Ennakko: Levännyt Ilves matkustaa Lahteen

Keväällä kauden avausottelu FC Lahtea vastaan oli tasaista vääntöä

16.6. FC Lahti – Ilves klo 18:30

Ilves ja FC Lahti ovat Veikkausliigan sarjataulukon keskimmäiset joukkueet, kun kolmannes kaudesta on pelattu. Tamperelaiset ovat kuudentena 16 pisteellä, ja lahtelaiset huohottavat niskaan yhden pisteen erolla. Osapuolet kohtaavat perjantaina Lahden stadionilla, ja ennusmerkit viittaavat tasaiseen kamppailuun.

Joukkueet ovat ottaneet toisistaan mittaa kahdesti tänä vuonna. Tammikuun Suomen Cup -ottelussa Ilves vei 0-2-vierasvoiton Mukkulan hallista Jani Tanskan ja Tuure Siiran maaleilla. Tupsukorvien ensimmäisessä Veikkausliiga-ottelussa pisteet jaettiin maalein 1-1 huhtikuisella Ratinan stadionilla. Marco Matrone huudatti kotiyleisöä johto-osumallaan, mutta Fareed Sadat tasoitti viimeisillä minuuteilla. Kuumassa pelissä nähtiin myös torjuttu rangaistuspotku ja kaksi punaista korttia, joten tunnelatausta varmasti riittää seuraavaankin kohtaamiseen.

Mastokaupungissa maalit vähissä

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas luotsaa FC Lahtea neljättä kautta. Joukkueen otteet ovat vaihdelleet, mutta tällä liigakaudella tasainen suoritustaso on löytynyt. Tasaisuus on jopa niin konkreettista, että yli puolet heidän peleistään on päättynyt pistejakoon. Edelliset kolme ottelua ovat kaikki päättyneet 0-0-tulokseen. Viimeisimpänä VPS kävi kesäkuun alussa toteamassa lahtelaismuurin pitävyyden. ”Kuhnurit” ovat päästäneet vain 7 maalia, joka on liigajoukkueista toiseksi vähiten heti HJK:n jälkeen.

Vähämaalisuuden takuumiehinä ovat hääränneet mm. Pietarin Zenitistä saapunut maalivahti Aleksandr Vasiutin sekä laitapuolustaja Mikko Hauhia. Kapteeninnauhaa kantava Hauhia on pelannut viimeisten seitsemän kauden aikana lähes 200 sarjapeliä FC Lahden paidassa. Puolustus siis toimii, mutta hyökkäyssuuntaan on ollut haastavampaa. Tilannetta ei helpota se, että Pavel Osipov ja viimeisimpänä Drilon Shala ovat loppukauden sivussa loukkaantumisten takia.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää FC Lahden pitäneen monta hyvää joukkuetta nollilla. Ennakkosuosikin paineet sysätään kotijoukkueelle.

 – Lahdella on pysynyt peräpää aika samanlaisena. He puolustavat hyvin. Siinä on pari hyvää pelaajaa keskikentän akselilla ja vauhtia myöskin laidoilla. Lähdemme ilman muuta haastajan roolissa, mutta haluamme pitää palloa aina kun mahdollista, Wiss puntaroi perjantain kamppailua.

Uudistunut lauma kasassa

Ei ole Ilveksenkään taival aina helposti sujunut. Ailahtelevat peliotteet ennen maajoukkuetaukoa johtivat pistemenetyksiin, mutta viimeisin ottelu valoi uskoa omaan tekemiseen. Kesäkuun alussa HIFK kaatui vieraissa 0-1 Tucon loisteliaalla zippimaalilla.

Uutta puhtia tekemiseen tuo parantunut loukkaantumistilanne. Muutaman pelaajan kohdalla on vielä epävarmuutta täydestä pelikunnosta, mutta kukaan ei ole poissa harjoitusvahvuudesta. Lisäksi varusmiespalveluksensa loppuun suorittaneet Lauri Ala-Myllymäki ja Antti Kuusinen kotiutuivat torstai-iltapäivällä. Ensitöikseen siviilissä urheilijanuorukaiset saapuivat Ilveksen peliä edeltäviin viimeistelyharjoituksiin. Käytännössä koko rosteri on jälleen Jarkko Wissin käytettävissä.

 – Maajoukkuetauko sujui hyvin. Olemme saaneet huilata ja into kasvaa jo peliä kohden. Nyt kun loukkaantuneet pelaajat alkavat tervehtyä, niin meillä tulee enemmän kilpailua pelipaikoille. Lisäksi kartoitamme mahdollista uutta pelaajavahvistusta. Kaivattu kilpailu tekee harjoituksista parempia ja sitä kautta toivottavasti pelikin paranee, Wiss kuvailee tilannetta.

Pelaajalistalta on kuitenkin poistunut yksi nimi, sillä Jude Nworuh ei jatka Ilveksen palveluksessa. Nigerialaishyökkääjä liittyi joukkueeseen huhtikuussa, mutta loukkaantui pian saapumisensa jälkeen. Nworuhin ainoaksi esiintymiseksi keltapaitojen riveissä jäi SJK-ottelun lopussa pelatut 12 minuuttia.

 – Jude olisi ollut meille hyvä ja potentiaalinen pelaaja. Hän kuitenkin teloi itsensä koeajan aikana, eikä varmuutta kuntoutumisen ajankohdasta saatu selville, joten päästimme hänet pois.

 – Edellisen pelin voitto oli pelaajille henkisesti tärkeä. Kun sitoudumme oikeisiin asioihin, niin pärjäämme varmasti joukkueena. Vaikka siinä oli paljon kokoonpanomuutoksia, niin näemme, että kasassa on hyvä ryhmä jokaisen pelaajan osalta, Wiss kehuu omiaan.

Jatkaako Tuco neljän ottelun mittaista maaliputkeaan ja vieläpä entistä seuraansa vastaan? Katso ottelu suorana IS-TV:n tai Ruutu+:n välityksellä!


FC Lahti – Ilves
pe 16.6. klo 18.30
Lahden stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös