Ennakko: kärkikamppailu HJK vs. Ilves


HJK – Ilves
to 11.5. klo 18:30
Telia 5G Areena

Ilves pyrkii jatkamaan hyvää pistesaldoaan. HJK kotikentällään on kenties kovin mahdollinen haaste.

Ilveksen kannattajat Itäpääty järjestää otteluun kannattajamatkan. Ilmoittautumiseen pääset TÄSTÄ. Lisätietoja Itäpäädyn Facebook-sivuilta ja sähköpostista itapaaty@gmail.com.


Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.


Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Emile Paul Tendeng heilutti verkkoa Ilveksen voittaessa HJK:n 1-0 viime kaudella

 

Huippukamppailu sarjan kärkipaikasta

Torstai-iltana hellitään Veikkausliigan ystäviä, kun Helsingin Jalkapalloklubi isännöi Tampereen Ilvestä. Ottelu on mitalitaistelun kannalta erittäin tärkeä, sillä molemmilla joukkueilla on tavoitteet korkealla. HJK johtaa sarjaa (11p), mutta yhden ottelun vähemmän pelannut Ilves huohottaa niskaan sarjakakkosena (10p).

Edellisestä joukkueiden kohtaamisesta on vain reilu kuukausi, sillä Suomen Cupin välierissä klubi vei tiukan mittelön nimiinsä lukemin 0-1. Finaalipaikkaan oikeuttaneen voitto-osuman laukoi Alfredo Morelos, joka on sittemmin viimeistellyt jo viisi liigamaalia. Viime vuoden kolmesta liigaottelusta HJK voitti kaksi ja Ilves yhden.

 

Klubi haluaa palata pisteiden makuun

Päävalmentaja Mika Lehkosuon miehistö aloitti kauden pirteästi, mutta koki tappion lauantaina Vaasassa. VPS piti kolme pistettä hyppysissään maalein 2-1. Tuolloinkin helsinkiläisten ainoasta maalista vastasi kovassa vireessä oleva Morelos.

Kolumbialaishyökkääjän lisäksi HJK:n avauskentällinen on totutusti täynnä mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia. Maalilla palloja koppailee ulottuva saksalaisveskari Thomas Dähne. Nigerialainen Faith Friday Obilor ja brasilialainen Rafinha johtavat puolustuslinjaa. Ghanalaiset Anthony Annan ja Evans Mensah säväyttelevät keskikentän keskustassa ja vasemmassa laidassa.

Kymppipaikalla kirmaava Atomu Tanaka on Japanin lahja Suomen jalkapallolle. Hän muistuttaa pelityyliltään hyvin paljon tamperelaista kollegaansa. Niin ikään kymppipaitaa kantava Ilveksen Emile Paul Tendeng valittiin viime kaudella koko Veikkausliigan parhaimmaksi pelaajaksi. Taisteluparilta on odotettavissa vikkelää liikkumista ja tarkkoja pystysyöttöjä myös torstaina.

 

Lähtökohdat plussan puolella

Voitot kahdesta viimeisimmästä ottelusta ovat nostaneet Ilveksen kuntokäyrää. Lauantaina kaatui hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn puhtaasti 3-0. Maalinteossa onnistuivat Tatu Miettunen, Youness Rahimi ja Tuco. Maalivahti Mika Hilander piti toisen perättäisen nollapelin. Ottelun parhaana palkittiin ankkuripelaaja Reuben Ayarna toistamiseen tällä kaudella.

Vierasjoukkue saa jalkeille kokonaisuudessaan vahvan miehistön, vaikka sairaslista hieman venyykin. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Antti Koskinen, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella poissa. Laitahyökkääjä Eero Tamminen ja maalivahti Johannes Luukkanen ovat molemmat poteneet lievää kantapäävammaa ja heidän pelaamisensa on epätodennäköistä.

Paineet sysätään kotijoukkueelle

Päävalmentaja Jarkko Wiss on ollut tyytyväinen joukkueensa puolustamiseen, mutta ei halua tuudittautua hyvän olon tunteeseen.

– Haaste on kova kaikin puolin. HJK on sillä paikalla sarjataulukossa, missä odotuksiin nähden heidän pitääkin olla. Toki otanta on näin alkukaudesta vielä aika pieni. Sarjan jokainen joukkue voi omilla vahvuuksillaan heidät yllättää. Meillä ei ole paineita sen suhteen. Lähdemme kiusaamaan suurta ennakkosuosikkia ja hakemaan mahdollisimman hyvää tulosta.

– Olemme löytäneet joukkuekurin etenkin puolustuksen osalta. Katselimme pelaajien kanssa videolta sitä eroa, mikä meillä oli edellisessä pelissä ensimmäisen ja toisen puoliajan välillä. Kun olemme kaikki koko ajan mukana pelin ytimessä, niin peli paranee pienilläkin asioilla, Wiss tietää.

Helsingissä varttunut Felipe Aspegren edusti vielä viisi vuotta sitten kakkosen Klubi 04:sta. Sen jälkeen maisema vaihtui ja veikkausliigapelejä on kertynyt yli sata. Tällä kaudella 23-vuotias laitapakki on pelannut täydet minuutit jokaisessa Ilveksen pelissä.

Meillä on hyvä matsi takana IFK:ta vastaan. Kyllä mä uskon vahvasti, että kolme pistettä on mahdollista ottaa nytkin. Kauden edetessä meidän peli rupeaa pikkuhiljaa kulkemaan näyttävämmin. Puolustajana toivon tietysti, että nollapelimme jatkuvat. Ja olisihan se mukava päästä tänä vuonna itsekin tekemään pari maalia!

Aspegren on niskan päällä

Kumpi tulee jatkamaan kautta sarjakärjessä? Katso ottelu Ruutu Plussan tai IS Extran kautta (linkit avautuvat uuteen välilehteen)

Seuraava kotiottelu


Ilves – FC Inter 19.5. klo 18:30 Lipunmyyntiin TÄSTÄ
<a href="https://twitter.com/intent/tweet?screen_name=ilvesedustus" class="twitter-mention-button" data-show-count="false">Tweet to @ilvesedustus</a><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös