Otteluennakko: FC Lahti vs. Ilves

Lämmi Marius

Ala-Myllymäen ja Noubissin yhteistyö toimii

Paremmuus pitkällisen selvityksen takana

Ilveksen ja FC Lahden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tasaisia vääntöjä. Joukkueet kohtasivat kuluvan vuoden helmikuussa Suomen Cupin alkulohko-ottelussa. Pisteet jaettiin Pirkkahallissa 2-2-tuloksella. Ilveksen osumista vastasivat Santeri Haarala ja Tuure Siira, vierasjoukkueelta maalipuiden väliin osuivat Kalle Taimi ja Teemu Jäntti.

Viime kauden Veikkausliiga-kohtaamisista kaksi päättyi tasan ja yksi tamperelaisten voittoon. Huhtikuussa Marco Matrone huudatti kotiyleisöä johto-osumallaan, mutta Fareed Sadat tasoitti viimeisillä minuuteilla lukemat 1-1:een. Kesäkuussa Lahden Stadionilla päädyttiin maalittomaan tasatulokseen. Syyskuussa Tuco ja Jani Tanska osuivat Tammelassa isännille, ja Henri Anier kavensi rangaistuspotkusta. Viimeisin liigakohtaaminen on siis Ilveksen nimissä maalein 2-1.

Kuhnurit

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas luotsaa FC Lahtea jo viidettä kautta. Viime vuonna joukkue sijoittui neljänneksi heti pronssi-Ilveksen vanavedessä. Tänä keväänä Kuhnurit ottivat kotiavauksessaan 3-2-voiton TPS:sta ja jäivät 0-0-tasapeliin FC Hongan vieraana.

Seuraa häntä: Damjan Siskovski. FC Lahden harjoituskaudella huomio kiinnittyi siihen, että kuka kantaa vastuun tolppien välissä. Korkeakunnas kuvaili tilannetta lottovoitoksi, kun aiemmin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Aleksandr Vasjutin saatiin lainattua Pietarista mastokaupunkiin myös täksi kaudeksi. Siskovksi on kuitenkin osoittanut pystyvänsä kantamaan ykkösmaalivahdin viittaa. Viime pelissä makedonialainen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Hän piti maalinsa puhtaana torjuen myös rangaistuspotkun aivan loppuminuuteilla.

Tupsukorvat

Päävalmentaja Jarkko Wiss on saanut nuoren joukkueensa puhaltamaan yhteen hiileen taitavia vastustajia vastaan. Ilves on aloittanut kautensa tappiolla ja voitolla, jotka molemmat pelattiin Helsingissä. HJK käänsi kausiavauksen edukseen 3-1-lukemin ja viime sunnuntaina tamperelaiset kaatoivat KuPSin maalein 2-1.

Seuraa häntä: Marius Noubissi. Kamerunilaiskärki saapui Ilvekseen elokuussa ja teki unohtumattomassa debyytissään parissakymmenessä minuutissa kaksi maalia ja rabona-maalisyötön. Tällä kaudella häneltä on lupa odottaa vastaavia urotekoja tasaisen tappavaan tahtiin. 21-vuotiaan voimahyökkääjän saldona viime pelissä oli kaksi komeaa täysosumaa.

Työ tekijänsä palkitsee

Jarkko Wiss on pistänyt pelittömät arkipäivät hyötykäyttöön harjoituskentällä.

– Tässä on oikeastaan viimeinen viikko menossa, kun pystyy todella jotain kokonaisuutta harjoitella. Olen ihan tyytyväinen, että ehdimme rauhassa käydä läpi ne ongelmakohdat, joita meillä oli KuPSia vastaan ensimmäisellä jaksolla. Lahti-pelin jälkeen alkaa meilläkin ottelutahti kiihtyä, Wiss ennakoi.

FC Lahti näyttäytyy tasaisena kilpakumppanina, ja lauantai tuskin on poikkeus.

– Lahdella on ollut rekrytointi ja yhteydet naapurimaihin viime aikoina kunnossa. Heillä on taitavia pelaajia ja keskinäiset matsimme ovat olleet todella tasaisia. Nyt pitää meiltäkin löytyä heti alkukaudesta tarpeeksi valmista ja varmaa suorittamista, jotta pystymme kääntämään yhden-kahden maalin marginaalit eduksemme.

Baba Mensahin lisäksi kokoonpanosta puuttuu varmuudella Ilari Mettälä, jonka reisivamma vaatii leikkaushoitoa. Tarkempi toipumisaika selviää operaation jälkeen. Positiivista on, että viime viikolla joukkueeseen liittynyt ja KuPSia vastaan liigadebyyttinsä tehnyt laitahyökkääjä Gomo Onduku on välittömästi esiintynyt edukseen.

– Gomosta näkee, että palloa on ennenkin potkittu. Kunhan fyysinen kunto paranee, niin hänestä on meille paljon iloa. Muiltakin osin joukkueen tilanne on ihan hyvissä kantimissa. ”Juska” (Jusif Ali) sai viikonloppuna vähän kolhua kantapäähänsä, ja ”Tumella” (Tuure Siira) oli puujalkaa. Osalla on ollut pientä sairastelua, mutta kaikkinensa vahva porukka saadaan jalkeille, Wiss summaa.FC Lahti – Ilves

La 21.4. klo 16.00
Lahden kisapuistowww.ilvesedustus.fi/veikkaus »


Veikkausliiga alkoi 7.4. ja sen kunniaksi tarjoamme 2kk Ruutu+ puoleen hintaan 9,95€ – Tilaa nyt ja samalla tuet omaa seuraasi!
Kaikki Veikkausliigan ottelut suorina Ruutu+:ssa.
Toimintaohjeet:

  1. Mene osoitteeseen https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja anna koodi: ILVES2018
  2. Tilaa tuote ohjeiden mukaan, tarvittaessa luo uusi tili tai kirjaudu olemassa olevilla tunnuksilla sisään Ruutuun

Ilves on läsnä monessa sosiaalisen median kanavassa ja haluaa tarjota kannattajilleen materiaalia joukkueen arjesta ja otteluista. Voit seurata Ilvestä alla olevilla kanavilla.

Tykkää, jaa, kommentoi ja lähetä viestisi meille.

www.facebook.com/ilvesjalkapallo
www.twitter.com/ilvesedustus
www.instagram.com/ilvesedustus
www.youtube.com/ilvesTV1

Lue myös