Ennakko: Ilves seilaa hallitsevan mestarin vieraaksi

Aiemmassa kohtaamisessa keltapaidat vastasivat tuuletuksista

Aavan meren tuolla puolen

Ilves ja IFK Mariehamn iskevät yhteen perjantai-illan ainoassa Veikkausliiga-ottelussa. Tasaisessa sarjassa mitalitaistelu ei hellitä. Yhden ottelun enemmän pelannut IFK on sarjataulukossa neljäntenä. Ilves huohottaa niskaan viidentenä yhden pisteen takaa-ajoasemassa.

Ilves otti lauantaina arvokkaan kotivoiton KuPS:sta Tucon 1-0-maalilla. Maarianhaminalaisilla on puolestaan alla 0-0-tasapeli VPS:n vieraana. Molemmat joukkueet ovat kesän myötä löytäneet tehokkaat konstit oman maalin varjelemiseksi.

Vielä toukokuun alussa tupsukorvat pöllyttivät saarelaisia 3-0-lukemin Tampereella. Maaleista vastasivat Tatu Miettunen, Youness Rahimi ja Tuco. Hallitseva Suomen mestari ei kuitenkaan tule tyytymään voittoa vähempään kotikentällään.

Menestyksen avaintekijöinä häärivät mm. topparipari Jani LyyskiKristian Kojola. Hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka jahtaa maalikuninkuutta, kun kasassa on jo yhdeksän täysosumaa. Päävalmentaja Peter Lundbergin hankkima Robbin Sellin on osoittautunut loistavaksi vahvistukseksi keskikentälle.

Ilves on päästänyt viidessä viimeisimmässä ottelussa ainoastaan yhden maalin. Maalivahti Mika Hilander ja kuukauden tähdistökentälliseen valittu puolustaja Felipe Aspegren ovat tilkinneet alakertaa samalla, kun Tuco on paukutellut kahdeksan maalia hyökkäyksessä. Keskikentän Marco Matronelta jää Ahvenanmaan reissu väliin pelikiellon takia.

Avauskentällinen vaatii mietintämyssyä

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi joukkueen kuulumiset satamasta torstai-iltana. Vahvasta kotiedusta nauttiva IFK Mariehamn on lähettänyt monta kovaa vastustajaa tyhjin käsin paluulaivaan.

 – Totta kai matkarasitus vaikuttaa, mutta olemme oppineet tietyt reissurutiinit. Valmistavat harjoitukset ja taktiikkapalaverit ovat takana päin. Huomenna ehdimme hetken haistella saaristoilmaa ja sitten siirrytäänkin jo pelikentälle, Wiss kertoo.

Alkukautta synkentäneet loukkaantumishuolet ovat valitettavasti jälleen ajankohtaisia.

 – Viikko sitten oli vielä tunkua harjoituksissa, mutta nyt usealla pelaajalla on lihasvammoja tai muuta vaivaa. Alkukaudella rotaatiota ei pystynyt suorittaa tietyillä pelipaikoilla niin paljon, kuin olisi lepuutuksen kannalta parasta.

 – Osa pelaajista pystyisi juuri ja juuri pelata tämän pelin, mutta sitten edessä saattaisi olla taas useamman viikon huili. Nyt pitää ajatella pitkäjänteisesti. Kokoonpanoon tulee muutoksia.

Edessä on kova haaste, jonka lopputulosta on vaikea ennustaa.

 – IFK on suoraviivainen porukka, joka pystyy toimittaa pallon nopeasti vastustajan boksiin. Heillä on hyvää perustekemistä ja vankka puolustus. Tarvitsemme aggressiivisuutta otteisiimme.

 – Liiga on tasainen ja ottelut ovat tiukkoja. Parempi pallonhallinta tai hyvät peliesitykset eivät ole aina näkyneet tulostaululla. Marginaalit ovat niin pienet. Avausmaali on selkeä ja tärkeä elementti, Wiss kiteyttää.

Kumpi avaa maalihanat? Katso ottelu suorana IS Extran tai RuutuPlussan kautta!

  
IFK Mariehamn – Ilves
Pe 7.7. klo 18.30
Wiklöf Holding Arena

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös