Ennakko: Mitaleista taistelevat Ilves ja FC Inter kohtaavat

Hyvään syysvireeseen yltynyt Ilves kohtaa sarjakolmosena majailevan FC Interin. Sunnuntaina Ratinassa nähdään mielenkiintoinen kamppailu kahden mitali- ja eurosijoituksista taistelevan laadukkaan joukkueen välillä.

Vuodesta 1999 lähtien yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut FC Inter kohdattiin viime kaudella kolmesti, joista saldona keltavihreille oli kaksi voittoa ja sinimustille yksi. Kauden päätteeksi hopeamitalisti Inter keräsi vain yhden pisteen enemmän, kuin neljänneksi jäänyt Ilves. Asetelma saattaa olla samankaltainen tänäkin vuonna, mutta pelejä riitää vielä pitkälle marraskuulle asti.

Viimeksi heinäkuussa Turun sinimustat olivat sangen tylyjä isäntiä Kupittaalla. Loppulukemat 5–1 lähettivät tupsukorvat mielet matalina kotimatkalle. Ilveksen verkkoon ennenkin osunut Timo Furuholm paukutti tuolloin hattutempun. TPS-taustaisen Ilari Mettälän ainokainen jäi laihaksi lohduksi.

Viisi viimeisintä:
11/07/20 Inter 5 – 1 Ilves
22/09/19 Ilves 1 – 0 Inter
31/08/19 Ilves 0 – 1 Inter
31/05/19 Inter 2 – 3 Ilves
22/09/18 Ilves 1 – 0 Inter

Emme ole muistelleet viime Inter-matsia. Kesästä on pitkä aika ja paljon on ehtinyt virrata vettä Tammerkoskessa. Jokaisessa seurassa on tässä välissä ollut muutoksia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

Tiedostamme tietysti, että Inter on vahva joukkue. Uusia pelaajiakin on tullut. Heillä on paljon taitavia yksilöitä etenkin yläalueella. Meiltä pitää silti löytyä luotto omaan tekemiseen, vaikka jossain kohtaa peliä näyttäisikin hankalalta.

Pitkään sarjakolmosina viihtyneet turkulaiset palasivat voittojen tielle torstaina kotikentällään. Sarjaa johtanut KuPS oli vastaantulija, kun taululle jäivät 2–0 lukemat. Tolppien väliin osuivat Kevin Kouassivi-Benissan ja englantilainen Connor Ruane.

Aamulla on katseltu kaksi peliä ja kasattu videoklippejä. Hyvässä vireessä Inter on ollut ja he pystyvät myös varioimaan peliään, Wiss kertoo perjantai-iltapäivällä.

Enemmän tässä nyt korostuu palautuminen omasta pelistämme. Pitää jälleen kasata nopeasti henkinen ja fyysinen valmius sunnuntain otteluun. Vastustajan heikkoudet ja vahvuudet ovat kyllä tiedossa.

Ilveksen viidestä viimeisimmästä pelistä on saldona 11 pistettä ja sarjasijoitus on viides. Eroa pronssisijaa miehittävään FC Interiin on neljä pistettä, ja europelit mahdollistava neljäs sija on vain yhden pisteen erolla FC Hongan hallussa.

Torstaina oli pisteiden hakureissu Helsingistä. IFK piti ottelun tasaväkisenä ja johtikin kamppailua aina 85. minuutille asti, kunnes Lauri Ala-Myllymäen kaksi maalia siivittivät tamperelaiset rinnalle ja ohi.

Samalla Ala-Myllymäki kasvatti kauden maalimääränsä kuuteen, joka on yhdessä Naatan Skytän kanssa eniten Ilves-pelureista. Wingbackina eli nousevana laitapuolustajana pelaava Felipe Aspegren puolestaan johtaa koko liigan maalisyöttötilastoa seitsemällä onnistumisellaan.

Ilveksen pelaajatilanne on kokonaisuudessaan hyvä. Pitkäaikaispotilaiden Janne Sakselan ja Ilari Mettälän lisäksi sivussa ovat ainoastaan Eemeli Raittinen ja Eero Tamminen.

Meidän pitää saada samanlainen kollektiivinen pallollinen pelaaminen, kuten HIFK-pelissä avausjaksolla. Toisella jaksolla nousimme vaikeasta vaiheesta yli lopulta voittoon. Pelaajilta vaaditaan luonnetta ja kykyä ottaa iskuja vastaan.

Osa pelaajistamme menee Raumalle kakkosjoukkueen mukana lauantaina. Luotan ryhmämme tekemiseen ja ringin leveyteen, Wiss päättää.

 

Ilves vs. FC Inter   sunnuntai 18.10. klo 16.00 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Tietoa ottelujärjestelyistä »

Huom! Edellytämme kasvomaskin käyttöä ja niitä on tarjolla stadionin sisäänkäynnillä »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »  

 

Lue myös