Ennakko: Ilves haluaa SJK:sta revanssin

Perjantai-iltana on jälleen loistava tilaisuus nauttia jalkapallosta paikan päällä. Ilves isännöi Ratinassa nimivahvaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Joukkueet ovat tasapisteissä sarjan keskikastissa, joten marginaalit ovat ennakkoasetelmissa sangen pienet.

 

Ilves oli SJK:ta vastaan tappioton peräjälkeen lähes viisi vuotta, kunnes kesäkuun puolivälissä putki katkesi. Tasaisen ottelun ainokainen nähtiin 78. minuutilla, kun brassipakki Murilo keskitti vasemmalta laidalta ja kolumbialaistoppari Cristian Valencia nousi taka-alueelta korkeimmalle. Voimakas korkea pusku upposi rysään ja pisteet jäivät Seinäjoelle.

Viisi viimeisintä liigamatsia:
14/06/21  SJK 1 – 0 Ilves
22/10/20  SJK 1 – 3 Ilves
15/08/20  Ilves 0 – 0 SJK
07/07/19  Ilves 3 – 0 SJK
22/04/19  SJK 0 – 1 Ilves

Nyt heinäkuussa on Ilveksen vuoro toimia isäntänä. Ennakkoasetelmat ovat todella tasaväkiset. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi, SJK:n maalieron ollessa kahdella parempi. Molempien tulossarake näyttää 11 ottelun jälkeen sarjaa 5-2-4. Veikkausliigan runkosarja on samalla saavuttanut puolivälin.

 

Pirkanmaan herra

Ilveksen viimeisin koitos käytiin Ratinassa, kun Valkeakosken Haka saapui kylään. Pirkanmaan derbynä tunnettu taisto kääntyi jälleen tamperelaisten eduksi, kun Eetu Mömmö näytti viimeistelykykynsä. Kapteeni Tatu Miettunen antoi alhaalta pystysyötön keskikentälle, jossa Mömmö kääntyi ennakkoluulottomasti ympäri ja tikkasi keskikaistaa ylös. Voimakas kuti noin 20 metristä upposi tarkasti tolpan juureen. Rasmus Leislahti piti kolmannen nollapelinsä tupsukorvissa.

Kissapedon riveistä Joona Veteli ja Eetu Vertainen ovat tähän mennessä käyneet kentällä kaikissa otteluissa. Ainakin jälkimmäinen joutuu ensimmäistä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle, sillä Vertainen satutti reittään viime ottelussa Hakaa vastaan. Vamma on kuitenkin pelättyä lievempi, joten neljän maalin mies palannee pelikuntoon vielä heinäkuun puolella. Pieniä kolhuja lukuunottamatta muu kissalauma on ehjänä.

 

Kansainvälisiä tuulia lakeuksilla

SJK puolestaan otti kuokkaan FC Lahden vieraana kaksi viikkoa sitten. Kauden kolmannen maalinsa iskenyt englantilaishyökkääjä Jake Jarvis aloitti verkkojen heiluttelun vieraiden iloksi. Lahtelaiset kuitenkin kirivät rinnalle ja ohi juuri ennen täyttä aikaa. Lopputulos 2–1 jätti Kerholle happaman maun suuhun, ja päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoikin ottelua Ilkka-Pohjalaiselle: ”Tappiota on vaikea niellä. Tuntuu, että lahjoitimme voiton lahtelaisille.”

SJK:n nimivahvasta ryhmästä tähän mennessä joka ottelussa peliminuutteja kellottaneet pelaajat ovat maalivahti Jesse Öst, uusiseelantilaispuolustaja Nikko Boxall sekä Jake Jervis. Hyökkäyksessä kaksinkamppailuvoimaa edustaa myös Ilvestä kaudella 2017 menestyksekkäästi edustanut kamerunilaishyökkääjä Tuco. Keskikentällä usein näyttäviä otteita esittävät ukrainalainen Denys Oliinyk ja argentiinalainen Emmanuel Ledesma.

 

Koutsien kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wissille jäi viimeisimmästä Seinäjoen reissusta hampaankoloon.

Mielestäni aloitimme siellä hyvin ja veimme peliä. Hallintavaiheessa olisi vain pitänyt saada jotain aikaiseksi, maalit jäivät uupumaan. Toisella jaksolla omat syöttövirheemme ja SJK:n parantaminen käänsivät painopisteen. Boksin edusta ja kaksinkamppailut ratkaisivat, Wiss kertaa.

SJK:n monet ottelut ovat ratkenneet vasta aivan viimeisillä minuuteilla, kuten viimeisimmässä ottelussa Lahtea vastaan. Ratinan helteisessä illassa onkin luvassa täysi iltapuhde.

Vastassa on paljon kokemusta ja vahvan itseluottamuksen omaavia pelaajia. SJK:lla on pallollista osaamista, mutta myös fyysistä vääntämistä on varmasti luvassa. Pelien loppuhetkillä on usein sattunut ja tapahtunut. Myös Lahdessa heillä oli vahva momentum, mutta pienet erot käänsivät sen.

Etenkin kotikentällä Ratinassa olemme olleet oikein hyviäkin tänä vuonna. Hakaa vastaan oli pelillisesti nihkeää, mutta kolme pistettä oli tärkein anti. Luonnonnurmesta tuskin kuitenkaan saamme kilpailuetua, kyllähän erilaisia harjoituspaikkoja löytyy Seinäjoeltakin, Wiss pohtii.

Heinäkuun siirtoikkunassa hyökkääjä Ilari Mettälä siirtyi lainalle Turun Palloseuraan, ja maalivahti Matias Riikonen puolestaan palasi lainapestiltään FC Kööpenhaminasta.

Voi olla, että tässä ikkunassa tulee vielä pelaajaliikennettä. Maalivahtitilanne on siitä meille hyvä, että kilpailu varmasti kiristyy. Kaikille peliajan löytäminen onkin oma haasteensa, mutta sitä ratkoo myös Mikko, Wiss vihjaa maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin suuntaan.

Kaikki kolme (Rasmus Leislahti, Matias Riikonen ja Eetu Huuhtanen) ovat nuoria, joten kyllähän se pelaamaan pääseminen on kehittymisen kannalta tärkeää. Aika näyttää kuinka siinä onnistumme. Se on hyvä, että he ovat jo pelanneet tällä tasolla ja ovat valmiita kentälle liigapelissä ilman suurta valmistelua, Kavén mainitsee.

 

Tämän otteluennakon tarjosi https://www.kodin1.com

Ratinan tunnelmaa heinäkuussa. (kuva: Jimi Soinila)Ilves vs. SJK  
pe 16.7. klo 18.30 Ratina

Porteilla ei myydä pääsylippuja. Hanki pääsyliput TÄSTÄ: lippu.fi »

 

Lue myös