Ennakko: Ilves – RoPS perjantaina Tammelassa

03

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta täyden kierroksen voimin perjantaina. Tammelan stadionilla pelataan mitalikamppailun kannalta erittäin jännittävä ottelu, missä Ilves saa vastaansa Rovaniemen Palloseuran.

Tämä on samalla Veikkausliigan Respect-ottelu, jossa kunnioitetaan Ilveksen laajamittaista Kunnossa Kaiken Ikää -toimintaa. Otteluun on kutsuttu kunniavieraiksi kaikki Ilveksen KKI-pelaajat. Lisäksi ennen ottelua juhlitaan erillisessä tilaisuudessa Ilves KKI-70 ja Ilves KKI-45 Suomen mestaruuksia. 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Kesäkuun puolivälissä Rovaniemellä RoPS voitti tasaisen matsin numeroin 1-0 (1-0) loistavaa kautta pelaavan Robert Taylorin ylänurkkamaalilla. Reilut kaksi viikkoa sitten Tammelassa joukkueet pelasivat puolestaa tasapelin numeroin 1-1 (1-1). Ilveksen ainokaisen teki huippukautta pelaava Mikael Soisalo

Alla ottelukooste edellisestä kohtaamisesta Tammelasta. 
Ilves – RoPS pe 9.9. klo 18:30 Tammelan stadion.

Portit ja palvelut auki klo 17:30. 
Facebook-tapahtuma TÄSSÄ.
Veikkauskortilla kaksi yhden hinnalla Tammelaan. Lue lisää TÄSTÄ.
Otteluisäntänä Liikuntakeskus Fressi. Lue lisää TÄSTÄ.

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä TÄSTÄ
Ilveksen toimisto, Rieväkatu 12 (arkisin klo 09-16). 
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1. 
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35. 

— —

Juha Malisen luotsaama RoPS on pelannut tällä kaudella 24 ottelua, joista se on voittanut 11, pelannut seitsemän kertaa tasan ja hävinnyt kuusi kertaa. Joukkue on sarjakolmosena ja kasassa on yhteensä 40 pistettä. Ennen maajoukkuetauokoa RoPS voitti kotonaan FC Lahden numeroin 3-0 (3-0). 

”Nyt on liigan loppusuora alkanut ja kolmatta kertaa kohtaamme perjantaina Ilveksen. Ilves on kotikentällään todella vaikea vastus, jolla on tilastot puolellaan. Ilves on ollut tähän saakka liigassa kauden positiivisin yllättäjä, jota vastaan ei varmasti helppoa ottelua ole luvassa” kommentoi Malinen RoPS:n nettisivuilla.

Rovaniemeläisillä on tälläkin kaudella kova joukkue. Puolustusta johtaa gambialaistoppari Abdou Jammeh ja laitapelaajat Juha Pirinen sekä Janne Saksela ovat Veikkausliigan eliittiä. Keskikentällä joukkueella ovat kokenut kapteeni Antti Okkonen, läpimurtokauttaan pelaava Taylor sekä Mika Mäkitalo. Hyökkäyksessä uusi virolaishankinta Albert Prosa on ollut vaarallinen. 

RoPS hankki maajoukkuetauon aikana 30-vuotiaan espanjalaisen keskikenttäpelaaja José Pedrosa Galánin ja hän tehnee debyyttinsä sinipaidoissa perjantaina Tammelassa.

Ilves perjantaina

Ilves on pelannut tällä kaudella 24 ottelua, joista se on voittanut 11, pelannut neljästä tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Joukkue on sarjakutosena ja kasassa on yhteensä 37 pistettä eli ainoastaan kolme pistettä vähemmän kuin RoPS:lla. Ennen maajoukkuetaukoa Ilves haki vierasvoiton Turusta, kun FC Inter kaatui Lauri Ala-Myllymäen maalilla numeroin 0-1 (0-1).

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella pitkäaikaispotilaat Eero Korte ja Mika Lahtinen. 16-vuotias puolustajalupaus Martti Haukioja on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja 16-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen harjoittelee vielä Ilveksessä, mutta ei ole enää kokoonpanossa, vaan hän lähtee muutaman viikon päästä Newcastle Unitediin. Lisäksi parin pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki.

”Perjantaina on paljolti kiinni siitä, että kuinka nopeasti pojat löytävät sen pelitempon ja -vireen ansaitun tauon jälkeen. Viime viikolla huilattiin ja tällä viikolla meno harjoituksissa on näyttänyt hyvältä.”

”Sellaisella ajatuksella lähdetään, että kaikki peliin! Vielä on yhdeksän peliä jäljellä ja on mahtavaa olla sellaisessa tilanteessa, missä meillä on vain voitettavaa. Olemme oikeassa päässä sarjataulukkoa ja tavoitteena on pistää kaikki likoon. Tämä on mukava ja positiivinen haaste koko ryhmälle” kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

— — 

Pelaamalla Veikkauksen kohteita Ilveksen nettisivujen kautta tuet samalla Ilveksen junioritoimintaa. Pelaamaan pääset –> ilvesedustus.fi/veikkaus 

— —

Ilves-RoPS-ottelussa Ilves-kaulahuivit PUOLEEN HINTAAN! Normaalihinta 20 euroa, mutta perjantaina Tammelan stadionin fanimyyntipisteellä huivi irtoaa kympillä. Tehdään Tammelasta keltavihreä! 

D4N1733

Palvelukartta

30

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...