Ennakko: Ilves – FC Inter, runkosarja huipentuu kahden kärkijoukkueen taistoon

Kotimaisen jalkapallon ystäviä hellitään lauantaina. Veikkausliigan runkosarja huipentuu viimeiselle kierrokselle. Toistaiseksi piikkipaikalla oleva Ilves isännöi sarjakakkosta FC Interiä. Tammelan stadion tulee todennäköisesti olemaan täpötäysi.

Tampere vs. Turku

Turun ainoa pääsarjaseura FC Inter pelaa upeaa kautta. Erittäin hyökkäysvoimainen joukkue on tehtaillut 21 ottelussa peräti 38 maalia, joka on eniten koko liigassa. Sarjasijoitus on toinen.

Viimeksi maanantaina sinimustat voittivat KPV:n kotonaan 2-1. Ratkaisumaali syntyi vasta 86. minuutilla. Kokkolalaiset laittoivat hyvin kampoihin, mutta Inter osoitti kykynsä voittaa otteluita hieman heikommallakin pelillä.

Ilves ja Inter kohtasivat viimeksi toukokuun lopussa Turun maaperällä. Vierailijat siirtyivät 2-0-johtoon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Tiemoko Fofanan ja Tatu Miettusen maaleilla. Timo Furuholm ja Niilo Mäenpää tasoittivat lukemat, kunnes TPS-taustainen Ilari mettälä naulasi lopussa 3-2-voitto-osuman tupsukorvien eduksi.

Voit lukea lisää FC Interin seurahistoriasta ja nykytilanteesta täältä. »

Ilves puolestaan johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Interiin. Kissapeto on päästänyt selvästi vähiten maaleja koko sarjassa (17), joten voi todeta, että lauantaina vastakkain ovat Veikkausliigan paras hyökkäys ja paras puolustus.

Viime tiistaina Ilves nappasi sarjakärjen paikan Interiltä voittamalla Tammelassa HIFK:n maalein 3-1. Helsinkiläiset tekivät avausmaalin, mutta Tiemoko Fofanan, Yusif Moussan ja Lauri Ala-Myllymäen komeilla maaleilla kissapeto kiri rinnalle ja ohi. Varmaotteinen kapteeni Mika Hilander torjui rangaistuspotkun.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää Interin tulivoiman koituneen monen vastustajan kohtaloksi.

Interin yläosasto on todella nimivahva ja muutama nuorten maajoukkuepelaajakin odottaa siellä vielä vuoroaan. Keskikentälle on saatu lisää kokemusta. Erittäin kova haaste on siis meillä edessä, Wiss kertoo.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen antoi arvokasta osviittaa Jose Riveiron pelikirjasta. Tuolloin turkulaiset joutuivat antautumaan kotikentällään 2-3-tuloksella.

Heidän pelitapansa on vakiintunut kauden aikana. Yläkerrassa voidaan hieman rytmitystä muuttaa, mutta periaate pysyy samana. Luulen, että meillä on siihen oikein hyvä vastalääke.

Voitimme Interin vieraissa ja pelasimme silloin yhden kauden parhaimmista peleistämme. Valittu taktiikka toimi sujuvasti. Jotain samaa on taas luvassa, Wiss pyörittelee.

Ilveksen kokoonpanon varmoja poissaolijoita ovat pitkäaikaisloukkaantunut Janne Saksela sekä reittään vastikään loukannut Emile Paul Tendeng. Varoitustilin viime pelissä täyttäneen Felipe Aspegrenin pelikielto pysyy voimassa.

Kilpailua riittää. Osa pelaajista hakee tuntumaa kakkosjoukkueen mukana. Joka tapauksessa vaihtoehtoja peluutukseen löytyy ja olen erityisen tyytyväinen nuorten pelaajiemme tasonnostoon. Esimerkiksi Naatan Skyttä on tehnyt vahvan esiinmarssin, Wiss antaa tunnustusta.

Ilves on jo varmistanut paikkansa runkosarjan kärkikolmikossa. Nyt haetaan parhaita mahdollisia lähtökohtia viiden ottelun mittaiseen mestaruussarjaan.

Pitkä kausi on jo takana ja panokset vain kovenevat. Tammela tulee olemaan turvoksissa ja toivottavasti myös äänekäs. Olen luottavaisin mielin etenkin nyt, kun saimme kotivoittojen tilin taas auki.

Voit lukea lisää Veikkausliigan tälle kaudelle uudistuneesta sarjajärjestelmästä täältä. »

Vääjäämättä syksy lähestyy ja tunnelma kasvaa Tammelassa

Ilves vs. FC Inter, la 31.8. klo 17.00, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös