Ennakko: Ilves – KuPS, kärkikolmikon joukkueiden voimankoitos

Tammelan stadionilla nähdään perjantai-iltana Veikkausliigan herkkupala. Viime vuosina Ilves on anastanut KuPSilta suuren kasan pisteitä, mutta kuinka käy tällä kertaa? Molemmat joukkueet jahtaavat kaikkein kirkkainta mitalia, ja toistaiseksi tamperelaiset ovat vahvimmilla.

Hämäläisten ja savolaisten taistoa

Ilves piti Kuopion Palloseuraa tiukasti otteessaan kolmen vuoden ajan 2015-2018. Sinä aikana tamperelaiset saalistivat peräti 12 perättäistä voittoa kaikki kilpailut mukaanlaskettuna.

Viime liigakauden ensimmäisessä kotiottelussa tulos oli Ilveksen eduksi 2-1. Toisessa kohtaamisessa pitkä putki kuitenkin päättyi, kun KuPS selvisi 3-1-kotivoittoon. Ilvekseltä ajettiin kaksi pelaajaa ulos kentältä ensimmäisen puolen tunnin aikana. Kauden kolmas ottelu niin ikään Kuopiossa päättyi 2-0. Tuolloin avausosumaan ehti kulua ainoastaan 12 sekuntia.

Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Tammikuussa Suomen Cupin ottelu Pirkkahallilla päättyi keltavihreisiin murskajaisiin 4-1. Maalitilastoihin itsensä merkkauttivat Baba Mensah, Samuel Afum, Matias Ojala ja Janne-Pekka Laine. Kuopiolaisten maalista vastasi Ville Saxman.

Osapuolten viimeisin kohtaaminen on toukokuun lopulta Veikkausliigassa. KuPS aiheutti Ilvekselle koko kalenterivuoden ensimmäisen tappion. Aiemmin kaksi kautta Ilvestä edustanut keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna rankaisi vanhaa seuraansa ja laukoi ottelun ainokaisen, kun Savossa juhlittiin 1-0-voittoa.

Ilveksen ja KuPSin kilpakumppanuus on siis sangen vaiherikas, ja värikästä kamppailua povataan jälleen perjantaillekin. Tupsukorvat johtavat sarjaa kuopiolaisten väijyessä viiden pisteen päässä kolmansina, joten panokset ovat suuret. Viime ottelussaan KuPS nuiji FC Interiä maalein 2-0. Runkosarja lähenee loppuaan ja Tammelan stadion todennäköisesti tulee jälleen täpötäyteen.

Lue lisää KuPSin historiasta julkaisemastamme seuraesittelystä »

Koutsin kommentit

Ilves pelasi viimeksi sunnuntai-iltana IFK Mariehamnin vieraana. Arvokas 1-0-vierasvoitto irtosi kovan kamppailun jälkeen, joka on vaatinut kunnon palautumisen.

Maanantaina palasimme pitkältä reissulta kotiin. Tiistaina huilasimme ja tänään (keskiviikkona) tapasimme ensimmäisen kerran Maarianhaminan keikan jälkeen. Meininki vaikutti treeneissä oikein hyvältä, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

Valitettavasti IFK-peli vaati veronsa myös loukkaantumisen muodossa. Laituri Janne Saksela kärsi kaksinkamppailutilanteessa polvivamman, joka vaatii leikkaushoitoa. Sakselan debyyttikausi Ilveksessä päättyi siis vain kahden ottelun jälkeen. Lisäksi laitahyökkääjä Aleksi Tarvonen parantelee pitkittynyttä nilkkavammaansa.

Totta kai nämä loukkaantumiset harmittavat. Se pitää kuitenkin hyväksyä, että vammat ja pelikiellot kuuluvat lajiin. Korostan, että olemme ennen kaikkea joukkue. Olemme olleet sitä ihan joulukuun ensimmäisestä viikosta alkaen. Siihen olen todella tyytyväinen, Wiss painottaa.

Ilves on harjoitellut viime viikot Tammelan stadionilla Kaupin urheilukeskuksen mentyä remonttiin. Syksyä enteilevät sateet asettavat kenttäolosuhteille omat haasteensa.

Toivottavasti pääsemme Kauppiin pian, kenties viikon tai kahden päästä. Tämäkin on sellainen asia, että ei auta kuin sopeutua. Tammelassa on tehty syyshuoltoa ja nurmelle oli levitetty hiekkaa. Kaupungin kentänhoitajat valittelivat, että nurmi ei ole ihan parhaassa terässä, mutta kyllä me sen kestämme. Yhteistyö heidän kanssaan on sujunut oikein hyvin, Wiss kiittelee.

Perjantai-illan huippukamppailu sytyttää. Tammelan pääkatsomo on ollut jo muutaman päivän ajan loppuunmyyty. Wiss sysää paineet vierasjoukkueelle.

KuPSilla on yleensä erittäin vahva avauskokoonpano. Sieltä löytyy vauhtia, taitoa ja kokoa. Vuosi toisensa jälkeen he taistelevat kärkisijoista. Mitä enemmän peli lähtee aaltoilemaan päästä päähän, sitä vahvemmilla kuopiolaiset ovat.

Meidän täytyy siis pitää pää viileänä ja ottaa kontrolli pelistä. Siihen on hyvä tilaisuus etenkin kotiyleisön edessä. Toivottavasti tupa on täysi. Luulen, että KuPS on takaa-ajajana tässä se, joka on pakkovoiton edessä. Me voimme lähteä otteluun omilla vahvuuksillamme ja nauttia pelistä, Wiss päättää.

Ilves vs. KuPS, pe 16.8. klo 18.30, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös