Ennakko: FC Inter vastassa Suomen Cupin puolivälierässä

Suomen Cupissa omat alkulohkonsa voittaneet Ilves ja FC Inter kohtaavat puolivälierissä torstaina Turussa.


C-lohkon voittanut Ilves jatkaa tappiottomana. Tähän asti Cupissa ovat kaatuneet FC Viikingit, JJK ja GrIFK. Tasapeliin päättyivät FC Lahti ja FC Haka -ottelut. Tehokkaimpina maalintekijöinä lohkovaiheessa kunnostautuivat uusi vahvistus Abdoulaye Ba ja voimahyökkääjä Marius Noubissi kahdella osumallaan. Kertaalleen verkkoja heiluttivat Niklas Jokelainen, Jusif Ali, Tuure Siira, Santeri Haarala, Eero Tamminen ja Jani Tanska (kuvassa).

Ilveksen edellinen pelitapahtuma oli harjoitusottelu Virossa JK Tallinna Kalevia vastaan viime perjantaina. Marius Noubissi maalasi kahdesti, kun matkaan tarttui 2-0-vierasvoitto. Samaan aikaan Suomen U18-maajoukkueen mukana ollut laitapuolustaja Tariq Kazi sai Kyproksen leirillä pienen kolhun, joka pitää hänet sivussa ainakin tämän viikon. Lisäksi keskikenttäpelaaja Eero Hyökyvirta huilaa tulevan Inter-ottelun. Toppari Baba Mensah kuntouttaa viime viikolla operoitua polveaan. Hänen pelikuntoon palaamisensa vaatii kuukausia. Positiivinen uutinen sairastuvalta on se, että laituri Ilari Mettälä on palannut harjoitusvahvuuteen.

 – Me olemme ehjien harjoitusviikkojen myötä hyvin aikataulussa. Nyt palasimme omatoimisen viikonlopun jäljiltä joukkueharjoituksiin. Olemme treenanneet hallissa ja ulkona. Totuttelu ulkoilmapeleihin on hyvä aloittaa aikaisin, vaikka kovat pakkaset tuntuvatkin kiusaavan pitkälle kevääseen, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

E-lohkon voittanutta FC Interiä käskyttää viime vuoden elokuussa päävalmentajaksi noussut italialainen Fabrizio Piccareta. Maalin suulla Henrik Moisander on tunnettu hyvänä reaktiotorjujana. Puolustuksessa häärii Ilvestä viime kaudella edustanut Teemu Penninkangas. Kokeneet Ari Nyman ja Mika Mäkitalo rytmittävät peliä keskikentällä. Kapteeni Timo Furuholm ja teinisensaatio Benjamin Källman on yksi kotimaan kenttien vaarallisimpia hyökkäyskaksikoita.

 – Inter on nimekäs joukkue. Seura on satsannut voimakkaasti suomalaiseen jalkapalloon ja hankkinut hyviä pelaajia, jotka pystyvät henkilökohtaisella panoksellaan kääntämään tilanteita. Odotukset ennen jokaista kautta ovat suuret. Olen katsellut talven aikana muutaman ottelun heiltä. Pelityyli on muuttunut viime kesästä ja vakiintunut selkeämmäksi, Wiss toteaa.

Inter – Ilves -pelin voittaja saa neljä päivää myöhemmin 2.4. pelattavaan välierään vastaansa voittajan ottelusta EIF – FC Haka.

FC Inter – Ilves
29.3. klo 17.00
Kupittaa 5, Turku

Katso peli suorana RuutuPlus-palvelun kautta -> Linkki

Lue myös