Ennakko: Ilves – FC Inter, ratkaisun hetkiä Tammelan iltavaloissa


llves jatkaa kotiotteluitaan Veikkausliigan mestaruussarjassa. Sunnuntaina vastaan saapuu laadukkaita pelimiehiä vilisevä kärkiseura FC Inter. Vastakkain ovat sarjan tehokkain hyökkäys ja tiivein puolustus. Voitto turkulaisista nostaisi kissapedon tiiviisti takaisin kärkikahinoihin. Kolmantena oleva Ilves tarvitseekin kotiyleisön tuen taakseen, jotta kirkkaimmat mitalit eivät lipsu ulottumattomiin.

 

Kertaalleen Suomen mestaruuden voittaneet Ilves (1983) ja Inter (2008) kohtasivat viimeksi toukokuun lopussa Turun maaperällä. Vierailijat siirtyivät 2-0-johtoon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Tiemoko Fofanan ja Tatu Miettusen maaleilla. Timo Furuholm ja Niilo Mäenpää tasoittivat lukemat, kunnes TPS-taustainen Ilari mettälä naulasi lopussa 3-2-voitto-osuman tupsukorvien eduksi.

Kolmisen viikkoa sitten runkosarjan päätöskierroksella Ilves puolestaan kärsi tappion kotonaan. Tuolloin Timo Furuholm oli jälleen asialla ja hän rankaisi erikoistilanteesta iskemällä 1-0-voitto-osuman. Kolmen viimeisimmän liigakauden aikana Furuholm on maalannut Ilvestä vastaan peräti kuudessa kohtaamisessa.

Joukkueiden viimeisimmät ottelut omilla tahoillaan käytiin sunnuntaina. Kuntopuntarissa hyvässä nosteessa oleva FC Inter voitti IFK Mariehamnin 2-0, karvaasti pettynyt Ilves puolestaan koki 0-2-tappion FC Hongan käsittelyssä.

Honka-matsiin ei ollut kukaan valmentajista tai pelaajista tyytyväinen. Pelimme oli todella aneemista ja haluamme ryhdistäytyä. Kentälle tarvitaan lisää ääntä. Peräänkuulutan rohkeutta ja peliin heittäytymistä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

Eletään sarjan päätöskierroksia ja kohtaamme sarjajohtajan kotona. Mikä voisi olla hienompaa? Jos meinaa pelata ammatikseen jalkapalloa, niin nyt on korkea aika näyttää oma osaaminen.

Inter on lähtenyt monena aiempana vuotena suurin panostuksin sarjaan, mutta liigamenestystä ei ole juuri herunut. Jose Riveiron valmentama joukkue on kuitenkin tällä kaudella saanut täyden tehon irti koneestaan. 41 tehtyä maalia on eniten koko sarjassa. Sarjajohtajan horjuttaminen on vaikeaa, vaan ei mahdotonta.

Voit lukea lisää FC Interin historiasta ja nykytilanteesta aiemmin julkaisemastamme seuraesittelystä. »

Viisi pistettä turkulaisten takana oleva Ilves on kolmantena. Päästettyjä maaleja on kertynyt vain 20, joka on selvästi vähiten koko sarjassa. Vastavuoroisesti hyökkäyspeli on ajoittain ollut takkuista. Maalijyvän täytyy löytyä, jotta taistelu jatkuu mahdollisimman kirkkaista mitaleista.

Inter on tehokas yläalueella ja kokemusta riittää, mutta emme tuijota liikaa heidän tekemistään. Vaikka vastustaja olisi kuinka nimekäs, niin ei siinä auta peruuttelu. Päinvastoin tilanteisiin mennään sitäkin kovempaa ja vastataan haasteeseen. Maaleja osaamme tehdä mekin, Wiss linjaa.

Tamperelaisten kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaisloukkaantuneen Janne Sakselan lisäksi reisivammaa poteva Emile Paul Tendeng ja nilkkavaivojen jälkeen täyttä pelikuntoa hakeva Aleksi Tarvonen. Veikkausliigan elokuun kuukauden joukkueeseen valitun 17-vuotiaan Naatan Skytän pelaaminen on vielä epävarmaa.

 

Huimassa vireessä ennen loukkaantumistaan ollut Naatan Skyttä (vas.) saattaa palata kokoonpanoon FC Interiä vastaan.

Ilves vs. FC Inter, 22.9. klo 18.30, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös