Otteluennakko: Ilves vs. RoPS

Viimeisimmän RoPS-ottelun maalituulettelua

 

Maanantai-iltana Ilves kohtaa Veikkausliigan kärkijoukkue Rovaniemen Palloseuran, joka on ollut toistaiseksi kauden suurin sensaatio. Toisaalta rovaniemeläistenkään taival ei ole sujunut tappioitta, ja Ilveksen kuntokäyrä osoittaa ylöspäin.

Pohjoisesta pamahtaa

Sarjaa johtava RoPS on saalistanut 16 pistettä, vaikka eletään vasta toukokuun alkua. Joukkue voitti viisi ensimmäistä otteluaan, ja kuudennessakin piti maalinsa koskemattomana. Viime torstaina matkalle osui kuitenkin töyssy FC Honkaa vastaan. RoPS johti kotiotteluaan pitkään 1-0, mutta espoolaiset kirivät viimeisen vartin aikana rinnalle ja ohi. Loppulukemat olivat siis 1-2.

Helsinkiläislähtöinen Toni Koskela toimii päävalmentajana ensimmäistä vuottaan. Joukkue on saatu nousukiitoon nopeasti. Menestyksen takuumiehinä ovat kunnostautuneet esimerkiksi tehopisteitä kahmiva Lassi Lappalainen sekä maalinsa ennätykselliset 615 minuuttia puhtaana pitänyt Antonio Reguero. Kapteeni Antti Okkonen sekä tähtipuolustaja Taye Taiwo omaavat Suomen kenttien lisäksi vahvan kokemuksen kansainvälisiltä areenoilta. Pari kuukautta sitten joukkueeseen liittynyt ankkuripelaaja Wato Kuate on avainroolissa pelinrakennuksessa.

Kauden 2017 liigakohtaamiset:
22.4. Ilves – RoPS 0-2 [Taylor, Kaita]
26.6. RoPS – Ilves 1-0 [Matrone (om)]
10.9. Ilves – RoPS 3-2 [Tuco x3 – Roiha, Nurmela]

Ilves iskussa

Ilves on pelannut rovaniemeläisiä yhden ottelun vähemmän. Kuudesta ottelusta on kertynyt kahdeksan pistettä, jotka oikeuttavat kuudenteen sijaan sarjataulukossa. Torstaina Ilves saalisti kauden ensimmäisen nollapelin ja vierasvoiton. FC Inter kaatui Turussa Lauri Ala-Myllymäen laukoessa komeasti ottelun ainokaisen Felipe Aspegrenin syötöstä. Maalinsa koskemattomana pitänyt Mika Hilander valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

 – Viime pelissä oli hyvää etenkin puolustuspelaaminen ja sivuttain liikkuminen. Osittain voi olla tyytyväinen myös omaan boksipelaamiseen. Niitä asioita otamme mukaan RoPSia vastaan. Viime vuonna hävisimme heille rumasti Ratinassa. Olimme siinä pelissä heikkoja, joten meillä on kalavelkoja maksettavana, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

 – Pelin luonne on muuttunut alkukauden muovikentistä, sillä nyt meillä on monta matsia putkeen luonnonnurmella. Peli hieman hidastuu ja tietynlaiset mahdollisuudet prässäämiseen ja riistoihin ovat paremmat. Luulen, että koko joukkueella on itseluottamus kunnossa tuleviin haasteisiin.

Ilveksen terveystilanne on otteluruuhkan rasitukseen suhteutettuna hyvä. Kuumeen vuoksi kaksi ottelua missannut Matias Ojala on tervehtynyt. Ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä ovat varmoja poissaolijoita kokoonpanosta. Osa joukkueen nuorisokaartista hakee viikonlopun aikana pelituntumaa yhteistyöseuroissa JJK Jyväskylässä ja HJS Akatemiassa.

 – Peluutus yhteistyöseuroissamme on sujunut todella hyvin. Nuoret kaverit ovat hakeneet sieltä paljon minuutteja ja meiltä hieman pienempiä minuutteja. Sitten heillä on pelituntumaa ja he ovat valmiina, kun tarvitaan. Se on meille valmentajille työlästä sumplia peli- ja harjoitusaikataulut yhteen, mutta kyllä aivoriihi on sen arvoista. Pelaajien kehitys jatkuu koko ajan, Wiss taustoittaa.

Siira latautuneena

Kuluvalla kaudella viidessä ottelussa pelannut ja yhden maalinkin iskenyt Tuure Siira liittyi tamperelaisten riveihin AC Oulusta vuoden 2015 lopussa. Keskikentän pohjapelaaja valittiin täksi kaudeksi Ilveksen kapteenistoon. Oulussa syntynyt Siira tuntee edelleen paikallisylpeyttä, kun tulee puhe Pohjois-Suomesta.

 – Kyllähän nämä pelit rovaniemeläisiä ja kemiläisiä vastaan herättävät edelleen tunteita. Oulu on kuitenkin niin sanotusti se pohjoisen pääkaupunki. Pientä lisälatausta on mukana, se kuuluu asiaan, Siira hymyilee.

 – RoPSilla on hyvä jengi kasassa. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Heillä on ollut odotuksiin nähden todella hyvä startti kauteen. Se yllätti meikäläisenkin. Tiiviisti he ovat puolustaneet, kun ovat vain kaksi maalia päästäneet ja ovat sarjajohdossa.

 – Uskon, että meillä on vielä varaa parantaa pesiesityksiä. Helppoja maaleja ei saisi päästää. SJK- ja VPS-tasureista jäi vähän hampaankoloon, sillä niistä peleistä olisi voittokin ollut otettavissa. Tässä on palauteltu pelien välissä, joten ei muuta kuin tuoreilla jaloilla RoPSin kaatoon ja otetaan tällä kertaa kolme pistettä, Siira päättää.
Ilves – RoPS 
ma 7.5. klo 18.30

Ratinan Stadion (Ratinan rantatie 1)  Lipunmyynti »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös