Ennakko: Ilves isännöi seinäjokisia

Voittotilinsä viikko sitten avannut Ilves pelaa kauden toisen kotiottelunsa Ratinan viheriöllä. Vastaan asettuu nimivahva SJK, jonka kone on toistaiseksi yskähdellyt. 

 

Yhteinen historia

Ilves oli vuosia piikkinä SJK:n lihassa, mutta viime kaudella voimasuhteet kääntyivät. Seinäjokiset veivät nimiinsä kaikki kolme kohtaamista Veikkausliigassa. Viimeisimmässä ottelussa ratkottiin Mestaruussarjan sijoituksia lokakuun räntäsateessa. SJK:ta vielä tuolloin edustanut Tuco paukutti kaksi häkkiä kissapedon verkkoon. Denys Oliinyk ja Matias Vainionpää täydensivät 4–0-johtoaseman. Kaksi kavennusosumaa syntyivät lisäajalla, kun Joona Veteli pommitti komean vapaapotkun rangaistusalueen kaarelta yläpömpeliin, ja vain 19-vuotias Ilves-kasvatti Oiva Jukkola ohjasi keskityksen sisään ja teki liigauransa ensimmäisen täysosuman.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
22/10/21  SJK 4 – 2 Ilves
16/07/21  Ilves 0 – 1 SJK
14/06/21  SJK 1 – 0 Ilves
22/10/20  SJK 1 – 3 Ilves
15/08/20  Ilves 0 – 0 SJK

 

Kevät 2022

Seinäjoella kevät ei ole koittanut niin aurinkoisesti, kuin olisi toivottu. Avausottelussaan HIFK:ta vastaan mustapaidat onnistuivat vielä kairaamaan 2–1-voiton kahdella loppuminuuttien maalilla. Sen jälkeen kyyti onkin ollut kylmää, toki vastustajajoukkueet ovat olleet kovia. Tappiot HJK:ta, KuPS:aa ja FC Honkaa vastaan tulivat maalierolla 1–8. 

Nimekkäitä pelimiehiä joukkueesta kyllä löytyy. Chileläiskaksikko Josépablo MonrealDiego Rojas omaa pitkän kokemuksen kotimaansa pääsarjasta. Matej Hrádecký ja Mehmet Hetemaj edustavat tuttuja Suomi-futiksen sukuhaaroja. Debyyttikauttaan SJK:ssa valmentava Joaquín Gómez on tuulisella paikalla.

Aivan ihanteellisesti ei ole kausi lähtenyt Ilvekselläkään käyntiin. Tappiot Hakaa ja KuPS:aa vastaan vetivät mielet synkiksi, mutta nyt kuntokäyrä on jälleen ylöspäin. 2–2-tasapeli AC Oulua vastaan avasi pistetilin, ja viimeisimmässä koitoksessa VPS jäi tyhjin käsin, kun Ratinan tulostaululle jäi 3–2-lukemat.

Keltavihreiden voimahahmoja ovat olleet esimerkiksi Petteri Pennanen, Kai Meriluoto ja Tuomas Ollila. Miehet ovat pelanneet kaikissa neljässä ottelussa pirteästi, ja kaikilla on kaksi maalia kasassa. Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella SJK:ssa voittaneella Tucolla on maalitili tältä vuodelta vielä avaamatta, mutta mikäs olisi parempi paikka siihen, kuin nyt perjantaina.

 

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio tietää, että SJK:lla on viime aikojen näyttöjään kovempi potentiaali. Maalinteko on ollut seinäjokisille hankalaa, mutta ruudin kuivuttua isoja tykkejä löytyy hyökkäyksestä.

SJK:sta löytyy laatua monelle pelipaikalle. He eivät ole saaneet hyviä tuloksia viime peleistä, joten varmasti sieltä tulee ärsytetty porukka vastaan, Kallio kuvailee.

Toivottavasti heillä olisi maalien tekemisessä hankaluuksia myös meitä vastaan. Se on ollut juuri meidän kompastuskivemme, että puolustus ei ole pitänyt. Liian helppoja maaleja on mennyt meille omiin. Siihen halutaan muutos pikimmiten.

Terveystilanne joukkueessa on hyvällä mallilla, vaikka poissaolojakin on. Ilari Mettälän ja Yusif Moussan lisäksi Jorn Vancamp on toipilaana.

Yusif on tervehtymässä. Jorn reväytti hieman jalkaansa, sitä vammaa vielä tutkaillaan. Perjantai tulee heille todennäköisesti liian aikaisin, Kallio valottaa.

Ilves harjoittelee pääosin Kaupissa, mutta viimeistelytreenit päästiin vetämään Ratinan stadionilla perjantaina. Pelialustaan suhtautumisessa näkyy sukupolvikuilu.

Pelaajilta tullut viesti on, että luonnonnurmi tuntui ensimmäisessä pelissä raskaalta. Toivomme pääsevämme mahdollisimman pian harjoittelemaan samalle alustalle, jolla myös pelataan. Kunhan taas totumme oikeaan nurmikenttään, niin Ratinasta voi tulla meille kilpailuetu.

Ainakin kokeneemmat pelaajamme vielä suosivat luonnonnurmea. Näin sen vain pikkuhiljaa tulee käymään, että tekonurmet valtaavat alaa. Siihen on nuorempi sukupolvi jo tottunut, Kallio pohtii.

 

Pitkään Suomen kenttiä kiertänyt Tuco tulee olemaan merkattu mies vanhaa seuraansa vastaan perjantaina.

Ilves vs. SJK  pe 29.4. klo 18.00 Ratina

PÄÄSYLIPUT »

Lue myös