Ennakko: Ilves – RoPS keskiviikkona Pirkkahallissa

rops3

Ilves pelaa seuraavan ottelunsa Liigacupissa heti keskiviikkona, kun Pirkkahalliin vastustajaksi saapuu RoPS.

Ilves – RoPS ke 10.2. klo 18:00 Pirkkahalli, Tampere.
Liput: 10€ / 8€ / 5€. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Plus- ja VIP-kausikortin jo tilanneille on nimilista pääsylippupisteellä.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.

Ilves ja RoPS pelaavat molemmat kolmannen Liigacup-ottelunsa. Ilves pelasi reilu viikko sitten Kemissä, missä isäntäjoukkue PS Kemi oli parempi numeroin 3-1 (1-1). Ilveksen ainokaisesta vastasi Lada Lahtinen. Viime lauantaina Pirkkahallissa pelatussa ottelussa VPS haki Ilveksen vieraana niukan voiton numeroin 0-1 (0-1).

”Lauantain kotipeli oli kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso oli ehkä vähän Vepsun pallonhallintaa, jonka jälkeen muutimme selkeästi omaa ajastustamme ja aloimme prässätä kovempaa ja liikutimme palloa. Toinen jakso oli täysin meidän. Vepsu puolusti hyvin joukkueena ja murtautuminen oli meillä vaikeaa. Kuitenkin talvella mieluummin häviää tällä tavalla kuin vain selviytyisi peleistä. Pelissämme on edelleen hyvää ja huonoa. Keskiviikkona jatketaan Pirkkahallissa ja silloin metsästetään jälleen pisteitä. Se on hyvä, että pelejä tulee tiiviisti, sillä niin niitä tulee kesälläkin. Voimme vähän tehdä rotaatiota ja samalla katsoa, miten pelaajat palautuvat.” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss VPS-ottelun jälkeen.

RoPS puolestaan pelasi ensin VPS:n kanssa maalittoman tasurin ja sitten viime perjantaina KuPS kaatui numeroin 2-0 (1-0). Rovaniemeläisten maalintekijöinä olivat Shane Malcolm sekä Aapo Heikkilä. Molemmat ottelut pelattiin Oulussa.

”Ajoittain nähtiin jämäkkää puolustamista, ajoittain hyviä kombinaatioita, mutta kyllä meidän pelimme on vielä valovuosien päässä siitä mitä sen pitäisi olla. Tämän pelin tulos ei saa sokaista luulemaan muuta. Meillä oli kentällä neljä viime kauden pelaajaa ja sitten uusia pelaajia ja testimiehiä – se tuo joukkuepeliin melkoisesti haastetta. Hyvä myös muistaa että KuPS hallitsi ottelua välillä selvästi.” kommentoi RoPS-päävalmentaja Juha Malinen KuPS-ottelun jälkeen.

Kohti keskiviikkoa

Ilves ja RoPS kohtasivat viime kaudella kolme kertaa Veikkausliigassa ja rovaniemeläisnippu oli haastava vastus. Toukokuussa Tammelassa RoPS oli parempi numeroin 0-1, kesäkuussa RoPS otti 4-1-kotivoiton ja elokuussa pelattiin Rovaniemellä maaliton tasuri.

RoPS saavutti viime kaudella Veikkausliigassa upeasti hopeaa ja kova joukkue on jalkeilla tälläkin kaudella. Veikkausliigan hallitseva maalikunkku Aleksandr Kokko ja äskettäin Suomen maajoukkueessa debytoinut Janne Saksela jatkavat joukkueessa. Erittäin vahvan viime kauden pelanneet Juha Pirinen, Mika Mäkitalo sekä kapteeni Antti Okkonen jatkavat myös profiilipelaajina. Lisäksi joukkueessa on tällä hetkellä testipelaajia.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella keskikenttämies Eero Korte, hyökkääjä Jonne Hjelm sekä maalivahti Otto Huuhtanen. Korte tekee jo juoksuharjoitteita joukkueen mukana ja Hjelm on ollut mukana taktisissa harjoituksissa. Huuhtanen on Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirillä. Uusi puolustajahankinta Felipe Aspegren teki viime lauantaina Ilves-debyyttinsä ja lähestyy huippukuntoa. 

Kokoonpanossa nähdään jälleen myös senegalilainen Emile Paul Tendeng, joka teki sunnuntaina kaksivuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa. Tällä viikolla Ilvekseen testille saapuneen ghanalaisen Latif Mohammedin pelaaminen ratkeaa keskiviikon aikana.

Päävalmentaja Wiss odottaa laadukasta vastustajaa Pirkkahalliin.

”Saamme keskiviikkona kovan haasteen, sillä viime kaudella Veikkausliigassa hienosti hopealle sijoittunut RoPS tulee varmasti nälkäisenä Tampereelle. Me otamme haasteen vastaan ja jatkamme oman pelimme kehittämistä.”

”Olemme olleet nyt reilun kuukauden yhdessä ja haluttuja asioita näkyy treenikentällä jo tosi paljon ja peleissäkin osittain. Sarja-avaukseen on vielä kaksi kuukautta aikaa, joten ihan aikataulussa ollaan. Pari niukkaa tappiota alla ja tottakai otteluita on aina kivempi voittaa kuin hävitä, mutta luottavaisin mielin mennään eteenpäin. Usko omaan tekemiseemme on vahva.” kommentoi Wiss.

Tervetuloa keskiviikkona Pirkkahalliin!

Lue myös