Ennakko: Ilveksen keskikesä jatkuu napapiirillä

Miestä lakoaa, kun Antti Hynynen rynnistää palloon

Juhannus on vietetty ja arki koittaa jälleen. Ilves ei kuitenkaan ole lauantaita enempää lomapäiviä viettänyt. Pitkä vierasmatka Rovaniemelle alkoi jo sunnuntaiaamuna. Maanantai-iltana vastassa odottaa mielenkiintoinen ja arvaamaton pohjoisen porukka.

Huhtikuussa Rovaniemen Palloseura päihitti tamperelaiset Ratinan stadionilla. Ilveksen kauden toisessa kotiottelussa Robert Taylor vei vierailijat johtoon rangaistuspotkusta ja Sani Kaita viimeisteli 0-2-lukemat. Keltapaidat pyrkivät nyt samankaltaiseen ryöstöretkeen.

RoPS:lle ei pistejaot kelpaa

Viimeisestä viidestä ottelusta sinipaidat ovat hävinneet neljä. Viime torstaina VPS otti 1-0-kotivoiton. Edellisessä kotipelissään reilu viikko sitten rovaniemeläiset kuitenkin hiljensivät FC Interin maalein 2-0, joten yllätyksellisyyttä napapiiriltä kyllä löytyy. Ikähaitarikin on edustettuna 15-vuotiaasta Pyry Hannolasta 35-vuotiaaseen kapteeniin Antti Okkoseen saakka.

13 ottelun jälkeen RoPS majailee sarjataulukossa kymmenentenä. Pisteitä on kertynyt vain 15 ja maaliero -8 on liigan toiseksi huonoin heti JJK:n jälkeen. Silti Juha Malisen suojatit kykenevät parhaana päivänään voittamaan minkä tahansa suomalaisjoukkueen. Kuvaavaa on, että he eivät ole kertaakaan pelanneet tasan tällä kaudella.

Tuco taiteillut jo 7 maalia

Ilves on puolestaan kuntopuntarin positiivisella puolella. Oma maali on pysynyt puhtaana nyt kolme ottelua putkeen. Torstaina nimivahva SJK jäi nuolemaan näppejään Tammelassa, kun tulikuuma hyökkääjä Tuco iski vanhaa seuraansa vastaan 1-0-lukemat.

Tamperelaiset ovat pelanneet niin ikään 13 ottelua. Pisteitä on kasassa 20 ja sarjasijoitus on viides. Ainoastaan maaliero luo etäisyyden mitalisijoihin. HJK:n karkumatkaa lukuunottamatta sarja on äärimmäisen tasaisessa ja jännittävässä vaiheessa.

Ja juna kulkee vaan

Ilves saa maistiaisen monipäiväisestä pelireissusta, joka on toki Lapin seuroille lähes rutiinia. Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoili fiiliksiä rautatien päältä.

 – Pelimatka on pitkä, mutta on meilläkin kokeneita reissaajia. Mukavaa yhdessäoloahan tämä on. Lähdimme ajoissa liikenteeseen, jotta ehdimme sunnuntai-iltana vielä treenaamaan ja ottamaan tuntumaa kenttään.

 – RoPS:lla on kokemusta alakerrassa ja nuoruutta ylhäällä. Jos peli menee avoimen kentän juoksukisaksi, niin heidän nuoret pelurinsa ovat vahvoilla. Niinpä meidän tulee keskittyä pelin virtaukseen ja sen hallintaan, Wiss pohtii taktiikkaa.

Ovatko rollolaiset jääneet viettämään yöttömän yön juhlaa ja jatkaako Tuco jälleen maalitehtailua? Katso ottelu suorana IS-TV:n tai Ruutu+:n kautta!


RoPS – Ilves
Ma 26.6. klo 18.30
Rovaniemen Keskuskenttä

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös