Ennakko: Kauden 2022 viimeinen ottelu sunnuntaina

Haastajasarjan voiton jo varmistanut AC Oulu isännöi Ilvestä, jolla on vielä mahdollisuus kivuta kolmanneksi eli koko sarjataulukon yhdeksänneksi. Oululaisten kausi jatkuu myöhemmin eurocup-pudotuspeleissä, Ilves puolestaan pelaa enää kunniastaan ja kauden päättämisestä voittotulokseen.

 

YHTEINEN HISTORIA

Tällä kaudella Ilves matkusti liigan pohjoisimman seuran vieraaksi huhtikuun viileydessä, tosin evakkokentälle Vaasaan. Argentiinalainen Michael Lopez viimeisteli jo avausjaksolla tilanteeksi 2–0 oululaisten eduksi, mutta kissapeto ei luovuttanut. Kai Meriluodon kavennus käynnisti takaa-ajon, joka huipentui koko ottelun viimeiseen tilanteeseen. Tuomas Ollilan vihainen kuti upposi sisään ja vierailijat pääsivät tuulettamaan tasoitusosumaa päätösvihellyksen soidessa taustalla.

Heinäkuun helteissä Ratinan kotiyleisö joutui pettymään AC Oulua vastaan ensimmäistä kertaa seurojen pääsarjahistoriassa. Keltavihreitä kauden 2018 edustanut Niklas Jokelainen löysi maalijyvän ja iski kaksi näyttävää osumaa varmistaen oululaisten 2–0-vierasvoiton.

Kaikki Veikkausliiga-kohtaamiset:
11/7/22 Ilves 0 – 2 Oulu
17/4/22 Oulu 2 – 2 Ilves
30/7/21 Ilves 1 – 0 Oulu
03/5/21 Oulu 0 – 2 Ilves

 

VIIMEAIKAISET OTTEET

Viime kierroksella varmistui, että Ilves pelaa enää sijoista 9. ja 10. sarjataulukossa. AC Oulu oli puolestaan jo aiemmin varmistanut Haastajasarjan voiton, eli kokonaistilanteessa sijan numero 7. Oululaisilla kausi jatkuu vielä sunnuntain jälkeen eurocup-pudotuspeleissä.

Viikko sitten Ricardo Duarten suojatit hävisivät vierasreissulla VPS:lle. 2–1-päättyneessä koitoksessa laivastonsinisten ainoan osuman viimeisteli Rafael Floro. Tupsukorvat puolestaan ottivat pitkästä aikaa kotivoiton. 1–0-voitossa FC Lahden verkkoa heilutti vanha kettu Tuco, jolla on tältä kaudelta kasassa kuusi kihausta.

Tucoa useammin maalinteossa ovat onnistuneet Petteri Pennanen ja Kai Meriluoto. Molemmilla pelureilla on realistiset mahdollisuudet kasvattaa koko kauden maalimääränsä yhdeksästä kaksinumeroisiin lukuihin. Tilastojaan eivät enää kaunistele Djair Parfitt-Williams ja Yusif Moussa, jotka ovat loukkaantuneina. Najeeb Yakubu puolestaan on sairastellut viime päivinä, joten hänkään ei matkusta Ouluun.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio on valinnut 18 pelaajaa mukaan bussimatkalle kohti pohjoista, joka starttasi yhteisen lounaan jälkeen lauantaipäivällä. Paikan päällä on vielä luvassa pari ottelupalaveria ja ulkoilua joukkueen kesken.

Pitkää matkaa taitetaan. Kausi on lopuillaan, mutta ihan samalla tavalla olemme valmistautuneet, kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Tavoitteena on pelata hyvä peli ja hakea pisteet kotiin, Kallio tiivistää.

Hyvin pallo-orientoitunut joukkue Oulu on. Siihen olemme tällä viikolla kiinnittäneet huomiota. Meidän pitää puolustaa tiiviisti tai he rankaisevat nopeasti. Oulu on pelannut hyvin, mutta toki heillä on tulossa seuraava peli jo keskiviikkona. Heidän kokoonpanonsa ja lähestymistapansa on vaikea ennakoida.

Kuten aina syksyisin, moni liigajoukkue alkaa jo miettiä muutosvaihetta tulevaa harjoituskautta silmällä pitäen.

Ensi vuoden pelaajatilannetta olemme jo tietysti pohtineet. Haluamme kuitenkin pelata kunnialla viimeisenkin ottelun. Laajemman pohdinnan paikka tulee myöhemmin. Keskittyminen on nyt tässä hetkessä, ennen kuin rauhassa huilataan, Kallio päättää.

 

On aika lyödä viimeistä kertaa läpyt tämän kauden pelikentillä. (kuva: Jimi Soinila)

AC Oulu vs. Ilves  ke 16.10. klo 15.00 Oulu

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös