Otteluennakko: Ilves vs. SJK

Kauden 2018 ensimmäinen Tampereen kotipeli on viimein täällä! Sunnuntaina vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho, jolta ei nimekkäitä pelimiehiä puutu. Pelipaikkana toimii Ratinan Stadion.

Ilves on vanha ja tuttu nimi Suomen pääsarjafutiksessa, mutta 2010-luvulla Ilves ja SJK ovat kulkeneet lähes käsi kädessä sarjatasolta toiselle. Kakkosesta alkaneet kohtaamiset ovat jatkuneet Veikkausliigaan asti, jossa joukkueet pelasivat ensi kertaa vastakkain toukokuussa 2015. Siitä lähtien keskinäisiä liigaotteluita on kertynyt yhdeksän, joista Ilves on voittanut neljä ja SJK kolme.

Viime kaudella Ilves anasti kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta täyden pistepotin. Huhtikuussa irtosi 2-1-vierasvoitto, ja juhannuksen alla juhlittiin 1-0-lukemia Tammelassa. Kolmas ja samalla joukkueiden viimeisin kohtaaminen päättyi syyskuussa maalittomaan tasapeliin Seinäjoella.

SJK hakee jatkuvuutta

Viime kalenterivuoden aikana SJK:n päävastuuta valmennuksesta kantoi kaikkiaan viisi eri miestä. Viimeisin heistä, Tommi Kautonen, otti pestin vastaan lokakuussa. Hänen johdollaan joukkueen kausi 2018 on alkanut ailahtelevasti, mutta vuodesta odotetaan aiempaa tasaisempaa kyytiä vielä huipulle asti.

Kerho on pelannut neljä liigaottelua ansaiten kuusi sarjapistettä. Kotikentällä tuli 0-1-tappiot niin PS Kemiä kuin HJK:ta vastaan. 2-0-voitot puolestaan irtosivat TPS:stä ja FC Hongasta. Viimeisimmässä Matti Klinga heilutti verkkoja kahdesti, kun espoolaiset kaatuivat Seinäjoella.

Sunnuntain kamppailussa kaksi sangen tuttua nimeä palaavat entiseen kotikaupunkiinsa Tampereelle. Ilveksessä suomalaisyleisön tietoisuuteen nousseet Emile Paul Tendeng (Vuoden liigapelaaja 2016) ja Reuben Ayarna (IS-tähtipörssin voittaja 2017) kantavat nykyään SJK:n mustaa univormua.

Ilves liikkuu nuoruuden innolla

Kolmatta kauttaan Ilvestä luotsaava Jarkko Wiss on rakentanut joukkueen runkoa nuoriin kotimaisiin pelaajiin luottaen. Omista kasvateista esimerkiksi Tatu Miettunen ja Diogo Tomas luutivat vakuuttavasti toppareina, Lauri Ala-Myllymäki operoi keskikentän keskustassa ja Santeri Haarala tuo juoksuvoimaa hyökkäyksiin. Ulkomaisista vahvistuksista etenkin kamerunilaishyökkääjä Marius Noubissi ja senegalilainen keskikentän työmyyrä Issa Thiaw ovat esiintyneet edukseen.

Ilveksellä on neljän kierroksen jälkeen kasassa yhtä monta pistettä. HJK ja FC Lahti pääsivät kotikentällään kaatamaan tupsukorvat maalein 3-1 ja 2-0. KuPS kuitenkin voitettiin hienosti 2-1, ja viime torstaina VPS:n vieraana matkaan tarttui 1-1-tasapeli. Vaasassa Ilveksen loppuhetkien tasoitusmaalista vastasi ”teiniosasto”; 19-vuotias Eero Hyökyvirta syötti ja 18-vuotias Niklas Jokelainen viimeisteli.

Toipilaslistalta löytyvät pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä. 17-vuotias laitahyökkääjä Jusif Ali pelaa lauantaina yhteistyöseura JJK Jyväskylän mukana Ykkösen avausottelun. Muita varmoja poissaolijoita ennen lauantain viimeistelyharjoituksia ei ole tiedossa.

Tuttuja askelmerkkejä

Tamperelaisvalmentajat Jarkko Wiss ja Toni Kallio tietävät, että kolmen vuoden takainen Veikkausliigan mestari haluaa takaisin kultakantaan. Omalta joukkueeltaan he toivovat viime pelin loppuhetkillä saadun itseluottamuksen näkyvän kentällä myös sunnuntaina.

– Tässä vaiheessa korostuu kaksi asiaa. Ensinnäkin harjoittelu on tasapainoilua pelaajien kuormituksen kanssa. Toinen seikka on se, että SJK-pelissä siirrymme luonnonnurmelle. Pehmeälle alustalle siirtyminen tuo rasitusta, Kallio tietää.

– SJK:ta on kovasti povattu sarjan kärkipäähän. Heidän puheensakin antaa ymmärtää, että kasassa on kova jengi ja tavoitteet ovat korkealla. Alkukaudesta mittasuhteet ovat aika tasaväkisiä vielä, mutta kyllä he ennakkosuosikkeja ovat sunnuntaina. Kuvaavaa on myös, että meiltä lähteneet pari pelaajaa ovat nyt heidän kantavia voimia, Wiss pohtii Tampereelle saapuvaa vastustajaa ja lisää:

 – Me koetamme jatkaa siitä, mihin Vaasassa jäimme. Itseluottamus pallollisena, eteenpäin puolustaminen ja hyvä liike korostuvat. Niiden avulla meillä on mahdollisuus haastaa myös SJK. Totta kai poikkeavaa aiempaan verrattuna on se, että nyt pelataan ensi kertaa Tampereella ja niin sanotulla luonnonnurmella. Mielenkiintoinen matsi.

Lue lisää kommentteja: Ilveksen valmentajat koolla »

Ilves – SJK  su 29.4. klo 17.00 Ratinan Stadion (Ratinan Rantatie 1)  Lipunmyynti »


Otteluisäntänä:
OmaSP – Lähellä ja läsnä


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


Veikkausliiga alkoi 7.4. ja sen kunniaksi tarjoamme 2kk Ruutu+ puoleen hintaan 9,95€ – Tilaa nyt ja samalla tuet omaa seuraasi!
Kaikki Veikkausliigan ottelut suorina Ruutu+:ssa.
Toimintaohjeet:

  1. Mene osoitteeseen https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja anna koodi: ILVES2018
  2. Tilaa tuote ohjeiden mukaan, tarvittaessa luo uusi tili tai kirjaudu olemassa olevilla tunnuksilla sisään Ruutuun

Lue myös