Ennakko: Monilajiseurat vastakkain Ratinassa


Veikkausliiga-taulukon keskikastista löytyvät Ilves ja HIFK kohtaavat lauantaina Tampereella Ratinan stadionilla. Isännät pyrkivät ponkaisemaan takaisin kärkikahinoihin ja vierailijat puolestaan pyrkivät jatkamaan uutta hyvää draiviaan.
Ilves ei ole päävalmentaja Jarkko Wissin alaisuudessa hävinnyt kertaakaan HIFK:lle. Liigakaudesta 2016 asti tamperelaiset ovat haalineet kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

27/08/19 Ilves 3 – 1 HIFK
23/08/19 HIFK 2 – 2 Ilves
26/08/17 Ilves 2 – 1 HIFK
14/08/17 Ilves 4 – 3 HIFK
04/06/17 HIFK 0 – 1 Ilves
14/10/16 Ilves 1 – 1 HIFK
13/08/16 Ilves 3 – 1 HIFK
29/05/16 HIFK 0 – 1 IlvesHIFK jälleen Kankkusen komennossa

Jo vuonna 1897 perustettu Helsingfors Idrottsföreningen Kamraterna on Ilveksen tavoin perinteinen monilajiseura. Nykyisin kiinalaisomistuksessa oleva HIFK Fotboll pyrkii jättämään hissivaiheen taakseen ja vakiinnuttamaan paikkansa pääsarjatasolla.

Seura on aktiivinen pelaajamarkkinoilla ja täksi kaudeksi sisään hankittiin mielenkiintoisia nimiä kuten Suomen A-maajoukkueestakin tutut keskikenttäjyrät Sakari Mattila ja Moshtagh Yaghoubi. Hyökkäyksessä vastuuta saa brassikärki Luis Henrique ja puolustusta johtaa 36-vuotias konkari Hannu Patronen. Ykkösvahti Arnold Origin takaa läpimurtoa hakee Ilves-kasvatti Otto Huuhtanen, jonka pikkuveli Eetu edustaa yhä tupsukorvia.

HIFK keräsi kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan kolme pistettä yhdellä voitolla. Saldo ei miellyttänyt seurajohtoa, joten päävalmentaja Tor Thodesenille näytettiin ovea. Vastuun otti kakkosvalmentaja Teemu Kankkunen, joka oli jo kaudella 2018 penkin päässä johtamassa joukkueen Ykkösen voittajaksi.

Kankkusen alaisuudessa ”Röda” on nyt pelannut kaksi ottelua voittaen molemmat. Viimeisimpänä kaatui vieraskentällä IFK Mariehamn vaakuttavin lukemin 0–3. Maalinteosta vastasivat Henrique, Adama Fofana ja Jabar Sharza. Ainakin toistaiseksi valmentajavaihdos on siis tuonut piristettä. Tällä hetkellä HIFK:n sarjasijoitus on viides.Keltavihreää jälleen Ratinassa

Kuudentena sarjataulukossa oleva Ilves huohottaa HIFK:n niskaan yhden pisteen erolla. Kauden alun kahden voiton jälkeen kone on hieman alkanut yskähdellä, sillä neljästä viimeisimmästä ottelusta on irronnut vain kaksi tasapeliä. Vastuksetkin ovat toki olleet kovia, sarjan kärkikolmikko KuPS, FC Inter ja HJK ovat aina vaikeasti voitettavissa. Jälkimmäinen ei antanut viime lauantaina kissapedolle armoa, vaan otti selvän 2–0-kotivoiton Tim Väyrysen ja Ferhan Hasanin maaleilla.

Kahden vierasottelun jälkeen on mukava pelata jälleen Tampereella kotiyleisön edessä. Lauantaina kannattaa etenkin seurata 18-vuotiaita Matias Riikosta maalinsuulla ja Naatan Skyttää keskikentällä, jotka ovat esiintyneet sangen pirteästi. Tupsukorvien kokoonpanosta puuttuvat edelleen Ilari Mettälä, Joona Veteli, Tatu Miettunen, Maksim Stjopin ja Mika Hilander. Sairastuvalta odotetaan palaavan pelimiehiä parin viikon kuluessa.Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää HIFK:n iskevän vastaiskujen avulla tehokkaasti selustaan.

– Se mitä kahden pelin otannalla voi sanoa, niin uuden valmentajan alaisuudessa peliä on yksinkertaistettu selkeästi puolustussuuntaan. Hyökkäys on yhä yksinkertaista, mutta varsin tehokasta. Siellä on hyviä pelaajaprofiileja noudattamaan yhteistä mallia.

– Katselin Maarianhaminan pelin ja kyllähän HIFK oli siinä vakuuttava. Pelaajat hoitivat puolustustehtävänsä todella sitoutuneesti ja toisaalta tilanteenvaihdot olivat räjähtäviä ja myrkyllisiä vastustajalle. Tyly vierasesitys,
Wiss kiteyttää.

Wissin mukaan tamperelaisjoukkueella on kestänyt hetken aikaa päästä vastustajien vauhtiin mukaan, mutta kehityskohteita harjoitutetaan ahkerasti.

– Maalinedustapelaamisen lisäksi meidän pitää parantaa esimerkiksi syöttöpeliämme. Lisäksi prässi ei ole vielä ollut tarpeeksi yhtenäistä ja voimakasta. Ei auta, että yksi tai kaksi pinkoo menemään jos muut huilaavat.

– Pelejä tulee nopealla tahdilla. Kollektiivisesti tarvitaan tasonnostoa työn kautta,
Wiss päättää.


Jair hallitsi keskikenttää joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa.

Ilves vs. HIFK 1.8. klo 17.00 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Tietoa Ratinan stadionin ottelujärjestelyistä »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös