Ennakko: Tammelasta ei anneta enää pisteitä pohjoiseen

Keskikentän kova taistelupari Antti Okkonen & Lauri Ala-Myllymäki

Menetetty Lapin herruus

Hyvin sujuneen elokuun jälkeen Rovaniemen Palloseura sai kylmää vettä niskaansa torstaina, kun kotona pelattu Jänkäderby päättyi karvaaseen 0-1-tappioon paikallisvastustaja PS Kemille. Sarjasijoitus laski yhdeksänneksi, mutta eroa putoamiskarsintaan on edelleen turvalliset 11 pistettä.

RoPS:n ikähaitari on edustettuna 15-vuotiaasta Pyry Hannolasta 35-vuotiaaseen maalivahti Antonio Regueroon saakka. Juha Malisen valmentama nuori miehistö on usein hakenut voittoa riskinkin uhalla. Joukkue on pelannut tasan vain neljää kertaa, joka on vähiten koko liigassa.

Mitalitaistelu jatkuu

Torstaina Ilves jäi hyvästä peli-ilmeestään huolimatta 2-2-tasapeliin FC Interin vieraana. Youness Rahimi ja Eero Tamminen laukoivat voimalla joukkueensa johto-osumat. Molemmilla hyökkääjillä on nyt kasassa kolme maalia tältä kaudelta.

Ilveksen sarjasijoitus on hienosti kolmas. Oman maalin varjeleminen ei ole viime peleissä onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta tappioton putki on kasvanut jo 11 ottelun mittaiseksi. Heinäkuusta lähtien voittoja ja tasapelejä on kertynyt vuorotahtiin. Seuraavaksi olisi sitten voiton vuoro.

Joukkueessa pyörinyt flunssa-aalto on helpottanut. Kokonaisuudessaan joukkueen terveystilanne on hyvä. Lievistä pelitilannekolhuista kärsivät Felipe Aspegren ja Niklas Jokelainen sekä jalkavammaansa kuntouttava Emile Paul Tendeng ovat varmuudella sivussa sunnuntain kokoonpanosta.

Ei enää tuliaisia Rolloon

RoPS on aina ollut hankala vastus Ilvekselle. 1990-luvulla alkaneet Veikkausliiga-kohtaamiset ovat useimmiten päättyneet pohjoisen poikien juhliin, eikä kuluva vuosi ole poikkeus.

Huhtikuussa sinipaidat veivät kolme pistettä mukanaan Tampereelta, kun Robert Taylor ja Sani Kaita heiluttivat kertaalleen verkkoja tupsukorvien jäädessä maaleitta. Viimeisimmässä kohtaamisessa kesäkuussa RoPS otti 1-0-kotivoiton Ilveksen oman maalin myötä. Mitta alkaa olla täysi.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan, kun täydet pisteet jäävät Tammelaan! Portit aukevat klo 14.00.

-> LIPUNMYYNTI


Ilves – RoPS
Su 10.9. klo 15.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös