Ennakko: FC Lahden vieraillessa mitalitaistelu kovenee

Ilveksen kauden ensimmäinen liigamaali syntyi avausottelussa FC Lahtea vastaan

Paremmuus ratkaistavana

Ilveksen ja FC Lahden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tasaisia vääntöjä. Joukkueiden keskinäisen ottelun merkitys kasvaa entisestään, nyt kun Veikkausliigaa on jäljellä viisi kierrosta. Mestaruuden jo varmistaneen HJK:n takana taistelu mitali- ja eurocup-sijoituksista on äärimmäisen tiukkaa.

Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet kolmesti. Suomen Cupin alkulohkossa tamperelaiset veivät 2-0-voiton. Maaleista vastasivat Jani Tanska ja Tuure Siira. Molemmat liigakohtaamiset päättyivät pistejakoon. Huhtikuussa Marco Matrone huudatti kotiyleisöä johto-osumallaan, mutta Fareed Sadat tasoitti viimeisillä minuuteilla lukemat 1-1:een. Kesäkuussa Lahden Stadionilla päädyttiin maalittomaan tasatulokseen.

Mastokaupungissa kurkotetaan korkealle

FC Lahti on yksi kauden suurimmista onnistujista. Pitkään joukkuetta valmentaneen Toni Korkeakunnaksen miehistö on jättänyt aiempien vuosien notkahdukset väliin. Tasaisen vahvat esitykset ovat nyt siivittäneet ”Kuhnurit” sarjakakkoseksi. Seura jahtaa tosissaan historiansa ensimmäistä hopeamitalia.

Lahtelaiset ovat olleet vaikeasti voitettavissa. Toisaalta tasapelejä on kertynyt peräti 13 kappaletta, eniten koko liigassa. Pistejakoon päättyi myös viimeisin ottelu RoPS:ia vastaan. Sunnuntaina 1-1-lukemiin loppuneessa koitoksessa Marko Simonovksi vastasi kotijoukkueen ainokaisesta. Makedonialaishyökkääjä on osunut kuusi kertaa maalipuiden väliin neljässä viime ottelussa. Hän on myös joukkueensa paras maalintekijä 13 osumalla.

Tiiviin puolustuksen takuumiehinä ovat hääränneet mm. laitapuolustaja Mikko Hauhia ja maalivahti Aleksandr Vasiutin. Kapteeninnauhaa kantava Hauhia on pelannut viimeisen seitsemän kauden aikana kunnioitettavat 215 sarjaottelua FC Lahden paidassa. Vasiutin on omalla pelipaikallaan liigan eliittiä, mutta pari viikkoa sitten ilmennyt rannemurtuma pitänee hänet sivussa loppukauden.

Ilves iskuetäisyydellä

Ilves on ollut läpi kauden kärjen tuntumassa. Sarjasijoitus on tällä hetkellä neljäs, kolme pistettä FC Lahden takana. Päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla joukkue on hävinnyt kesäkuun jälkeisistä 14 ottelustaan vain yhden, ja senkin sarjakärki HJK:lle.

Keskiviikkona Ilves kävi Seinäjoella hallitsemassa ottelua SJK:ta vastaan. Ehjästä esityksestä ja lukuisista hyvistä paikoista huolimatta palloa ei vain saatu kotijoukkueen verkkoon. 0-0-tulos jätti maalinälkää varastoon. Sitä tarvitaankin, sillä kaksi välipäivää on lyhyt aika palautua vieraspelin fyysisestä rasituksesta.

Wissillä on onneksi käytettävissään leveä rosteri. Keskikenttätaituri Emile Paul Tendengin kuntoutuminen kestää joitakin viikkoja, mutta sairastuvalta kantautuu myös positiivisia uutisia. Kapteeni Antti Hynynen ehtii vielä pelikentille ennen kauden loppumista. Hoidettu polvivamma paranee hyvää vauhtia.

Tervetuloa seuraamaan jännittävää kärkikamppailua Tammelaan!  -> Ennakkolipunmyynti


Ilves – FC Lahti
La 30.9. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös