Ennakko: KuPS – Ilves, potentiaaliset mitalinjahtaajat


Ilveksen huimalle pisteputkelle haetaan seuraavaksi jatkoa Kuopion Palloseuran vieraana. Vastakkain ovat liigan eniten ja vähiten maaleja päästäneet joukkueet.

Hallitseva pronssimitalisti KuPS on suurilla resursseilla operoiva perinneseura Savon sydämestä. Jani Honkavaaran luotsaama miehistö on pelannut ailahtelevasti, josta kertoo myös tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde 14-14. Yksikään joukkue liigassa ei ole päästänyt enempää takaiskumaaleja, mutta toisaalta KuPSin viimeistely on pelottavan tehokasta.

Kuopiolaisten sarjasijoitus on yhdeksän ottelun jälkeen viides. Menestystä on lupa odottaa jälleen tälläkin kaudella, tosin viime perjantaina kävi kylmät. KuPS kävi Turussa toteamassa FC Interin paremmakseen ja kotiintuomisina oli 0-1-tappio.

Onhan se tiedossa, että KuPS on yksi sarjan suurimmista suosikeista. Heillä on ollut aika paljon poissaoloja viime aikoina. Voi olla, että osa palaa kehiin meitä vastaan. Joka tapauksessa leveyttä ja laatua riittää, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee vastustajaa.

Meillä on jo pitkään ollut värikkäitä pelejä Kuopiossa. Siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Emme saisi päästää peliä lainehtimaan päästä päähän, muuten heidän yksi vastaan yksi -tilannetaito korostuu ja meidän kontrollimme häviää.

Ilves ehti pitää KuPSia tiukassa otteessaan kolmen vuoden ajan 2015-2018. Sinä aikana tamperelaiset saalistivat peräti 12 perättäistä voittoa kaikki kilpailut mukaanlaskettuna.

Viime liigakauden ensimmäisessä kotiottelussa tulos oli Ilveksen eduksi 2-1. Toisessa kohtaamisessa putki kuitenkin päättyi, kun KuPS selvisi 3-1-kotivoittoon. Ilvekseltä ajettiin kaksi pelaajaa ulos kentältä ensimmäisen puolen tunnin aikana. Viimeisin liigakohtaaminen niin ikään Kuopiossa päättyi 2-0. Tuolloin avausosumaan ehti kulua ainoastaan 12 sekuntia.

Tämän vuoden tammikuussa tupsukorvat saalistivat kotikentällään peräti 4-1-voiton Suomen Cupin alkulohkossa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on siis piisannut.

Kokonaisuudessaan Ilves on pelannut kurinalaisia otteluita tänäkin vuonna. Kahdeksassa liigapelissä on omissa soinut vain kerran, joka on ylivoimaisesti vähiten kaikista joukkueista. Sijoitus taulukossa on kahdeksan pelin jälkeen toinen, tasapisteissä sarjaa johtavan FC Interin kanssa.

Maanantaina keltavihreät joutuivat pettymään Tammelassa, kun IFK Mariehamnin puolustusmuuria ei saatu horjutettua. 0-0-tasapeli jätti paljon hampaankoloon. Joka tapauksessa tulee muistaa, että Ilves marssii edelleen tappiottomana. Pelejä tämän vuoden puolella on takana 21, joista Veikkausliigassa kahdeksan.

Pojat olivat pettyneitä omiin esityksiinsä Maarianhamina-pelissä. Katselimme videoklippejä, joissa näkyi paljon huonoja valintoja. Peli oli auki ja pelaajat olivat sinällään oikeissa paikoissa, mutta liian usein käännyimme alaspäin omaa maalia kohden, Wiss kertoo tiistain palauttavien harjoitusten jälkeen.

Meiltä puuttui tarvittavaa havainnoimista ja rohkeutta. Tarvitsemme kollektiivista ryhtiliikettä. Olemme keskittyneet paljon hyökkäysmalleihin, mutta kuten todettua, emme saa pelata yltiöpäisesti. Harmitus sikseen ja keskitytään seuraavaan, Wiss päättää.

Ilveksen kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan Santeri Haarala.

Ilves juhli voittoa KuPSista nelisen kuukautta sitten Suomen Cupissa

KuPS vs. Ilves pe 24.5. klo 18.30 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös