Ennakko: Ilves matkustaa keskiviikkona FC Lahden vieraaksi

lahti1
Veikkausliigan vilkas elokuu jatkuu Ilveksen osalta heti keskiviikkona, kun joukkue matkustaa FC Lahden vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toukokuun lopulla Tammelan stadionilla ja tuolloin Ilves oli parempi numeroin 2-0 (2-0).

FC Lahti – Ilves ke 10.8. klo 18:30 Lahden stadion.
Suora lähetys IS Extrasta TÄSTÄ.

Kotijoukkue FC Lahti on pelannut tällä kaudella 20 ottelua, joista se on voittanut viisi, pelannut seitsemän kertaa tasan ja hävinnyt kahdeksan kesrtaa. Kasassa on 22 sarjapistettä. Viime ottelussaan sunnuntaina HJK:n vieraana lopputuloksena oli tasapeli numeroin 2-2 (0-1).

”Taisteluilmeeseen olen tyytyväinen ja kaikki antoivat varmasti kaikkensa. Emme ole tuollaisessa paineessa olleet kertaakaan tällä kaudella. Näiden tulosten pitää kasvattaa itseluottamusta. Kahteen seuraavaan peliin lähdemme kuusi pistettä mielessä. Pelattiin aika pehmeästi Tammelassa toukokuussa, nyt on kalavelkoja maksettavana . Viimeaikaiset pelit ovat nostaneet joukkueen itsetuntoa” kommentoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

FC Lahdella riittää laatua. Puolustuksessa kapteeni Mikko Hauhia, Pyry Kärkkäinen sekä Jani Tanska ovat kokeneita profiilipelaajia. Keskikentällä Duarte Tammilehto sekä hyökkäyksessä Euller, Rafael sekä jo seitsemän maalia tehnyt Jasse Tuominen ovat kovia pelimiehiä. Myös tamperelaisille tuttu ja aina vaarallinen hyökkääjä Kalle Multanen kuuluu lahtelaisten miehistöön.

Täksi kaudeksi ykkösmaalivahdiksi hankittu Tomi Maanoja ei onnistunut alkukauden aikana Lahdessa ja hänet vuokrattiin loppukaudeksi HIFK-paitaan. Viime aikoina FC Lahden maalivahtina on toiminut nuori Santeri Pakkanen. Joukkue tiedotti alkuviikosta tehneensä loppukauden mittaiset lainasopimukset 21-vuotiaan maalivahti Aleksandr Vasjutinin sekä 19-vuotiaan hyökkäyspään pelaajan Pavel Osipovin kanssa. Molemmat siirtyvät Lahteen venäläisestä yhteistyöseura Zenitistä.

Ilves keskiviikkona Lahteen

Ilves on pelannut tällä kaudella 19 ottelua, joista se on voittanut yhdeksän, pelannut kolme tasan ja hävinnyt seitsemän kertaa. Kasassa on 30 sarjapistettä. Viime ottelussa lauantaina Tammelassa Ilves pelasi maalittoman tasapelin FC Interin kanssa.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella puolustaja Felipe Aspegren, keskikenttäpelaajat Eero Korte ja Marco Matrone sekä hyökkääjä Mika Lahtinen. Lopullinen kokoonpano selviää keskiviikon aikana.

”Ottelutahti on nyt kiivaimmillaan. Meillä on yksi huilipäivä enemmän kuin Lahdella ja toivottavasti se näkyy positiivisesti. Tällaisessa otteluruuhkassa pelaajien palautuminen on tärkessä roolissa. Se, onko kentällä olevat pelaajat fressejä, ratkaisee todella paljon. Meidän kokoonpanossa on keskiviikkona pientä rotaatiota ja koitetaan saada lisää tuoreita jalkoja kentälle” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

— — —
Seuraava kotiottelu heti tulevana lauantaina!
Ilves – HIFK la 13.8. klo 16:00 
Liput ennakkoon TÄSTÄ.

Lue myös