Ennakko: Ilves kohtaa päävalmentajastaan luopuvan KTP:n

Ilves kohtaa FC KTP:n Arto Tolsa Areenalla. Kotkalainen sarjanousija on hävinnyt viisi viimeisintä ottelua putkeen, kun taas kissapeto pääsee vieraspeliin voitto vyöllään. Erityismausteen tuo se, että keskiviikon ottelu on Argo Arbeiterin viimeinen työtehtävä KTP:n päävalmentajana.

 

Paljon ehti virrata vettä Tammerkoskessa ja Kymijoessa tätä kautta aiemmasta kohtaamisesta Veikkausliigassa. Kauden 2015 lopussa kotkalaiset hävisivät kotonaan 1–2. Vierajoukkueen molemmista maaleista vastasi Mika Lahtinen. Babatunde Wusun ainokainen oli laiha lohtu KTP:lle, joka myös putosi samana syksynä Ykköseen.

Perinneseura KTP:n historiaan mahtuu useita hissivaiheita. Kaudella 2017 joukkue haki vauhtia aina Kakkosesta asti, mutta 2021 pääsarjajalkapallo on jälleen läsnä kaakon satamakaupungissa.

Viisi viimeisintä:
28/05/21 Veikkausliiga Ilves 2 – 0 KTP
27/02/21 ystävyysottelu Ilves 3 – 0 KTP
30/01/21 ystävyysottelu Ilves 3 – 2 KTP
16/06/20 Suomen Cup KTP 0 – 4 Ilves
16/03/19 Suomen Cup KTP 0 – 2 Ilves

Joukkueet ottivat toisistaan mittaa toukokuun lopussa Ratinassa. Kotkalaiset sinnittelivät yli tunnin pelissä mukana, mutta Eetu Vertaisen tupla varmisti lopulta selvän 2–0-kotivoiton.

KTP oli hyvin vaarallinen heti pelin alusta alkaen. Oli lähellä, että he olisivat siirtyneet johtoon. Sen jälkeen nopeammalla pallon siirtelyllä ja suoraviivaisuudella aiheutimme heille ongelmia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistelee.

Sähläsimme muutaman omankin maalipaikan siinä, mutta onneksi onnistumisiakin syntyi ja pari maalia takasivat voiton. Nyt on kuitenkin taas uusi peli ja uusi tarina.

KTP ilmoitti tänään tiistaina, että marraskuussa 2018 päävalmentajaksi pestattu virolainen Argo Arbeiter ei halua jatkaa tehtävissään kuluvan viikon jälkeen. Ilves-ottelu on siis Arbeiterin viimeinen koitos, ennen kuin espanjalainen kakkosvalmentaja Gabri Xatart ottaa ohjat toistaiseksi.

Sain tietää omien viimeistelytreeniemme jälkeen Kotkan valmentajatilanteesta. Onhan siinä tietty epävarmuustekijänsä peliin lähdettäessä, mutta meidän oma tekemisemme ei tästä juuri muutu, kuudetta vuotta Ilveksen päävalmentajana toimiva Wiss kertoo.

KTP on vaihtanut viime kauden ja talven jälkeen pelityyliään. Saa nähdä, jatkavatko samalla tavalla meitä vastaan. Pisteitä ainakin tarvitsevat kovasti, niin kuin mekin, Wiss pyörittelee.

Sarjanousija KTP on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä neljällä pisteellä. Ilves puolestaan keikkuu seitsemäntenä 13 pisteellä. Kotkalaiset ovat pelanneet kahdeksan ottelua, eli yhden keltavihreitä vähemmän.

Arto Tolsa Areena on perinteisesti ollut intohimoisen kotiyleisön tukikohta, josta ei noin vain pisteitä viedä. Raaka hellesää vaatii myös veronsa 90 minuutin urheilusuorituksessa.

Pitkä bussimatka on meillä taas edessä. Syömiset ja tankkaukset pitää olla pelaajilla sataprosenttisesti kunnossa. Pelin alku on varmasti tärkeä. Haluamme saada oman pelimme rullaamaan heti. Pelialusta on hieman erilainen, kuin muilla liigajoukkueilla. Siihen pitää tottua nopeasti.

Keskikentältä ja hyökkäyksestä löytyy entuudestaan Ilvekselle tuttuja pelureita, sillä Aleksi Tarvonen pelasi tupsukorvissa kuusi liigaottelua kaudella 2019, Thomas Agyiri puolestaan yhdeksän kaudella 2018 ja Antti Mäkijärvi 17 kaudella 2015. Vastavuoroisesti Ilveksen puolustuksesta Tuomas Ollila pelasi kausilla 2018-19 KTP:n paidassa 33 ottelua Ykkösessä sekä Felipe Aspegren kaudella 2015 32 liigaottelua putoamiskarsinnat mukaanlaskettuna.

Keskiviikon otteluun tupsukorvat pääsevät vahvalla kokoonpanolla. Viime peleissä moni uusi tulokas on saanut ensiminuuttinsa Veikkausliigassa, mutta kokeneita vastuunkantajiakin tarvitaan.

Pikkaisen on sairastelua ja osalla on pientä lihas- tai nivelsidevaivaa. Rinki elää muutaman pelaajan verran, mutta ei mitään vakavaa. Hyviä pelaajia jää taas kokoonpanon ulkopuolellekin, Wiss pohtii.

Viimeisimmissä peleissään osapuolilla oli erilaiset pistesaaliit. HJK otti kotikentällään KTP:stä 2–0-voiton, kun taas Ilves lähetti sarjakakkosen FC Interin pisteittä kotimatkalle 2–1-voitolla. Täksi kaudeksi Ilveksen edustukseen nousseet Hernan Luna ja Taha Özcelik tekivät ensimmäiset maalinsa Veikkausliigassa.

 

Hernan Luna avasi viime pelissä maalihanansa Veikkausliigassa. (kuva: Jimi Soinila)KTP vs. Ilves  ke 30.6. klo 18.30 Arto Tolsa Areena

Katso Ruudun livelähetys »

 

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...