Ennakko: Levännyt Ilves matkaa Kettujen vieraaksi

Viininpunaisten maalin edustan odotetaan ruuhkautuvan jälleen

Vuoroin vieraissa

JJK Jyväskylä ja Ilves kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla tällä kaudella. Toukokuussa ”Kettupaidat” ottivat 3-1-voiton sateisella Harjun stadionilla. Kotijoukkueen osumista vastasivat Severi Vielma ja kahdesti Gaël Etock, kun Ilveksen ainokaisen viimeisteli Tuco rangaistuspotkusta. Elokuussa Tammelassa juhlittiin 2-1-voittoa. Etock avasi maalihanat, mutta kotijoukkue paineli ohi Iiro Järvisen ja Tatu Miettusen osumilla.

Yhteistä historiaa löytyy etenkin yksittäisten pelaajien kautta. Toppari Samu Nieminen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tomi Petrescu edustivat vielä viime vuoden alussa Ilvestä, mutta siirtyivät takaisin synnyinkaupunkiinsa. Liikennettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan, kun JJK-taustaiset Iiro Järvinen, Eero Tammineja Aleksis Lehtonen saapuivat keltapaitoihin.

Luonnon siimeksessä ilvekset ja ketut käyvät reviiritaistelua ja jahtaavat samoja saaliseläimiä. Torstai-illan kamppailun panoksena ovat sarjapisteet, jotka ovat Ilvekselle elintärkeitä mitalitaistelun kannalta ja JJK:lle putoamistaistelun.

Jyväskylässä selkä seinää vasten

JJK:n kausi on kulunut sarjataulukon hännillä. Tilanne näytti jo täysin lohduttomalta, kunnes elokuussa päävalmentaja Juha Pasoja sai joukkonsa piristymään. Kuuden ottelun hurmosvaiheesta kertyi peräti 10 pistettä. Yhteensä joukkueella on kasassa 19 pistettä, eli kuusi vähemmän kuin toiseksi viimeisellä HIFK:lla. Suoran sarjasta putoamisen välttääkseen JJK:n on pakko hakea voittoja riskinkin uhalla.

Viimeisimmässä ottelussa pisteitä ei irronnut. RoPS oli syyskuun viimeisenä päivänä tyly isäntä napapiirillä ottamalla puhtaan 2-0-voiton. Jyväskyläläisiä ei kuitenkaan tule aliarvioida hetkeäkään. Mitalia Ilveksen lisäksi jahtaavat KuPS, FC Lahti ja SJK ovat kaikki menettäneet pisteitä heitä vastaan. Esim. alati vaarallinen hyökkääjä Gaël Etock on paukuttanut kahdeksan maalia, joista kolme tamperelaisten verkkoon.

Lokakuun loppurutistus alkaa

Ilves jatkaa kärjen tuntumassa neljäntenä. FC Lahti on tasapisteissä, mutta paremman maalieron turvin sarjakolmosena. Joukkueet kohtasivat ennen maajoukkuetaukoa Tammelassa. Tuco ja Jani Tanska veivät tupsukorvat johtoon ennen Henri Anierin kavennusta pilkulta. 2-1-voitto pitää mitalihaaveet vahvana elossa.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistöllä ei ole pelikieltoja. Nuorisomaajoukkueissa vastikään pelanneet saanevat lepoaikaa torstaina. Kuukausi sitten loukkaantuneet Emile Paul Tendeng ja Antti Hynynen ovat palanneet joukkueharjoituksiin. Kapteeni Hynynen saattaa esiintyä pelaavassa kokoonpanossa jo tällä viikolla.

 – Kohtaamisemme JJK:ta vastaan ovat olleet tasaisia. Kotona olimme peliä vievä osapuoli, mutta kesän vierasottelussa hävisimme alusta asti kaksinkamppailut ja puolustimme lepsusti. Samat ongelmat, mitä pelissämme oli silloin yleisestikin, korreloituivat siinä pelissä. Hyvien harjoitusten avulla olemme päässeet paljon parempaan suuntaan, Wiss toteaa.

 – Tässä on hyvin paljon kyse peliin valmistautumisesta ja asennoitumisesta. Meidän pitää olla alusta asti hereillä. JJK pelaa selkä seinää vasten. Se on heidän vahvuutensa ja heikkoutensa samaan aikaan. Jos ei nyt taistele, niin ei tarvitse taistella ollenkaan.

Näet matsin suorana lähetyksenä IS Extran ja RuutuPlussan välityksellä.

  
JJK – Ilves
To 12.10. klo 18.30
Harjun stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös