Ennakko: Ilves lauantaina FC Interin vieraaksi

i-1

Ilveksen otteluruuhkaisesta elokuusta on jäljellä vielä yksi ottelu, kun joukkue matkustaa lauantaina Suomen Turkuun, missä isäntäjoukkueena toimii FC Inter. Tämän ottelun jälkeen alkaa parin viikon maaottelutauko.

FC Inter – Ilves la 27.8. klo 16:00 Veritas Stadion, Turku. 
Suora lähetys IS Extrasta TÄSTÄ
Suora lähetys Ruutu+:sta TÄSTÄ

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa Veikkausliigassa. Toukokuussa FC Inter voitti kotikentällään numeroin 1-0 (0-0). Ilves pelasi tuolloin kenties kauden parhaan vieraspelinsä, mutta tehottomuus vaivasi keltapaitoja. Kolme viikkoa sitten Tammelassa joukkueet päätyivät puolestaan maalittomaan tasuriin.

FC Inter on pelannut tällä kaudella 23 ottelua, joista se on voittanut viisi, pelannut kuusi kertaa tasan ja hävinnyt 12 kertaa. Kasassa on 21 sarjapistettä. Viime ottelussaan viikko sitten lauantaina joukkue haki 1-2-voiton FC Lahden vieraana.

Lahti-voitto oli joukkueelle todella tärkeä henkisesti. Pelin loppuhetket olivat meiltä melkoista taistelua ja upeaa, että saimme siitä vihdoin myös palkinnon. Tulos teki henkisellä puolella todella hyvää koko joukkueelle” kommentoi FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi joukkueen nettisivuilla.

Turkulaisten päävalmentajana toimiva Kuqi erosi PK-35 Vantaan päävalmentajan tehtävistä heinä-elokuun taitteessa ja siirtyi sitten Turkuun. FC Interiin siirtyi myös pikkuveli Njazi Kuqi, joka on tehnyt tällä kaudella jo 11 sarjamaalia. Uudehkoja pelaaja FC Interissä ovat myös vaarallinen laitahyökkääjä Erfan Zeneli sekä Myyrmäen Messiksi nimetty taiturimainen Lucas Garcia.

Kotijoukkue FC Interillä on laaja ja nimekäs joukkue. Puolustuksessa toppari Faith Obilor ja Joni Aho, keskikentällä Ari Nyman, Zeneli ja Garcia sekä hyökkäyksessä Guy Gnabouyou ja Kuqi ovat joukkueen profiilipelaajia. Ja kapteeni-ikoni Henri Lehtonen pelaa tarvittaessa millä pelipaikalla tahansa. Lisäksi FC Inter teki torstaina loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen viimeksi saksalaista Stuttgarter Kickersiä edustaneen Bajram Nebihin kanssa. 192-senttinen Nebih on pelipaikaltaan keskikenttämies.

Ilves lauantaina

Ilves on pelannut tällä kaudella 23 ottelua, joista se on voittanut 10, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on yhteensä 33 sarjapistettä. Viime keskiviikkona Ilves pelasi RoPS:n kanssa 1-1-tasurin Tammelan stadionilla. Ilveksen maalista vastasi 18-vuotias superlupaus Mikael Soisalo.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella keskikentän Eero Korte sekä hyökkäyksen Mika Lahtinen, jotka ovat todennäköisesti sivussa koko loppukauden. Loukkaantumisistaan toipuneet laitapakki Felipe Aspegren sekä keskikenttämies Marco Matrone tekivät keskiviikon ottelussa paluun kentälle.

Matrone on kuitenkin lauantaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Ilveksen sairastuvalla on ollut viime peleissä ruuhkaa, mutta toiveissa on, että lauantaina saadaan joitakin apuja takaisin kokoonpanoon.

”Toivottavasti saamme päälle saman intensiivisyyden ja aktiivisuuden mikä meillä oli edellisellä kerralla FC Interin vieraana. Vaikka emme saaneet viimeksi Turussa pisteitä, niin meillä oli kentällä tosi hyvä meininki. Syksy lähenee ja nurmet ovat vähän märkiä, että pitää saada tietynlaista kolinaa ja kalinaa sinne kentälle.”

”Emme ole tällä kaudella onnistuneet maalinteossa FC Interiä vastaan, joten maaleja lähdemme tottakai hakemaan. Avausmaalin merkitys tulee olemaan jälleen tosi iso” kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...