Ennakko: Ilves – FC Lahti, ryminää Ratinassa

Ilveksen pisteputkelle haetaan jatkoa perjantai-iltana. Mastokaupungista vierailulle saapuu FC Lahti, jota muut joukkueet eivät ole vielä liigassa voittaneet.

Ilves on toki kohdannut aikaisemmat Lahden edustusseurat Reippaan ja Kuusysin useita kertoja, mutta nykyinen FC Lahti on uudempi tuttavuus. Vuonna 2015 alkaneita keskinäisiä Veikkausliiga-otteluita on kertynyt kaksitoista. Lahti on voittanut viidesti, Ilves kolmesti ja tasan on pelattu neljästi.

Lisää perjantain vastustajasta voit lukea aiemmin julkaisemastamme seuraesittelystä »

Ilves on pelannut kuluvana vuonna yhteensä 16 ottelua, joista yksikään ei ole tappiollinen. Kahdesti on päädytty pistejakoon ja loput 14 mittelöä ovat kääntyneet voitoiksi.

Veikkausliigassa takana on vierasvoitot KPV:stä (2-0) ja SJK:sta (1-0). Puolitoista viikkoa sitten pisteet jaettiin VPS:n kanssa Ratinan nurmella maalittomana. Huomionarvoista on, että tupsukorvien verkkoon ei ole tehty siis maaliakaan.

Viimeisimmässä ottelussa maanantaina Lauri Ala-Myllymäki pommitti SJK:n kumoon komealla vapaapotkumaalilla. Tupsukorvien riveistä löytyi monia onnistujia, kuten pääpalloja suvereenisti voittanut toppari Baba Mensah, tempokuljetuksilla hyökkäystilaa luonut Emile Paul Tendeng ja kypsän sisääntulon tehnyt 16-vuotias keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä. Kapteeni Mika Hilander piti jälleen nollapelin.

— Alla on tärkeä kamppailu SJK:ta vastaan. Olemme käsitelleet siitä hyvät ja huonot puolet. Esimerkiksi lopun pallonmenetyksistä tuli eripuraa, mutta se vain korostaa sitä, että pelaajat oikeasti välittävät tästä hommasta. Näen sen positiivisena, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

— Asiat pitää voida nostaa esille ja hakea ratkaisuja joukkueen kesken. Pojilla kesti tiistain palauttavalla juoksulenkillä aika pitkään. Kaupin poluilla on historian saatossa käyty monia kehityskeskusteluja, Wiss myhäilee.

Kokonaisuudessaan henki on loistava ja keskiviikon lepopäivän jälkeen rynnätään jälleen tulta päin. Kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaisloukkaantuneet Matias Ojala, Matias Riikonen ja Mikael Almén.

— Uusia vammoja ei pitäisi olla. Muutama pelaaja on vielä palautumassa täyteen pelikuntoon ja avaus ratkeaa vasta pelin alla. Olemme kuitenkin peluuttaneet jo 18 pelaajaa ja 21 on ollut kokoonpanossa, eli jaamme vastuuta ja rasitusta, Wiss toteaa.

— Vireemme on hyvä ja se tavallaan ruokkii itseään. Suuressa kuvassa ei tarvitse muuttaa mitään, joitain pieniä nyansseja katsotaan läpi. Keskiviikkona hieman hengähdimme ja otimme ajatukset kokonaan pois Veikkausliiga-jalkapallosta. FC Lahteen pureudumme tarkemmin torstaina ja haemme nurmialustaan tuntumaa, Wiss toteaa.

Perjantain kamppailu on tällä tietoa viimeinen Ratinan stadionilla. Kevätnurmi harvoin on samettinen, mutta siihen pitää jokaisen osata sopeutua.

— Luonnonnurmella korostuu jälleen se, että miten löytää oikeat välimatkat ja tyhjät tilat. Pallon liikuttaminen on hieman hitaampaa ja hankalampaa molemmille osapuolille.

FC Lahti tiedetään fyysisesti vahvaksi joukkueeksi, joka marssii edelleen tappioitta. Ilvestä aiemmin edustaneet Jani Tanska ja Teemu Penninkangas ovat ulottuvia puolustuksen järkäleitä.

— Lahti on aloittanut tulosten valossa oikein mainiosti ja he pystyvät kehittymään pelin sisälläkin. Porukka on uusiutunut viime kaudesta lähes kokonaan ja kokoonpano elää yhä. Sielläkin ovat nuoret pelaajat hienosti nostaneet päätään, esimerkiksi Tomi Kult hyökkäyksessä.

— Lahti on vahva etenkin erikoistilanteissa. Siellä riittää kokoa, kuten Erik Törnros ja tosiaan meille hyvin tutut Tanska ja Penninkangas. Hyviä antajia löytyy myös. Josu on ollut vaarallinen. Kova kamppailu on luvassa, Wiss ennustaa.

Ilves vs. FC Lahti 26.4. klo 18.30 Ratinan stadion

Otteluisäntä: Särkänniemi »

Hanki liput: Lipunmyynti »

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Lue myös