Ennakko: Ilves VS. Valencia lauantaina klo 16:00 Ratinassa

02

Ilves pelaa 85-vuotisjiuhlaottelunsa espanjalaista suurseuraa Valenciaa vastaan lauantaina 30.7. klo 16:00 Ratinan stadionilla. Portit aukeavat klo 14:00.

— — 
Ilves – Valencia la 30.7. klo 16:00 Ratinan stadion, Tampere.
Portit auki klo 14:00. 
Liput ennakkoon,
Tiketti 
Liput ennakkoon, Lippu.fi
Facebook-tapahtuma.
— — 

Joukkueiden kokoonpanot lauantain otteluun:

VALENCIA
— — —

Jussi Kujalan jäähyväiset

Yksi tamperelainen jalkapallotarina saa ottelussa upean päätöksensä, kun 33-vuotias Ilves-legenda Jussi Kujala pelaa vielä kerran keltapaidassa. Kujala on Ilveksen oma kasvatti. Tyylikäs keskikenttäpelaaja lopetti hienon uransa viime kauden päätteeksi. Kujala pelasi kaudella 2015 Ilves-paidassa yhteensä 29 ottelua ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Kujala pelasi pitkän uransa aikana lähes 200 ottelua Veikkausliigassa, Ilveksen, Tampere Unitedin, Kuopion Palloseuran ja TPS:n paidoissa. Hän voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta TamU:n riveissä. Kujala kuului hollantilaisen suurseura Ajaxin organisaation 2000-2004 ja pelasi niin ikään hollantilaisessa De Graafschapissa 2010-2012. Mies kolusi urallaan kaikki Suomen juniorimaajoukkueet ja pelasi myös 4 maaottelua.

Lauantain juhlaottelussa Kujala pelaa omalla numerollaan #7. Tällä kaudella Ilveksessä numerolla #7 pelaava Marco Matrone halusi ehdottomasti, että Kujala pelaa omalla numerollaan, joten Matrone pelaa lauantaina numerolla #10.

”Ilves, Annala 1989. Siitä se lähti. Mika Hilander, Heikki Aho ja Antti Ojanperä pelasivat samoja pelejä kaupunginosista lähtien. Olemme kaikki 1983-ikäluokkaa. Sitten kun tulivat ensimmäiset ikäkausijoukkueet, niin meidät kaikki valittiin samaan porukkaan.”

”Olen pitänyt kunnostani huolta ja odotan lauantain juhlaottelua hyvillä mielin. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma ja tämä on aika ainutlaatuinen tilaisuus saada Tampereelle noin iso seura. Ja kaiken lisäksi pääsen itse vielä mukaan otteluun, joten onhan tämä hienoa” kommentoi Kujala.

26-minuuttinen tarina Jussi Kujalasta

— — —

La Liga -kauteen valmistautuva Valencia on voittanut maansa mestaruuden seitsemän kertaa. Edellisen kerran Espanjan herruus meni valencialaisille keväällä 2004. Samana vuonna seura voitti myös Uefa-cupin.

Jos on suomalaisittain Ilveksen historia vertaansa vailla, niin Valencia laittaa vielä hieman paremmaksi tällä saralla. Seura perustettiin vuonna 1919, joten Espanjan itärannikolla on muutaman vuoden kuluttua luvassa 100-vuotisjuhlat.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss lähtee hyvillä mielin juhlaotteluun.

”Rennoilla fiiliksillä lähdetään tähän juhlaotteluun Valenciaa vastaan eli turha ottaa mitään stressiä. Mennään täysiä ja leveällä rintamalla näyttämään osaamistamme sekä nauttimaan stadionista. Muutamalla pelaajalla on pieniä vaivoja, mutta isolla rintamalla mennään ja pelaajat saavat näyttöpaikan sekä myös hienon jalkapallomuiston.”

”Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan saa pelata hienoja europelejä uransa aikana, joten on hyvä saada tällainen kokemus. Omaltakin uralta muistaa, että kun on pelannut joitain vastaavia harjoitusmaaotteluita, niin kyllä siellä on ollut scoutteja katsomossa, eli hyvä näyttöpaikka” kommentoi Wiss.

Tällä kaudella koko jalkapalloilevan Suomen tietoisuuteen nousseelle Ilveksen 18-vuotiaalle laitahyökkääjälle Mikael Soisalolle tällainen peli on hieno mahdollisuus.

”Tottakai tämä on hieno tilaisuus päästä pelaamaan tuollaista huippujoukkuetta vastaan. Monet nuoret pelaajat ovat lähteneet maailmalle, kun ovat ensin pelanneet isoja seuroja vastaan. Tässä kun pelaisi unelmapelin, niin kai siellä joku saattaisi kiinnostua. Valencia on täynnä huippupelaajia ja vastassamme on todella kova joukkue. Hieno tilaisuus” kommentoi Soisalo.

Ilveksen miehistössä nähdään lauantaina testimiehenä 27-vuotias senegalilainen laitahyökkääjä Yoro Ly.

— — —

Ilveksen historia
Pasi Rautiaisen tunnelmointia.

ratina5

SAAPUMINEN
Suosittelemme saapumaan Ratinan Stadionille Laukonsiltaa pitkin ja käyttämään Laukonsillan puoleista sisäänkäyntiä. Toinen sisäänkäynti tapahtumaan sijaitsee Ratinan Rantatiellä stadionin Ratinan kauppakeskuksen puoleisessa päädyssä. Lipunmyynti on Laukonsillan puoleisessa sisäänpäädyssä.

VIP-asiakkaita, kutsuvieraita ja median edustajia pyydämme saapumaan Laukonsillan puoleiselle sisäänkäynnille, missä sijaitsee passipiste. VIP-liput vaihdetaan passipisteellä passiin ja rannekkeeseen.

Ratinan rantatie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä Suvantokadun ja Ratinankujan risteyksen kohdalta. Koskikeskuksen parkkihalliin pääsee ajamaan normaalisti.

PARKKIPAIKAT
Ratinan Stadionilla ei ole yleisölle pysäköintipaikkoja. Suosittelemme jättämään auton Tampereen keskusta-alueelle ja saapumaan Stadionille jalkaisin Laukonsiltaa pitkin.

LIPUT JA PASSIT
Vip-liput vaihdetaan passipisteellä passiin ja rannekkeeseen. Katsomoliput luetaan portilla ja niillä pääsee tapahtumaan sisälle vain kerran. Passipiste sijaitsee Laukonsillan puoleisella sisäänkäynnillä. Lippuja on mahdollisuus ostaa myös portilta. Portilta lippua tavoitellessasi voit maksaa käteisellä tai yleisimmillä maksukortteilla.

Kulttuuriseteleillä ei voi maksaa ostoksia portilla. Suosittelemme varaamaan käteistä rahaa mukaan, niin ostokset sujuvat huomattavasti nopeammin kaikilta. Kaikki liput tarkistetaan portilla elektronisesti. Rikkoutuneita tai kadonneita lippuja ei korvata.

ANNISKELUALUEET
Kaikki anniskelualueet ovat K-18. Suosittelemme varaamaan sopivasti käteistä ostoksia varten, jolloin palvelu nopeutuu entisestään ja kaikilla on taas mukavampaa. Omien alkoholijuomien tuominen tapahtuma-alueelle on kiellettyä.

LÖYTÖTAVARAT
Löytötavaroita voi tiedustella tapahtuma aikana fanituotepisteistä. Tapahtuman jälkeisenä maanantaina toimitamme löytötavarat poliisille.

ratina3

ratina4

Lue myös