Otteluennakko: Ilves vs. TPS


Vuosituhannen ensimmäinen liigakohtaaminen

Ilves ja Turun Palloseura kohtasivat virallisessa jalkapallo-ottelussa viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Suomen Cupin ottelu päättyi kesäkuussa 2010 Paraisten kentällä turkulaisten 2-1 -voittoon. Kotijoukkueen osumista vastasivat Jonatan Johansson ja Babatunde Wusu. Ilveksen ainokaisen viimeisteli Janne Salli. Liigapelien osalta pitää mennä yli 20 vuotta taaksepäin aina vuoteen 1996 asti, jolloin TPS voitti 1-0 Ilves-ikoni Kimmo Kuulan omalla maalilla.

Paljon on ehtinyt vettä virrata Tammerkoskessa ja Aurajoessa. Pelaajat ja sarjatasot ovat vaihtuneet, mutta lauantaina perinteikkäät seurat Ilves ja TPS iskevät jälleen yhteen Veikkausliigassa. Tammelan stadionilla kotijoukkue toivoo hankkivansa uusia mieluisampia muistoja historiankirjoihin.

Liigavauhti vaatii totuttelua

Päävalmentaja Mika Laurikaisen miehistö koostuu pitkälti samoista kotimaisista pelaajista, jotka edustivat seuraa jo viime kaudella Ykkösessä. Lisämausteensa tuo paljon peliaikaa saanut kanadalaiskaksikko Jonathan Viscosi maalinsuulla ja Ben McKendry keskikentällä. Pitkän uran mustavalkoisissa tehnyt 32-vuotias hyökkääjä Mika Ääritalo on kolmella maalillaan joukkueen paras maalintekijä. 18-vuotias lupaava keskikenttäpelaaja Onni Valakari on pelaamassa läpimurtokauttaan liigassa.

Viime tiistaina molemmat sarjanousijat TPS ja FC Honka kohtasivat Turussa. Ottelu päättyi maalittomana. TPS jatkaa sarjan toiseksi viimeisenä. Yhdeksästä ottelusta on irronnut vain yksi voitto, joten Palloseuralla riittää työnsarkaa noustakseen taulukossa ylöspäin.

Ilves löysi maalijyvän

Ilves puolestaan selätti tiistain kierroksella PS Kemin. Sauvosaaressa pelattu ottelu päättyi vierasjoukkueen 2-0-voittoon Marius Noubissin ja Lauri Ala-Myllymäen maaleilla. Etenkin jälkimmäinen maali oli Iiro Järvisen ansiokkaan esityön ansiosta yksi kauden komeimmista. Puolustuskin toimii ja Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana nyt kaksi kertaa peräkkäin. Sarjasijoitus on kymmenen ottelun jälkeen viides.

TPS:n kautta täksi kaudeksi Ilvekseen saapunut Ilari Mettälä on ollut koko kauden sivussa reisivamman takia. Mettälän lisäksi Baba Mensah ja Gomo Onduku ovat toipilaslistalla. Muilta osin joukkueen vireystila on hyvä. Sääennusteet lupaavat lauantaille aurinkoisia hellelukemia, joten kaikki ainekset loistavalle jalkapallotapahtumalle ovat kasassa.

 – Kun katson TPS:n rosteria, niin se on täynnä minulle entuudestaan tuttuja junnumaajoukkuepelaajia. Valmentaja Mika Laurikainen on hyvä ystäväni ja hän on lisäksi ollut pomonani Palloliitossa. Voin siis sanoa ymmärtäväni Tepsin pelifilosofian hyvin ja tiedän millaista pelaajaa sieltä on tulossa vastaan, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

Lue lisää kommentteja: Wiss, Kallio ja Rannankari ennakoivat TPS-ottelua »Ilves – TPS 
la 26.5. klo 15.00  Tammelan Stadion (Kalevan puistotie 21)

Hyödyllisiä linkkejä:

Osta liput ennakkoon sähköpostiisi Lipunmyynnistä »

Ennen ottelua edustusjoukkueen pelaajia on tavattavissa uuden Ilves-Kaupan avajaisissa »

Stadionilla futiskansaa viihdyttää musisoinnillaan livebändi Suomi Rock Duo »

Lataa uusi Ilveksen mobiilisovellus pelipäiväetuineen »


Otteluisäntänä Pihlajalinna »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös