Ennakko: Ilves hirmuvireisen VPS:n vieraaksi

Viime kaudella VPS:n verkkoja heiluttanut Emile Paul Tendeng pyrkii jälleen pyssyttämään vaasalaiset kumoon

Reilu viidennes Veikkausliiga-kaudesta on pelattuna. Ilves on kovan paikan edessä keskiviikkoiltana, kun joukkue matkustaa Vaasan Palloseuran vieraaksi.

Viime kaudella joukkueet voittivat toisensa kerran kotonaan; Ilves 1-0 ja VPS 2-0. Viimeisin kolmesta kohtaamisesta päättyi syyskuussa maalittomaan tasapeliin.

Raita huimassa vireessä

Tänä vuonna VPS on heikon alun jälkeen piristynyt ja majailee jo sarjakakkosena. Vaasalaiset porskuttavat kolmen ottelun voittoputkessa. Analyyttinen päävalmentaja Petri Vuorinen on löytänyt variaatioita pallonhallinnasta tunnetun pelitapansa ympärille.

Viime perjantaina kaatui JJK vieraissa lukemin 1-4. Maaleista vastasivat jamaikalaiset hyökkääjät Andre Clennon sekä hattutempun viimeistellyt Steven Morrissey.

Tehokkaan maalintekijäkaksikon lisäksi kannattaa seurata nuoruuden innolla sähisevää laitalinkkiä Joonas Vahteraa. Keskikentän keskustassa Sebastian Strandvall on polvivaivansa selätettyään liigan parhaimmistoa. Kokeneet Ville Koskimaa ja Veli Lampi tilkitsevät puolustusta.

Siipirikkoinen vierasjoukkue hakee ehjää suoritusta

Ilveksen kausi alkoi mallikkaasti, mutta viime aikoina kuntopuntari on kääntynyt laskuun. Perjantaina FC Inter vei Tammelasta kolme pistettä mennessään 0-2-lukemin. Samassa ottelussa kolhiintuneen Marco Matronen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa.

Sitkeää kantapäävaivaa viime viikot parannellut laitahyökkääjä Eero Tamminen on palannut harjoitusvahvuuteen, mutta hänen pelikuntonsa on vielä kysymysmerkki. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella sivussa.

Erilaiset loukkaantumiset ovat tänä vuonna kiusanneet, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss pysyy tyynenä.

 – En ole huolestunut loukkaantumisista, ne kuuluvat tähän lajiin. Vammat eivät ole vieläkään johtuneet harjoittelusta, eli kukaan ei ole hölmöillyt. Niitä vain tulee joskus, Wiss tietää omaltakin peliuraltaan.

Virheistä opitaan ja vastustajaa kunnioitetaan

 – Mietimme lauantaina pitkään omaa pelaamistamme. Jokainen sai kertoa tuntojaan ja hyvin pojat olivat sisäistäneet yhteiset kehityskohteet. Otteiden paraneminen alkaa siitä, että liikutamme palloa nopeammin ja huolellisemmin. Pallottomana tarvitsemme aggressiivisuutta, Wiss kertoo.

Vaasalaisten vahvuudet ovat tiedossa. Sarjasijoitus kärkipäässä ei ole tullut sattumalta.

 – Hyvä pelisuunnitelma. Heidän runkomiehistönsä on pysynyt aika lailla samana ja pelaajat ehjinä. Morrissey on ollut aivan liekeissä ja Clennoninkin varmaan vielä parantaa otteitaan, joten siinä on kyllä vaarallinen kaksikko.

 – VPS:llä on ollut selkeitä valintoja arvomaailman suhteen ja ne ovat onnistuneet hyvin. Joukkueella on oma tyylinsä ja sitä kautta vahva kotietu uudella stadionillaan.

Keskiviikon taktiikka alkaa jo hahmottua fläppitaululle.

 – Peräänkuulutan hyvää prässipeliä ja vastavuoroisesti oikea-aikaista vetäytymistä. Vepsua vastaan pitää olla tarkkana, että meillä on oikeat alueet miehitettynä, Wiss vihjaa.


VPS – Ilves
Ke 24.5. klo 18.30
Elisa Stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

Tunnusta väriä!

Ilveksen kannattajaryhmä Itäpääty järjestää tällä viikolla kaksi vieraspelireissua, keskiviikkona VPS ja lauantaina JJK. Lähde mukaan kannustamaan keltavihreää!

Mikäli et pääse paikan päälle, niin matsin näkee suorana myös Feel Vegasin livestudiossa, IS Extrassa ja RuutuPlussassa

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös