Otteluennakko: KuPS vs. Ilves

13. voitto tilauksessa

21 vuotta on kulunut siitä, kun Kuopion Palloseura edellisen kerran voitti Tampereen Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 14 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Meneillään on 12 perättäisen voiton katkeamaton putki. Tällä kaudella Ilves voitti ensimmäisessä kotiottelussaan kuopiolaiset 2-1. Rasmus Karjalainen vei vierailijat nopeaan johtoon, mutta Marius Noubissi toi maaleillaan kotijoukkueen rinnalle ja ohi. Ottelu pelattiin kylmän alkukevään ja luonnonnurmien heikon kunnon takia Helsingissä Töölön tekonurmikentällä.

”Keltavihreälle kiroukselle” haetaan jatkoa tiistaina Kuopiosta. Lukua 13 pidetään perinteisesti epäonnen numerona, mutta onnistuvatko kuopiolaiset katkaisemaan taianomaisen putken, se jää nähtäväksi.

Voittoputki:
15/04/18 Veikkausliiga Ilves – KuPS 2-1
15/10/17 Veikkausliiga Ilves – KuPS 1-0
01/07/17 Veikkausliiga Ilves – KuPS 1-0
29/04/17 Veikkausliiga KuPS – Ilves 0-1
07/03/17 Suomen Cup Ilves – KuPS 2-1
21/09/16 Veikkausliiga KuPS – Ilves 1-2
09/06/16 Veikkausliiga Ilves – KuPS 1-0
09/04/16 Veikkausliiga KuPS – Ilves 0-1
20/02/16 Liigacup Ilves – KuPS 2-1
20/09/15 Veikkausliiga KuPS – Ilves 1-2
17/09/15 Veikkausliiga Ilves – KuPS 1-0
12/07/15 Veikkausliiga Ilves – KuPS 1-0

Savolaiset ja Karjalainen

Helpolla KuPS ei kaadu, se on varmaa. Joukkue porhaltaa 13 pelatun ottelun jälkeen sarjakakkosina. Viime kaudella hopeaa saanut joukkue pyrkii kirkastamaan mitalin väriä. Etenkin maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen on ollut ilmiömäisessä iskussa. Veikkausliigan maalipörssin kakkonen on iskenyt jo 10 täysosumaa eli kaksi kolmasosaa koko joukkueen maaleista. PS Kemiä viime vuoden edustanut oululaislähtöinen Karjalainen oli KuPSin ensimmäinen uusi pelaajahankinta tähän kauteen lähdettäessä. Rekrytointi osui nappiin.

Karjalaisen kovasta vireestä huolimatta KuPS:n viimeisimmässä ottelussa ei maaleja nähty. TPS:n kotikentällä pelattu maaliton tasapeli oli päättyä turkulaisten voittoon, sillä Miro Tenho pääsi laukomaan rangaistuspotkun aivan viimeisillä minuuteilla. KuPS-vahti Otso Virtanen kuitenkin torjui vedon ja pelasti pisteen joukkueelleen.

Maajoukkuetauolta piristystä

Huonosti ei ole sujunut Ilveksenkään kausi. KuPSia yhden ottelun vähemmän pelanneet tamperelaiset ovat viidensinä, vain kolmen pisteen erolla kakkossijasta. Maalivahti Mika Hilander on pelannut jo viisi nollapeliä, ja kärkipelaaja Marius Noubissilla on kasassa yhtä monta maalia. Hilanderin lisäksi myös laitapuolustaja Tuomas Rannankari on aiemmin urallaan kantanut KuPSin pelipaitaa.

Kesäkuun alussa Ilveksen hyvä voitokas vire koki kolauksen Espoossa. Tamperelaiset loivat FC Honkaa vastaan tukun hyviä maalipaikkoja, joista ainoastaan yksi veto meni sisään. Toppari Tatu Miettunen laukoi Rannankarin keskityksestä komean maalin ottelun ensiminuuteilla, mutta Honka iski takaisin ja siirtyi johtoon Lucas Kaufmannin kahdella maalilla. Javi Hervas lisäsi johtoa vapaapotkusta ja loppulukemat 4-1 kaunisteli Borjas Martin rangaistuspotkusta. Puolentoista viikon maajoukkuetauon myötä Ilveksellä on ollut aikaa unohtaa hieman epäonninen rökäletappio ja keskittyä tulevaan.

Suomen U18- ja U21-vuotiaiden maajoukkueita ovat Ilveksestä olleet edustamassa Lauri Ala-Myllymäki, Iiro Järvinen, Roope Huhtala, Tariq Kazi, Niklas Jokelainen ja Jusif Ali. Kuusikko liittyi takaisin seurajoukkueensa vahvuuteen vasta maanantain viimeistelyharjoituksissa. Pitkästä ottelureissusta palautumiseen menee aina oma aikansa, joten nuorukaiset eivät välttämättä pelaa suuria minuuttimääriä KuPSia vastaan. Varmoja poissaolijoita kokoonpanosta ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Ilari Mettälä ja Baba Mensah sekä korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa oleva Tuure Siira.

Hermot kuriin maalin edustalla

Kolmatta kauttaan Ilveksen päävalmentajana toimiva Jarkko Wiss tiedostaa voittoputken KuPSia vastaan, mutta ei tee asiasta numeroa.

 – Tuollaisia tilastoja voi toki kaivella esiin, mutta emme keskity niihin. Olemme pelanneet aina tasaisia otteluja KuPSia vastaan. He ovat olleet monesti niskan päällä, mutta olemme saaneet viimeisellä kolmanneksella onnistumisia. Pyrimme jälleen löytämään oikeat lääkkeet, joilla iskeä vastaan. Siellä on juoksuvoimaisia ja hyvän laukauksen omaavia hyökkääviä pelaajia paljonkin. Heitä ei saa päästää vaarallisille alueille, eli pelin ohjaaminen on yksi ratkaiseva tekijä. Emme myöskään voi lähteä pelaamaan ’päästä päähän’ -kilpailua KuPSin kaltaista nopeaa joukkuetta vastaan, Wiss tietää.

Viimeisimmässä pelissä Honkaa vastaan riitti maalipaikkoja puolin ja toisin, mutta espoolaiset hyödynsivät omansa paremmin. Kolme maalia Ilveksen verkkoon syntyivät rikkeiden jälkeen suoraan erikoistilanteista, joten kurinalaisuutta kaivataan.

 – Oman hyökkäyksen momentum-hetket pitää hyödyntää, sen nyt ainakin opimme viime pelistämme Honkaa vastaan. Puolustuspäässä meidän täytyy pysyä jaloillamme. Turhia liukuja ja malttamatonta ryntäilyä pitää vältellä. Jos emme pysty ennakoimaan ja lukemaan tilanteita oikein, niin vastustaja saa vapareita ja pilkkuja. Espoossa huomasi kuitenkin, että pallollinen pelimme on selvästi kehittynyt. Sitä lähdemme jatkamaan hyvälle tekonurmialustalle Kuopioon, Wiss päättää.KuPS – Ilves 
ti 12.6. klo 18.30  Savon Sanomat Areena

Livelähetys »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös