Ennakko: Helsingin kokenut kaarti Ilveksen vieraaksi

Tasan vuosi sitten HIFK jäi jalkoihin lukemin 3-1

Ilves vs. HIFK maanantaina klo 18.30

Ilves ja HIFK ovat perinteikkäitä monilajiseuroja. Jalkapallossa yhteinen taival on tämän vuosikymmenen aikana kulkenut kolmella eri sarjatasolla. Joukkueet ovat nousseet Kakkosesta Veikkausliigaan asti, mutta tällä kaudella putoamispeikko väijyy helsinkiläisiä.

Kilpakumppanien edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuun alussa Ilveksen 0-1-vierasvoittoon. Tähtihyökkääjä Tuco heilutti verkkoja tyylikkäällä chippimaalilla ja 18-vuotias Johannes Luukkanen piti uransa ensimmäisen nollapelin pääsarjatasolla.

Usean vuosikymmenen tietotaito

Veikkausliigan 21. kierroksen yksi suurimpia yllätyksiä oli, kun HIFK nousi takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon VPS:ää vastaan. Maalien myötä helsinkiläisyleisöä huudattivat seuraikoni Jukka Halme sekä vanha konkari Mikael Forssell. Sarjakakkosena porhaltavan VPS:n edellinen tappio tuli toukokuussa Ilvestä vastaan peräti 12 ottelua aiemmin.

Lähes 40 vuotta sitten valmennusuransa aloittaneen Antti Muurisen suojatit jatkavat putoamiskarsintapaikalla sarjan toiseksi viimeisenä. Ero ylempänä olevaan PS Kemiin on vielä seitsemän pistettä, joten ”tähtirinnat” tarvitsevat kipeästi lisää voittoja varmistaakseen liigapaikkansa.

Otteiden paraneminen ei jää ainakaan kokemuksen puutteesta kiinni. Forssellin lisäksi hyökkäyksessä häärivät pitkän linjan maaliruiskut Juho Mäkelä ja Pekka Sihvola. Monet kansainväliset kentät kiertänyt Mika Väyrynen on edelleen keskikentän eliittiä. Jo kertaalleen ammattilaisuransa lopettanut toppari Tuomas Aho (36) houkuteltiin elokuun alussa takaisin tositoimiin.

Nuoremmillakin riittää nälkää

Ilves tarvitsee myös voittoja, mutta eri lähtökohdista. Sarjan viidentenä majailevat tamperelaiset ovat kahden pisteen päässä mitalisijoista. Tappioton putki on kasvanut jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Tiukat ottelut täytyisi kuitenkin kääntää entistä useammin tasureista voitoiksi, jotta kärkikolmikko ei karkaa.

Pelillisiin otteisiin voi olla tyytyväinen. Useista puolustuspään loukkaantumisista huolimatta päästettyjä maaleja on liigajoukkueista kolmanneksi vähiten. Oma maali on säilynyt koskemattomana peräti yhdeksässä ottelussa. Viime keskiviikkona nähtiin 0-0-tulos PS Kemin vieraana.

Puolustuksen Antti Koskinen ja keskikentän Marco Matrone ovat sivussa useamman viikon. Laitapakki Antti Hynynen ja toppari Jani Tanska eivät välttämättä ehdi kuntoutua ajoissa HIFK-otteluun. Ilves saa takaisin rosteriinsa lainalla käyneet nuoret lupaukset Aleksis Lehtosen (19) ja Martti Haukiojan (17). Lehtonen pelasi kesällä kolme peliä AC Oulun hyökkäyksessä ja Haukioja kymmenen peliä FC Jazzin puolustuksessa.

Jatkuuko tappioton putki ja aukevatko maalihanat? Tervetuloa Tammelaan! -> Lipunmyynti

Otteluisäntänä

Jubilee Oy – vuokraa astiat ja kalusteet
 
Ei ole yhdentekevää miten pöydän katat. Laadukkaat astiat ja kalusteet tekevät tilaisuudesta juhlavan ja näyttävän. On tärkeää valita kumppani joka näkee kokonaisuuden ja osaa suositella juuri teidän tilaisuuteenne soveltuvat tuotteet. Vuokraaminen on ekologinen ja vaivaton ratkaisu. Puhtaat ja kattausvalmiit astiat toimitetaan tilaisuuteenne ja noudetaan likaisena pois. Teille jää vain juhliminen!
 
Pohjoismaiden suurin alan toimija tarjoaa kattausvalmiit astiat sekä laadukkaat ja näyttävät kalusteet jopa 45000 hengen tilaisuuksiin. Toimituksemme kattavat koko Suomen. Toimipisteemme palvelevat teitä Helsingissä ja Tampereella.

www.jubilee.fi


Ilves – HIFK
Ma 14.8. klo 18.30
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös