Ennakko: FC Lahti – Ilves, voittoputkelle haetaan jatkoa mastokaupungista

Sarjaa johtava Ilves hakee sunnuntaina voittoputkelleen jatkoa FC Lahden vieraana. ”Kuhnurit” ovat perinteisesti laittaneet tamperelaiset ahtaalle, eikä helppoja pisteitä ole jaossa nytkään. Lahden kookkaasta puolustuslinjasta löytyy Ilvekselle sangen tuttuja pelimiehiä.

Ilveksen ja FC Lahden vuonna 2015 alkaneita keskinäisiä Veikkausliiga-otteluita on kertynyt kolmetoista. Ilves on voittanut neljästi ja hävinnyt viidesti. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

Viimeisin kohtaaminen oli huhtikuun lopulla Ratinassa. Ilveksen huima alkukausi sai jatkoa yli 5000 silmäparin edessä, kun mustapaidat kaatuivat Lauri Ala-Myllymäen maalilla 1-0. Nollapeli oli tuolloin neljäs putkeen, eikä pallo ole montaa kertaa sen jälkeenkään löytänyt tietään maalivahti Mika Hilanderin selän taakse.

Otteillaan suomalaisen jalkapallon ystäviä hurmannut Ala-Myllymäki on ollut avainasemassa läpi kauden. 22-vuotias taituri on heiluttanut verkkoja peräti kuusi kertaa kolmessa viimeisimmässä ottelussa. Viime sunnuntaina sarjajohtaja Ilves otti neljännen voiton putkeen kukistamalla SJK:n Tammelassa Ala-Myllymäen ja Emil Paul Tendengin maaleilla puhtaasti 3-0.

FC Lahden viimeisin ottelu oli puolestaan viikko sitten perjantaina FC Interin maaperällä. Kotijoukkueen Filip Valenčič vastasi molemmista osumista, kun ottelu päättyi 2-0. Ottelu oli Lahdelle neljäs putkeen ilman voittoa ja sarjasijoitus on yhdeksäs. Ylempään loppusarjaan sijoittuakseen joukkue tarvitsee jälleen täysiä pistepotteja. Kaudella 2017 Ilveksen riveissä pronssia voittaneet hongankolistajat Jani Tanska ja Teemu Penninkangas ovat nyt luottopelaajia ”Kuhnureiden” takalinjoilla.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on kohdannut aiempina vuosina sangen erilaisia versioita lahtelaisten joukkueesta.

– Lahti on muuttunut kovasti viime kausista. Pelaajapaletti on vaihtunut lähes kokonaan. Vaihtuvuutta on ollut paljon myös yksittäisissä otteluissa. Olemme valmistelleet periaatteessa kaksi erilaista lähestymistapaa heitä vastaan, sen mukaan miten peli lähtee käyntiin, Wiss kertoo.

Vastustajan päävalmentaja Sami Ristilä on sinällään tuttu kollega, jolta löytyy valmentajakokemusta mm. FC Hakasta ja FC KTP:stä.

– Sami on tietysti pitkän linjan valmentaja, jolla on paljon liigakokemusta. On siellä paljon kokemusta myös kentällä ja meille hyvin tuttuja pelaajia. Lähdemme horjuttamaan heitä hyvällä itseluottamuksella, sillä päivittäisen tekemisen tasomme on harjoitusviikolla ollut korkealla. Oikean vireen löytyminen pelipäivänä on ratkaisevaa, Wiss toteaa.

Ilveksellä on periaatteessa käytettävissään yli 20 kenttäpelaajaa. Varmoja poissaolijoita ovat loukkaantumisista toipuvat Ilari Mettälä ja Aleksi Tarvonen. Muutaman vaivojaan parannelleen ja suuren rasituksen alla olleen pelaajan pelikunto selviää lähempänä pelipäivää.

FC Lahti vs. Ilves 14.7. klo 18.30 Lahden hiihtostadion

Katso Ruudun livelähetys

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös