Ennakko: Veikkausliigan kärkiseurat iskevät yhteen

Puolustajakapteeni Antti Hynynen estää vanhan seuransa maalintekoaikeet

Kuopiota kiusaava kirous

Peräti 20 vuotta on kulunut siitä, kun Kuopion Palloseura edellisen kerran pystyi voittamaan Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 12 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Meneillään on 10 perättäisen voiton katkeamaton putki. Tämän kauden kaksi aiempaa Veikkausliiga-kohtaamista päättyivät niin kotona kuin vieraissa Ilveksen 1-0-juhliin. Tampereella maalinteossa onnistui Tuco ja Kuopiossa Lauri Ala-Myllymäki. Nyt kun kauden ratkaisuhetket ovat käsillä, KuPS koettaa unohtaa taikauskon.

Keltamusta vartti

On myös tilastoja, joista kuopiolaisetkin nauttivat. KuPS on tällä kaudella lanseerannut keltamustan vartin. Lähes puolet heidän tekemistään maaleista on syntynyt ottelun viimeisten 15 minuutin aikana. Moni tiukka peli on kääntynyt aivan kalkkiviivoilla voitoksi, ja se on varmasti ruokkinut joukkueen itseluottamusta.

Viime torstaina Savon Sanomat Areenalla saatiin kuitenkin maistaa omaa lääkettä. Urho Nissilä siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon, mutta RoPS tuli tasoihin lisäajan neljännellä minuutilla ottelun viimeisestä tilanteesta. 1-1-tulos tarkoitti myös KuPS:n kolmen ottelun voittoputken katkeamista.

Joka tapauksessa keltamustilla on menossa upea vuosi. Viime joulukuussa valmennusvastuun ottanut Jani Honkavaara saa olla ylpeä. Joukkue on vahvasti kiinni hopeamitalissa. Suuret satsaukset kauteen lähdettäessä ovat kannattaneet.

Portugalin pääsarjassa vielä pari vuotta sitten pelannut keskikenttätaituri Reuben Gabriel ja kapteeninnauhaa kantava laitapakki Sebastian Sorsa osoittautuivat laadukkaiksi profiilihankinnoiksi. Nissilä ja Gbolahan Salami ovat viimeistelleet 8 maalia mieheen. Viime syksystä lähtien Salami on ottanut Ilvestä vastaan pelatessaan kolme keltaista ja kaksi punaista korttia, joten tunnelatausta löytynee myös sunnuntaina.

Tammelan keltavihreä linnoitus

Huonosti ei mene tamperelaisillakaan. Ilves on ollut läpi kauden kärjen tuntumassa. Sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas, kolme pistettä KuPS:n takana. Päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla joukkue on hävinnyt kesäkuun jälkeisistä 16 ottelustaan vain yhden, ja senkin sarjakärki HJK:lle. Kuudesta viimeisimmästä kotipelistä irtosi viisi voittoa.

Torstaina Jyväskylän reissulta odotettiin kolmea pistettä, mutta sarjapaikastaan taistellut JJK pisti sinnikkäästi kampoihin. Useista tekopaikoista huolimatta tupsukorvat eivät päässeet maalikehikkoa lähemmäs. 0-0-tasapeli jätti paljon maalinälkää.

Veikkausliigan maalipörssiä 15 osumallaan johtavan Tucon varoitustili täyttyi JJK:ta vastaan, joten hän on pelikiellossa. Muita varmoja poissaolijoita ei keltavihreistä löydy. Loukkaantumisesta toipuvan Emile Paul Tendengin pelikunto lähenee pikkuhiljaa. Muutamalla pelaajalla on pientä kolhua ja vaivaa, mutta onneksi vastuunkantajia löytyy laajalta rintamalta.

Kostautuuko keltamusta vartti vai riittävätkö keltavihreät 75 minuuttia jälleen voittoon?
Tervetuloa Tammelaan seuraamaan!
> Linkki ennakkolipunmyyntiin


Ilves – KuPS
Su 15.10. klo 15.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...