Otteluennakko: PS Kemi vs. Ilves

Ilves ja PS Kemi ovat historian saatossa kohdanneet sarjaotteluissa vasta kuusi kertaa. Ensimmäinen niistä oli lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kertynyt tasainen suora 2-2-2. Viimeisin ottelu oli lokakuussa 2017, jolloin Ilves voitti 1-0 Marius Noubissin maalilla. Samalla varmistui, että tamperelaiset saavat liigamitalin. Tammelan juhlahumu on nyt jo hälvennyt, ja joukkueet iskevät ensimmäisen kerran yhteen tänä vuonna.

”Perämeren Monaco” taistelee liigapaikastaan

PS Kemi aloitti kautensa hienosti voittamalla SJK:n vieraissa 1-0. Sen jälkeen onkin ollut sangen tukalaa. Seitsemästä viimeisimmästä ottelusta on kasassa vain yksi piste. Yhteensä neljä pistettä haalineen Jari Åhmanin miehistön sarjasijoitus on 12. eli viimeinen. Joukkue on kuitenkin aiempinakin kausina pystynyt kampeamaan itsensä kuiville putoamistaistelusta.

Perjantaina kurssille ei tullut käännöstä. FC Honka nousi kotikentällään 2-1 -voittoon lähettäen punapaidat tyhjin käsin pitkälle kotimatkalle. Ottelun erikoisuutena oli se, että maalivahtipoissaolojen takia Kemin tolppien väliin hälytettiin ainoastaan kolmosdivarikokemusta omaava Matias Ahola, jolla oli 13 vuotta ottelutaukoa ennen tätä kautta. Ilvestä vastaan vakituisesta maalivahtikaksikosta Oskari Forsman palannee avaukseen ja Mikko Vilmunen penkille.

Maalivahtipelin lisäksi keskikentän avainroolit korostuvat. Kemiläiset rytmittävät peliään Julián Guevaran ja Keaton Isakssonin kautta. Heidän yläpuolellaan hyökkäyksessä häärii kaksinkertainen liigan maalikuningas Juho Mäkelä. Kolmikko on pelannut kauden jokaisessa ottelussa tehden yli puolet joukkueensa maaleista.

Ilves pyrkii parempaan pelirohkeuteen

Ilves on pelannut yhden ottelun kemiläisiä enemmän. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on jokaista kolme kappaletta. 12 pistettä oikeuttavat toistaiseksi 6. sijaan sarjassa. Viime perjantaina Ilves ja VPS pelasivat useista tekopaikoista huolimatta maalittoman tasapelin.

Koko kevään sivussa olleiden Baba Mensahin ja Ilari Mettälän lisäksi kokoonpanosta puuttuu Gomo Onduku, joka huilaa tiistaina. Kolme maalia iskeneen Marius Noubissin yhden ottelun mittainen pelikielto on kärsitty.

Sauvosaaren luonnonnurmikenttä on lämpimän toukokuun johdosta saatu pelikuntoon odotettua aikaisemmin. Alun perin ottelu oli suunniteltu pelattavaksi Oulussa, mutta uusi siirto palauttaa ottelun Kemiin. Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo tunnelmia reissun päältä.

 – Matka on sujunut hyvin ja aikataulussa ollaan. Vedämme peliä edeltävät treenit paikan päällä. Olen ihan tyytyväinen, että PS Kemi pääsee pelaamaan oikealla kotikentällään ilman ottelusiirtoa Ouluun. Urheilullisuuden lisäksi Suomi-futikselle on tärkeää, että seurat eivät menetä tärkeitä ottelutuloja ja että yleisö pääsee lähelle seuraamaan omiaan. Toki matka on nyt meille pidempi ja Kemi saa paremman kotiedun, mutta kokonaisuutta ajatellen näin on parempi, Wiss arvioi.

 – Kemin sarjasijoitus ei kerro koko totuutta. He ovat pelanneet tiukkoja matseja, jotka ovat vain niukasti kääntyneet tappioiksi. Pelaajia on vaihtunut, mutta he ovat saaneet hyviä korvaajia. Me haluamme olla aiempaa rohkeampia pelin avaamisessa ja eteenpäin pelaamisessa. Aloitteellisuutta pitää löytyä etenkin toppareilta ja keskikentän pohjalta.

Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä Matias Ojala siirtyi PS Kemistä täksi kaudeksi Ilvekseen. Ojala on vakuuttunut, että tuttu entinen seura kaatuu tiistaina.

  – Meillä on nyt hyvä paikka mennä hakemaan sieltä pisteitä. Aiempina vuosina Kemi on alkukaudesta ollut aika hyvässä lennossa ja saanut pisteitä. Niillä on ollut semmonen hurmos ehkä päällä, mutta kyllä mä uskon, että suosikkina me lähdetään nyt. On kiva palata kaupunkiin, missä on paljon tuttuja ja olen pelannut kaksi viimeistä vuotta. Totta kai voittoa haetaan, Ojala päättää.

ojala järvinen

Enää Ojalan ei tarvitse taistella samasta pallosta Iiro Järvisen (oik.) kanssa.PS Kemi – Ilves 
ti 22.5. klo 18.30  Sauvosaaren kenttä  Livelähetys »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös