Otteluennakko: FC Inter – Ilves

felipe

”Furkka” & ”Felppu”

Vappuhuuma alkaa olla ohi ja Veikkausliigan kuudes kierros jatkuu torstaina. Ilves pelaa Turussa FC Interiä vastaan klo 18.30. Molemmilla joukkueilla on viiden ottelun jälkeen kasassa viisi sarjapistettä.

Ilves ja Inter kohtasivat edellisen kerran vain reilu kuukausi sitten. Suomen Cupin puolivälieräottelussa turkulaiset saalistivat kotikentällään 2-0-voiton Benjamin Källmanin maaleilla. Viime kauden kolmesta liigakohtaamisesta turkulaiset voittivat ensimmäisen maalein 2-0. Kaksi viimeisintä päättyivät pistejakoon lukemin 1-1 ja 2-2. Huomionarvoista on, että Inter-kapteeni Timo Furuholm teki maalin jokaisessa liigaottelussa. Ilves-puolustuksella tulee tälläkin kertaa olemaan kädet täynnä töitä, jotta ”Furkka” pysyisi aisoissa.

Interillä roimasti kokemusta ja nimekkyyttä

FC Interiä käskyttää viime vuoden elokuussa päävalmentajaksi noussut italialainen Fabrizio Piccareta. Maalin suulla Henrik Moisander on tunnettu reaktiotorjunnoista ja taitavasta jalalla pelaamisesta. Puolustuksessa häärii Ilvestä viime kaudella edustanut Teemu Penninkangas. Kokeneet Ari Nyman ja Mika Mäkitalo rytmittävät peliä keskikentän keskustassa. Laitalinkki Mika Ojala on valittu kolmesti Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Kuten Ilves on saanut omakohtaisesti kokea, Timo Furuholm ja teinisensaatio Benjamin Källman on yksi kotimaan kenttien vaarallisimpia hyökkäyskaksikoita.

Tällä kaudella sinimustat ovat pelanneet Ilveksen tapaan viisi ottelua keräten viisi pistettä. Viime lauantaina joukkue nousi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin FC Hongan vieraana. Espoolaiset johtivat peliä lähes tunnin verran, mutta Mika Ojalan illan toinen osuma toi turkulaiset tasoihin 87. minuutilla.

Ilves tarvitsee tuoreita jalkoja kentälle

Ilveksellä on yksi lepopäivä Interiä vähemmän. Viime sunnuntaina Ratinan Stadionilla tupsukorvat hakivat voittoa SJK:sta. Tehohyökkääjä Marius Noubissi puski Tuomas Rannankarin hienosta keskityksestä kotijoukkueen varhaiseen johtoon, mutta vieraililjoiden onnistui tasoittaa peli heti toisen jakson alkajaisiksi. 1-1-lukemat jäivät lopulta voimaan molempien kannalta oikeutettuna tuloksena.

 – Aloitimme viime pelin hyvin. Olimme avausjakson hyvin hereillä, mutta toisaalta kakkosjakson alku oli huono. Sitä olemme palautteessa käyneet läpi, että miten tärkeät jaksojen aloitukset määrittävät peliä. Vaikka väsyttäisi, niin verryttelyt pitää tehdä tauolla uudelleen ja hakea uusi keskittyminen. Pelaajien pitää auttaa toisiaan, sitä kautta nuori porukkamme oppii pärjäämään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi varma poissaolija torstailta on nuhakuumeesta kärsivä Matias Ojala. Myös Eero Hyökyvirta on saanut pientä kolhua, joten hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. Tiiviin otteluohjelman myötä peliminuuttien jakaminen usealle pelaajalle korostuu.

 – Pelejä on tiuhaan tahtiin, joten tehokkaalla palauttelulla on oma merkityksensä. Balanssia levon ja rasituksen välillä koko ajan jumpataan. Tänään vedimme terävän tunnin treenin ja kävimme taktista puolta läpi kentällä, Wiss kertoo keskiviikkoiltana.

 – Inter on pelitavaltaan jonkin verran uusiutunut. Näimme cupissa, kuinka vaarallinen heidän hyökkäyskalustonsa on. Meillä on aika vähäinen kokemus nurmikentästä tällä kaudella, joten huolellisuus pallotyöskentelyssä korostuu.FC Inter – Ilves 
to 3.5. klo 18.30 Veritas Stadion  Livelähetys »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


Veikkausliiga alkoi 7.4. ja sen kunniaksi tarjoamme 2kk Ruutu+ puoleen hintaan 9,95€ – Tilaa nyt ja samalla tuet omaa seuraasi!
Kaikki Veikkausliigan ottelut suorina Ruutu+:ssa.
Toimintaohjeet:

  1. Mene osoitteeseen https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja anna koodi: ILVES2018
  2. Tilaa tuote ohjeiden mukaan, tarvittaessa luo uusi tili tai kirjaudu olemassa olevilla tunnuksilla sisään Ruutuun

Ilves – RoPS ma 7.5. klo 18.30 Ratinan Stadion (Ratinan Rantatie 1)  Lipunmyynti »

Lue myös