Otteluennakko: Ilves vs. PS Kemi

Ilveksen härkäviikko huipentuu lauantaina. Ottelu PS Kemiä vastaan on kolmas kotipeli viikon sisään. Kemiläiset taistelevat viimeisillä voimillaan putoamista vastaan, kun taas Ilveksellä olisi voitolla mahdollisuus nousta sarjakolmoseksi.

Ilves ja PS Kemi ovat historian saatossa kohdanneet sarjaotteluissa kahdeksan kertaa. Ilves on voittanut neljästi ja kahdesti pelattiin tasan. Mikäli kemiläiset eivät äkkiä kerää täysiä pistepotteja, tulee yhteisiin sarjaotteluihin vähintään puolentoista vuoden tauko.

Tämän kauden kaksi kohtaamista ovat olleet keltavihreää juhlaa. Toukokuussa Sauvosaaressa lopputulos oli 0-2. Ahkerasti laukonut Marius Noubissi avasi maalihanat ja Lauri Ala-Myllymäki kaunisteli luvut Iiro Järvisen hienosta esityöstä. Voittolukemat olivat samat heinäkuussa Tammelassa, jolloin Tiemoko Fofana laukoi liigadebyytissään rangaistuspotkumaalin ja Noubissi rymisteli illan toisen osuman.

Vastatuulta Perämerellä

PS Kemin kausi on ollut vaikea. Joukkue on sarjajumbona kahdeksan pisteen erolla karsijan paikkaan. Kesäkuussa valmennusvastuun ottanut ja pelaajaremonttia pyörittänyt David Hannah ei ole toistaiseksi saanut kurssia käännettyä.

Viime lauantaina ”Kuninkaat” sinnittelivät pitkään VPS:n vauhdissa mukana, mutta lopulta vaasalaiset painelivat kahdella maalilla ohi. 0-2-tuloksen myötä Kemi on hävinnyt nyt neljä ottelua putkeen.

Paljon muutoksia kokeneessa joukkueessa tuttua on ainakin Juho Mäkelän läsnäolo hyökkäyksessä. Useita liigajoukkueitta kiertänyt Mäkelä on viime vuosina pyssyttänyt pallon tupsukorvien verkkoon viisi kertaa, joten hänen kanssaan saa olla tarkkana jälleen. Kaksinkertaisen Veikkausliigan maalikuninkaan vainu ei ole hävinnyt mihinkään. Tällä kaudella verkot ovat heiluneet kuudesti.

Tammelassa tavoite top-kolmeen

Ilves on sarjataulukossa viidentenä. KuPS on paremman maalieron turvin neljäntenä ja pronssissa kiinni olevalla FC Hongalla on kahden pisteen karkumatka. Voitto Kemistä antaisi tamperelaisille siis hyvää tukijalkaa mitalitaisteluun, kun jäljellä on enää neljä kierrosta.

Kuluvalla viikolla Tammelassa nähtiin tiukkaa kamppailua, kun sarjakärki HJK saapui taloon. Eero Tammisen kulmapotkumaali ei riittänyt, vaan Klubi juhli 2-1-voiton myötä Suomen mestaruuden varmistumista.

Ilveksen pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi vaivojaan parantelevat laitapuolustaja Tuomas Rannankari ja keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä. Toppari Diogo Tomás on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tottunut ulosmittaamaan joukkueestaan mahdollisimman hyvän suorituskyvyn.

 – Kolme peliä viikon sisään on aina oma rypistyksensä. Tiettyjä toimintoja jätetään harjoituksista pois, jotta katseet kääntyisivät heti jo seuraavaan koitokseen. Myös henkistä jaksamista on seurattava tarkasti. Ensin ”mental holiday” ja sitten täyteen iskuun, Wiss arvioi.

 – Pehmeä kenttä lisää kuormitusta, mutta yleinen vireystilamme on ihan hyvä. Avauskokoonpanoon on luvassa muutoksia ja saamme tuoreita jalkoja kentälle.

Toisin kuin keskiviikkona, lauantaina vastustaja pelaa selkä seinää vasten. Kortit ovat auki pöydällä.

 – Emme aliarvioi Kemiä, sillä tämä on heidän viimeisiä mahdollisuuksiaan tarrata kiinni sarjapaikkaan. Sieltä tullaan kovaa päälle, joten meidän valmistautumisemme ja asennoitumisemme pitää olla ensiluokkaista. Kaksinkamppailujen jälkeen pitää syöttää maltilla, eikä murtua paineen alla.

 – Kemin pelitapa on raastava ja repivä. Suoraviivainen tyyli voi olla parhaimmillaan hyvin tehokasta. Vastustajana pitää koko ajan olla valmiina voimakkaaseen pystysuuntaiseen pallon liikuttamiseen. Ennakointi on tärkeää esimerkiksi puolustuslinjan tiputtamisessa, Wiss kertoo.Ilves – PS Kemi  la 29.9. klo 17.00 Tammelan stadion

Lipunmyynti »


Lue myös