Ennakko: FC Inter – Ilves, taistelu kärkisijasta


Ilves joutuu perjantaina kovaan testiin. Tamperelaiset matkaavat Turkuun kohdatakseen huimassa vireessä olevan FC Interin, joka johtaa sarjaa yhden pisteen erolla.

FC Inter on täynnä nimekkäitä pelimiehiä, jotka myös pelaavat hienosti yhteen. Torjuntavastuun ovat jakaneet kokenut Henrik Moisander ja nuori haastaja Aati Marttinen. Hollantilaistoppari Daan Klinkenberg johtaa puolustusta. Hänen etupuolellaan peliä rytmittää nappikautta pelaava Mikko Kuningas. Yhteensä seitsemän liigamaalia viimeistelleet Timo Furuholm ja Mika Ojala on tuttu tehokaksikko sinimustien riveistä jo viime vuosikymmenen puolelta.

Interillä on aina Veikkausliiga-aikana ollut hyviä yksilöitä. Nyt näyttää siltä, että heidät on saatu pelaamaan myös joukkueena. Tulokset puhuvat puolestaan, Turussa on kova vastustaja luvassa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss arvioi.

Jose Riveiron valmentama Inter on saanut täyden tehon irti koneesta. 18 tehtyä maalia on eniten koko sarjassa. Sarjajohtajan vauhti ei näytä laantumisen merkkejä, joskin viime lauantaina oli tyytyminen 1-1-tasapeliin HIFK:n vieraana. Turkulaisten ainoan maalin iski yksi liigan parhaimmista pelaajista, kymppipaikan Filip Valencic, joka on iskenyt kaikki kilpailut mukaanlaskettuna jo huimat 12 maalia tänä vuonna.

– Heillä on todella vaarallinen ja kokenut hyökkäyskolmikko. Keskikentälle ja alakertaan on löydetty vahvistuksia, joilla on myös jalkaisuudet kohdillaan, Wiss jatkaa.

Huonosti ei kulje Ilvekselläkään. Yhden ottelun Interiä vähemmän pelanneet tupsukorvat ovat sarjakolmosina. Yhdeksässä ottelussa omiin on mennyt vain kaksi maalia, joten puolustus on suorastaan rautaa. Haasteita on sen sijaan ollut maalinteossa. Viime perjantaina KuPS piti Ilveksen nollilla ottamalla 1-0-voiton. Tappio oli päävalmentaja Wissin suojateille vuoden ensimmäinen.

– Kiireisen otteluruuhkan hieman helpotuttua on mukava vetää pari niin sanottua normaalia harjoitusta. Olemme paljon pelanneet ja kilpailleet treeneissä sekä lisänneet muutamia taktisia ajatuksia, kun pääpaino ei ole palautumisessa, Wiss kertoo.

Perjantain kokoonpanosta ei ole ketään suljettu varmuudella pois. Loukkaantumissuma on siis selvitetty.

– Kun harjoituksissa on mukana 24+3 pelaajaa, niin kyllähän se valmentajalle aiheuttaa päänvaivaa, vaikka sinällään meininki on hyvä. Tässä täytyy jakaa toimintoja lyhyelle ajalle, eli kehitämme huonoja ominaisuuksia ja ylläpidämme hyviä. Kilpailu on kovaa ja osa joutuu pettymään kokoonpanoa valitessa. Vastuuta on kuitenkin jaettu tasaisesti ja se alkaa näkyä myös näiden loukkaantumisten voittamisena.

– Tiedostamme, että nyt on kyseessä toukokuun viimeinen rypistys ennen muutaman päivän kesälomaa. Helppoa se ei tule olemaan, mutta voitosta lähdetään taistelemaan, Wiss päättää.

FC Inter ja Ilves kohtaavat värikkäässä Veikkausliigan kärkikamppailussa perjantai-iltana.

FC Inter vs. Ilves pe 31.5. klo 18.30 Veritas Stadion, Turku

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös