ilari Mettälä saattaa palata kokoonpanoon jo sunnuntaina.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä on pelillisesti hyviä kokemuksia RoPS-otteluista, mutta esimerkiksi viime kaudella kotiin tuomisina oli nolla pistettä.

– Rovaniemi on vaikea paikka vierailla. Minimoimme matkarasituksen lähtemällä päivää aiemmin reissuun ja treenaamalla paikan päällä. Hyvä tekonurmialusta sinällään sopii meille ja olemme siihen tottuneet omalla Kaupin harjoituskentällemme, Wiss taustoittaa.

– Siellä on vastassa viime kauden sensaatiomainen menestysjoukkue. Toki osa pelaajista on vaihtunut, mutta sapluuna on pääpiirteisesti sama. Olemme pelillisesti olleet heitä vastaan hyviä, mutta tulokset eivät ole olleet sen mukaisia.

Uusi kausi tuo kuitenkin mukanaan uudet kujeet.

– RoPSilla oli viime kaudella Lassi Lappalainen ja Simo Roiha tehokkaina yläalueella. Samanlaiset hyökkäyskuviot eivät ole ehkä vielä aivan toteutuneet, vaikka siellä on yhä oikein lahjakkaita nuoria pelaajia. Timo Stavitskin loukkaantuminen vaikuttaa valmentajan työkaluihin myös, Wiss pohtii.

Ilveksen päästettyjen maalien sarake näytti pitkään nollaa, kunnes virheistä rankaistiin. Viime tiistain takaiskuosumassa Wiss näkee optimistisenkin puolen.

– Pyrimme tietysti karsimaan Honka-pelissä nähdyt sähläämiset pois. Se on sinällään hyvä, että kenenkään ei ainakaan tarvitse pelätä putken katkeamista ja ottaa siitä ylimääräisiä paineita, nyt kun omissa on jo soinut, Wiss keventää.


RoPS vs. Ilves su 12.5. klo 18.30 Rovaniemen keskuskenttä

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Lue myös