Ennakko: Liigacupin kotiavaus lauantaina Pirkkahallissa

ilves4

Liigacupin kotiavaus:
La  06.02. klo 14:30 Ilves – VPS (Pirkkahalli)
Liput: 10€ / 8€ / 5€. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Plus- ja VIP-kausikortin jo tilanneille on nimilista pääsylippupisteellä.
Otteluun saavutaan C- ja D-hallien välisistä lasiovista.

VPS:n otteluennakko TÄSTÄ.

Vierasjoukkue VPS aloitti Liigacupin viime lauantaina Rovaniemellä RoPSia vastaan ja ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasuriin. Vaasalaisten maalivahti Juuso Kevari torjui ottelussa viime kauden Veikkausliigan maalikuningas Aleksandr Kokon rangaistuspotkun.

”Pyrittiin avaamaan peliä alhaalta ja onnistuttiin varsinkin ensimmäisillä minuuteilla kohtuullisen hyvin. Se oli lähempänä voittoa. Positiivista oli, että nolla pysyi, ja saatiin pidettyä RoPS suhteellisen kaukana maalinedustalta. Tilanteet tulivat pääsääntöisesti kauempaa. Töitä on kuitenkin vielä paljon edessä. Maalivahtimme onnistui todella hyvin ja nappasi rankkarin lisäksi pari muutakin hyvää torjuntaa. Hän oli rohkeasti oma itsensä ja piti meidät pelissä mukana” kommentoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen RoPS-ottelun jälkeen.

Ilves aloitti Liigacupinsa niin ikään viime lauantaina, kun joukkue matkusti Kemiin. Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut isäntäjoukkue PS Kemi voitti ottelun numeroin 3-1 (1-1). Ilveksen maalintekijänä toimi viime kaudella 10 maalia Veikkausliigassa tehnyt Lada Lahtinen.

”Tottakai tulos harmittaa. Tasainen vääntö, missä molemmat pelasivat ihan hyvää futista. Kemissä on aika ahdas halli ja ajattelin, että peli tulee olemaan melkoista pingpongia, mutta molemmat halusivat pelata. Saimme mahdollisuuden tasoitukseen rankkarista, mutta ylärimaa lähemmäksi pallo ei mennyt. Lopussa jahdattiin sitä tasoitusmaalia, jota emme saaneet tehtyä ja kotijoukkue teki aivan lopussa vielä yhden maalin lisää. Käytimme kaikki pelaajavaihdot ja muutimme kesken pelin myös vähän systeemiämme ja vietiin peliä eteenpäin. Hyvällä tiellä tässä ollaan. Paljon löytyi asioita, joita tehtiin oikein ja tottakai oli myös paljon asioita, joita ei tehty vielä niin hyvin. Tulosta tärkeämpää on kuitenkin, että viedään omaa tekemistämme eteenpäin.” kommentoi puolestaan Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Kohti lauantaita

Ilves ja VPS kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolme kertaa. Toukokuussa Ilves haki 2-3-vierasvoiton Vaasasta, syyskuussa VPS otti 1-0-kotivoiton ja lokakuussa Tammelassa VPS oli parempi numeroin 1-3.

VPS sai täksi kaudeksi kovan paluumuuttajan, kun 31-vuotias laitapuolustaja Veli Lampi siirtyi Vepsuun. Lampi pelasi Vaasassa kausilla 2002-2004, jonka jälkeen mies on tahkonnut mm. Sveitsin ja Hollannin liigoissa sekä HJK:ssa. Maajoukkueessa hän on pelannut 33 kertaa.

Lammen lisäksi vaasalaisten miehistöstä voidaan mainita puolustuksen johtajana toimiva kokenut toppari Ville Koskimaa, ja hyökkäyksessä hääräävä Steven Morrissey, joka aiheuttaa vastustajien puolustuksille hankaluuksia. Loistavasti viime kaudella pelannut nuori laitahyökkääjä Pyry Soiri sekä elintärkeitä maaleja laukonut jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon puuttuivat Vepsun kokoonpanosta RoPSia vastaan pikkuvammojen takia.

Päävalmentaja Wiss kommentoi pelaajatilannetta seuraavasti.

”Pyrimme keskittymään otteluun oman pelaamisemme kautta. Edelleen otamme omaan peliimme uusia teemoja ja katsomme miten onnistutaan niissä. Tässä tulee nyt monta Liigacupin ottelua lähiaikoina, mutta se on vaan hyvä, että pääsemme pelaamaan paljon. Olemme harjoitelleet paljon ja fyysisesti, mutta pelaajat ovat säilyneet ilman suurempia vammoja.”

”Lauantain ottelusta puuttuvat varmuudella Eero Korte sekä Jonne Hjelm. Korte tekee jo juoksuharjoitteita joukkueen mukana ja Hjelm on ollut mukana taktisissa harjoituksissa. Lisäksi maalivahti Otto Huuhtanen sekä puolustaja Martti Haukioja puuttuvat kokoonpanosta, sillä he ovat mukana B-junioreiden joukkueessa, joka kohtaa SM-karsintaottelussa FC Lahden ennen meidän ottelua.”

”Polvivaivoistaan toipunut uusi puolustajahankinta Felipe Aspegren tulee jo mukaan vaihtopenkille haistelemaan tunnelmaa. Lisäksi senegalilainen testipelaaja Emile Paul Tendeng on mukana lauantaina.” kommentoi Wiss.

AstaRakentaja-messut samaan aikaan – ohjeita saapumisessa Pirkkahalliin

Kausikortit saapuvat helmikuun aikana ja ne postitetaan oitis kaikille tilanneille. Plus-kausikortin tai VIP-kausikortin jo tilanneet pääsevät lauantain Liigacup-otteluun sanomalla nimensä lipunmyynnissä.

Otteluun kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä AstaRakentaja-messut ovat samaan aikaan käynnissä. Eli Pirkkahallin alueella on paljon ruuhkaa. Tervetuloa kannustamaan Ilves voittoon!

ohjeet

Lue myös